reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

betina gratuluje i zdjecie oczywiscie prosze umiescicw odpowiednim watku:tak:
madzia21 ja tez mam zawroty, wczesniej tez mialam i wlasnie to dalo mi do myslenia o ciazy:tak:

Bol piersi, zawroty glowy i czestsze wizyty w wc:rofl2: i oby tak mi zostalo:-D

reklama
Witam z rana :-)
Jakoś spać nie mogę, a na nogach już od 6.30 jestem, ale to samo miałam w pierwszej ciąży. Wczoraj cały dzień wymiotowałam i kręciło mi się w głowie, a to dla mnie nowość, bo podczas pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest... Może teraz będzie córka ;-)??
Miłego dnia Wam życzę

Szczebiotko Gabrysia jest od wczoraj u nas i powiem ci ze sie ciesze:-)mam zajecie:-Da pieszczocha z niej straszna.

mnie cos piersiatka mniej bola.znowu sie martwie..beczec mi sie chce :-(

Ja rowniez witam sie z Wami

asinka ja podobnie jak ty nie moglam dzis spac i wstalam o 8 :) gdzie normalnie bycze sie do 10 :))

Z rana mialam mdlosci wiec poprosilam coreczke o wode.Dzielna przyniosla mi szklaneczke z woda po czym mowi do mnie: mama bedziesz zygac?? Myslalam ze padne trupem :)
Teraz tez mnie mdli, delikatny zamet w glowie wiec chyba cos przekasze bo z rana tylko jogurcik wciagnelam.
Popoludniu idziemy na grilla wiec sobie pojem kurczaczka i salateczki
Jak sie wykrecic od alkoholu?
Nie chce nikomu mowic do drugiego trymestru. Jak narazie to wiem ja moj maz i moja bliska kolezanka ktora akurat jechala ze mna do lekarza gdyz mialysmy zaplanowane zakupki :)
A wy powiedzialyscie rodzinie?

mnie cos piersiatka mniej bola.znowu sie martwie..beczec mi sie chce :-(
Kochana nie zamartwia sie, napewno bedzie wszystko dobrze.
Ja tez codziennie rano sprawdzam czy mnie bola ehhhh wiem co czujesz ale na pocieszenie napisze ci ze moja kolezanka ktora jest w 19tc nie miala boli piersi.

Ostatnia edycja:
najlepiej za duzo nie myslec. Bedzie jak zapisane.
Ja tez panikara jestem ale nie ma sie co dziwic dla kazdej z nas to ogrmone wydarzenie w zyciu i kazda pragnie miec dzieciatko wiec panikujmy a kolezanki z forum po to sa by troche uspokajac :)
Widze ze stracilysmy ciaze prawie w tym samym czasie bo u mnie zaczelo sie 3.04

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny:)
Podczytuje Was codziennie, ale nie mam kiedy odpisać na Wasze wszystkie posty:). Jak w racam po 9 godzinach w pracy do domu to już mnie odrzuca od komputera. W pracy mam straszny sajgon, pracuje w firmie która wykonuje konstrukcje stalowe, głównie różnego rodzaju platformy wiernicze i teraz mamy tyle różnych dużych kontraktów że nie wiadomo co jest ważniejsze. Jestem głównym inżynierem na dwóch z nich, więc mam odpowiedzialną pracę i bardzo stresującą, bo codziennie trzeba załatwiać różne sprawy wieloma osobami. Jak wracam do domu to już mi się nic nie chce, a zazwyczaj jak zjem obiad, to potem bawie się z synkiem, a jak on już pójdzie spać to zabieram się za sprawdzanie dokumentacji, bo w pracy nie mam na to czasu, więc jeszcze tak 3-4 godziny pracuje wieczorami w domu. Czasem też wpadnie mi jakieś zlecenie i projektuje sobie bloki mieszkalne albo mniejsze domki:) Więc mam mało czasu na sen, bo wstaje już o 5 rano. Dobrze że teraz mój mąż nie pracuje bo on ogrania dom, jakiś czas temu jeszcze to miałam na głowie. Mam nadzieje że pod koniec września uda mi się pójść na zwolnienie to będę do Was częściej zaglądać:).
Jak narazie nie mam wiele objaów tego że jestem w ciąży:) choć jadłabym głównie owoce, na nic innego nie mam za bardzo ochoty, troche pobolewa mnie brzuch, ale tak też miałam w ciąży z Jasiem, no i jestem senna, ale nie mam kiedy spać:). Umówiona jestem na pierwsza wizyte 17.07 zobaczymy co wtedy powie pani doktor, mam nadzieje że usłysze serduszko mojego drugiego skarba:)
ja nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz ja też pracuje 9h i po południu tak samo jem i bawie sie z mały potem kąpie go i i sie tulimy albo jeszcze chwile wygłupiamy i lulu ;-) ale już bym nie miała siły siedzieć nad papierami ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh i terz bym chciała pod koniec września iść do domku na zwolnienie w poprzedniej ciąży chciałam pracować jak nadłużej a w tej nie moge sie doczekać żeby iść na zwolnienie i posiedzieć w domku ehhhhh czuje sie przemęczona
hej, hej

U mnie ok, troche zawroty głowy męczą..
Beta rośnie w strasznym tempie, na USG poproszę przede wszystkim o policzenie ile jest sztuk...

Odradzam latanie mimo wszystko - ja latałam w poprzedniej ciąży i zawsze coś było - jakieś skurcze, krwawienia itd. Lekarze zwykle nie widzą problemów, ale w praktyce różnie bywa...
Za to farbowałam włosy przez całą ciąże i nie miało to wpływu

Pozdrawiam
hahaha ja też poprosze chyba o sprawdzenie czy czasem nie ma bliźniaków ale ze względu na mó ogromny brzuch mam taki jak z małym w 4-5 m-cu masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam z rana :-)
Jakoś spać nie mogę, a na nogach już od 6.30 jestem, ale to samo miałam w pierwszej ciąży. Wczoraj cały dzień wymiotowałam i kręciło mi się w głowie, a to dla mnie nowość, bo podczas pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest... Może teraz będzie córka ;-)??
Miłego dnia Wam życzę
kciuki za córcie

a co do imion jeszcze to Lenka też ładne ale u nas dużo lenek właśnie jest Blaka też mi sie podoba ale w rodzinie jest a Oliek jest u nas mało i chyba zostanie OIliwka - no chyba że będzie drugi syn to może Maciej ??

reklama
Anka ja też mam mdłości od rana. W 1 ciąży przechodziło jak coś zjadłam, a teraz nic nie pomaga... A nawet jedzenie pogłębia ten stan :crazy: Ja już pochwaliłam się najbliższym :-p może i lekkomyślnie, ale ja to nie potrafię nic trzymać w tajemnicy, oczywiście tajemnicy dotyczących mnie :-D:-D A z czym się ten ból piersi wiąże??
Zabka na pewno będzie wszystko dobrze :-)
Maryla dziękuję bardzo :-) Fajnie by było, ale w sumie najważniejsze, żeby było zdrowe... Tobie też życzę córeczki do kompletu :-) A co do imion typu Oliwia, Lena i Julia, to mam awersję, bo wszędzie ich pełno. Nie lubię takich oklepanych, stąd też mam Tymona :-)

Do góry