reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Zuzkon, makunia....skusiłam się i są tego efekty....pół czekolady, całe prince polo xxl i kilka łyżek nutelli własnie wylądowało w moim brzuchu.....wiedziałam, że tak się to zakończy....oby mnie tylko nie zmuliło i nie wyrwało do kibelka na wymioty! :szok:

reklama
Betina u mnie to samo. Wczoraj moj wrocil kolo 19 a dzis nawet nie widzielismy sie na sniadanku, czy obiedzie. Ehhh ta praca nie mam komu ponarzekac a Laury nie bede dreczyc:-D
Ewelinka masz wybor albo babeczka albo ciasto z jablkami:rofl2: Czekoladki jakos mi nie podchodza ale inne slodkosci owszem, nie pogardze. Urwij paseczek a reszte schowaj:-D
Makunia woda woda i jeszcze raz woda. Masz racje po porodzie bedziesz sobie odmawiala:-D Mi udalo sie zrzucic 29kg wiec co to 20:-D:-D:-D przeciez to mniej az o 9kg:-D

Wlasnie zjadlam rosolek i wybieram sie z corka do kina:-)
Bajka na 15:30 wiec musze powoli sie zbierac:tak:
Udanego popoludnia

ewelinka to tylko troche czekolady, maluch tego potrzebowal. ja wczoraj całe pudło paczków zjadlam:)
Anka miłego seansu Wam zycze:)
makunia. zgadzam sie z toba teraz jem wszystko a podczas karmienia sa ponoc takie restrykcje ze o ja..

Mi się w ogóle nie chce jeść w tej ciąży...;-) Co za bardzo mnie nie martwi i na szczęście jakoś dużo do zrzucenie nia mam. Przytyłam około 6kg a wagę końcową pewni poznam już w szpitalu :-) W bluzki się mieszczę ale do połowy brzucha...hahaha a spodnie ma dwie pary , które ostatnio przymierzałam i się zapiełam ale tylko dlatego,że niskie biodrówki:-D

Makunia....zamiast ciepłej herbatki zjadłam jeszcze na dokładkę zimny jogurcik :-D na szczęście nic mi się nie dzieje....i oby się to nie zmieniło.
anka26,07 wybieram ciasto z jabłkami :-) mniam! Miłego seansu!
zuzkon...wiem wiem....jak mam ochotę to jem....po porodzie będę się ograniczać.

Hej

Bylam z malym u alergologa, caly ranek do dooooooopy, on dostaje spazmow na widok bialego fartucha - a tu 3 wywiady, gabinety, przyjecie do szpitala (na badania), pobieranie krwi z zyly w duzych ilosciach.... Boszsz...Trzymala go moja mama, a ja prawie fajtnelam przed gabinetem:eek:

Czesc Bzik88

Tulipanka, rozumiem, ze malutka rosnie, jest tylko nieco mniejsza. To dobrze, nie musi byc wielkomudem, byleby przybierala na wadze... Oszalalbym z tymi brytyjskimi konowalami:wściekła/y: Slyszlam tyle o beznadziejnej opiece prenatalnej w UK, Twoje relacje to wszystko potwierdzaja:baffled: Kciukasy za to USG!

Roksaa, po odstawieniu fenka to sie czesto przenosi;-)

Zuzkon, ale nie sacza Ci sie wody? Spocilas sie tylko?

Daga,
dzieki - ja to moje zelazo zazywam po przebudzeniu, con pol godziny przed jedzeniem i popijam woda. Moze za krotko trwala kuracja, stad brak poprawy. Takie fajne nocki to rzadkosc, trzeba korzystac:-)

Anka, ja tez tracilam kilogramy w oczach poprzednio - jakas 10 zeszla niemal od razu. Teraz mam +18. Spij Kobieto, kiedy bedziesz mogla sobie pozniej na takie drzemki pozwolic???

Makunia, ja tez lepiej spie:tak: Gorzej, jak maly placze w nocy, a ja sie zwlekam zrobic mu kakao (M go przewija wtedy) - obijam sie od scian, depcze po kotach, rozsypuje i rozlewam, komedia po prostu:-D

Marynka, ajjjjjjjjjjjjjjjjjjj, odwoluje! To 1 Ci zycze!!!

Kaniu
, na mnie zelazo dziala odwrotnie - biegam czesciej do toalety. Z reszta, w zadnej ciazy nie mialam z tym problemu (przynajmniej z tym...). Biore Tardyferon fol. Ja mam wizyte dopiero o 19:45, a o ktorej jest Twoja? Co do przepisow, nie mam jakis szczegolnych, po prostu zastepuje kurze jajka przepiorczymi (1 kurze to ok 5 przepiorczych), a krowie mleko kozim (np w buleczkach, zamiast smietany do zupy, itd), oliwa lub olej zamiast masla. Najwiecej dalo wprowadzenie tych przepiorczych jajek, kurze strasznie go uczulaly - chyba nawet zoltka. Wszystko sie okaze, bo zrobili mu dzisiaj dosc szczegolowe badania. Podrzuce przepis na te buleczki, sa bardzo dobre i mozna je zamrozic - potem na chwile do piekarnika i mozna dac dziecku. Krem byl w "specjalnej cenie" (29,90) w aptece w Bonarce Krakow. Jutro chyba kupie druga butelke, bo jest bardzo skuteczny.
Biedna Oliwka, skad te wymioty?

Kochane, przerwa i potem doczytam dalej:-)

Anka, pewnie, że jest to do zrzucenia :-). Zwłaszcza, jeśli włączy się do diety aktywność fizyczną. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że połowę zostawię jednak na porodówce...
Zuzkon, ja właśnie miałam w szkole rodzenia zajęcia o diecie podczas karmienia i kobitka, która jest doradcą laktacyjnym mówiła, że te wszystkie mity o ograniczeniach podczas karmienia są mocno przesadzone. Oczywiście problem pojawia się, gdy dziecko ma objawy alergii, ale podobno kolki wcale nie są powodowane przez jakieś konkretne pokarmy... Natomiast lekkostrawna dieta potrzebna jest naszemu organizmowi do szybszej regeneracji po porodzie.
Ala, pewnie z porodówki wyjdziesz lżejsza niż przed ciążą :tak:
Ewelinka, widocznie córa miała taką zachciankę :-D
Kociatko, nie zazdroszczę tych przejść u alergologa... Na pewno wszyscy się umęczyliście.. Ja w nocy też chodzę jak pijana, a robię to tylko na trasie pokój-łazienka ;)

Ostatnia edycja:
kociatka. współczuje takich wizyt u lekarza. ale wazne ze to juz minelo. i ze juz jestescie w domu. wydaje mi sie ze sie spocilam. ale nie wiem. bo w nocy spie jak zabita. budze sie tylko jak chce mi sie pic.
Makunia. to bardzo dobrze...! cieszy mnie to:). niestety podejrzewam ze kuba bedzie alergikiem. zarowno ja jak i tata jest alergikiem...a masz może wykaz co mozna a co nie??

Ostatnia edycja:
reklama
Deizzi, serdeczne gratulacje!!!!! Jak to, nie mogli go wyciagnac?:szok: Wracajcie szybko do formy!

Krolowa, ale pospalas:-D Teraz sobie pomysl, ze przez kilka nastepnych lat bedzie to niemozliwe:no: To jest jedna z istotnych zmian, ktore dzieci wprowadzaja do naszego zycia. Wstajemy razem z nimi i prosimy tylko w duchu, zeby to byla 8 rano a nie 6 rano

Ala, wspolczuje tego spojenia:eek:

Szczebiotka
, szybkiego rozpakowania zatem i zeby Cie te skurcze nie zameczyly...

Betina, takie spadki formy fizycznej i psychicznej to wlasnie uroki III trymestru. A jeszcze zadna nie przenosila.... Wtedy dopiero spada morale!

Evelinka, moj smok juz nie ma jak sie ruszac... Wiec przynajmniej nie boli kopanie. Zrobilas mi smaka na toffi:-p

Do góry