reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

gin mnie dzisiaj "pocieszyła" - wszystko na dole u mnie dalej pozamykane.. Na pocieszenie kupiłam sobie buty i torebke i zjadłam pyyyszne naleśniki ;)

Królowa to dorodna Twoja królewna, choć pewnie te wagi z usg są raczej zgadywaniem
03.2013 ja tez miałam plan co musze zdążyć zrobić przed porodem. odchaczyłam wszystko a porodu ani widu ani słychu ;)
onesmile gratuluje!
anka teraz jak juz masz mame to i brzuch moze sie spinac :)
Szczebiotka Ty to juz stała bywalczyni, nie dziwie się że położne już Cie kojarzą od razu ;)
banankowa niedużo przybralam w sumie, bo ostatnio bylo 8kg w sumie (choc nie wiem jak w tym momencie, moze cos jeszcze doszlo), ale prawie wszystko na koniec ;)
roksa no ja sie moge na ochotnika zgłosić jako następna, ale ja to moge sobie zgłaszac.. ;)

reklama
Jezu babki poczytuje Was i jak przeczytałam od wczoraj posty to już nic nie pamiętam :D Tu naprawdę cięzko nadrobić Was!:) widzę, że najbardziej nabierząco jest Anka i banankowa :D
U mnie dzis dzień spokojniutki, rano mocz do badania zawiozła i male zakupki z mamą zrobiłam. Chciałam zakupić w rossmanie kosmetyki Nivea dla maluszka (balsam, krem i płyn do kąpieli) ale nie mieli od pierwszych dni życia tylko od 1 mies. :( muszę poszukać gdzieś indziej. Bo to musi być od pierwszych dni życia nie?
Zrobilam dziś fajny krem z pieczarek, przepis wynaleziony w necie, a jak najbardziej godny polecenia :) muszę przepisać do mojej osobistej książki kucharskiej :D Teraz czekam na tego mojego lubego ;]

banankowa 3 tygodnie po terminie :szok: jajko bym chyba zniosła....podziwiam Cię za cierpliwość. W Norwegii nie robią badań na paciorkowca....niestety.
daga90 może coś się zaczyna u Ciebie rozkręcać.....
natalia88 no właśnie.....niektórzy tak narzekają na polskich lekarzy a ja uważam, że opiekę nad ciężarną w PL mamy super....nie to co w Anglii albo Szwecji czy Norwegii.....ale co zrobisz? :-( myślałam, że wcale nie jest tak ciężko wywołać samemu poród....ale Ty, betina i szczebiotka jesteście najlepszym przykładem, że jednak nie jest to takie proste. :baffled: oby coś się w końcu u Was ruszyło.
roksaa no właśnie coś nie chcą te nasze koleżanki się dzielić relacjami z porodówki :-) a my tu takie ciekawe jesteśmy co i jak!
aleksp dzięki za pocieszenie :-) staram się myśleć pozytywnie.
betina79 szkoda, że u Ciebie brak postępów...nie wiem co mam Ci doradzić i jak "pocieszyć" bo pewnie sama bym trochę już wkurzona była, że to 40 tc a tu nic...chociaż kto wie.....może wszystko przede mną :-D

betina pocieszajka taka jak najbardziej wskazana:tak:
basiatoja jak weszłam chwile po 12 to ponad godzinę mi zajęło ogarnięcie wszystkiego :-p podzieliłabyś się przepisem z nami?:sorry2:

Ewelinka niestety nie miałam innej opcji:baffled: ciekawa jestem czemu są takie rozbieżności w badaniach. co kraj to co innego

cholerka chodzę i podjadam tą drożdżówkę ciągle:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

banankowa nie dziwię się, że podjadasz bo jak bym miała gdzieś ją koło siebie to też bym tak robiła :tak: niech Wam na zdrówko idzie! Lada dzień będziesz musiała się ograniczać, więc korzystaj z przywileju póki możesz :-)

GRATULACJE dla Ali i Onesmile!!!

Ciekawe czy mamy już jakieś pierwsze marcowe maleństwo :)

Betina pomyśl, że przynajmniej trochę dalej do łamania kości ;)

Betina, Natalia mam nadzieję, że córa jest po prostu długa i że nie dobije jednak do 4 kg bo mnie rozerwie.. Wiem, że te wymiary są szacunkowe ale trochę mnie martwi ta wielkość :) chyba ostawię słodycze ;)

Heya Marcowy!

ja po wizycie w szpitalu, spacerku, zakupach, obiadku i serialik zaliczony. Czekam na mezula, moze cos posprzatam :happy: z nowych wiesci to maluszek zdrowy, silny i jak dla mnie duzy 2,8 kg, wody i lozysko OK :-D
no i mam tez nieoficjalne wyniki z egzaminy (ktos dzwonil z instytutu do naszej nauczycielki) i ponoc zdalam najlepiej z grupy :szok: nie uwierze jak nie zobacze listu... mezulek wczoraj sie ucieszyl strasznie i z egzaminu no i ze skokow Stocha (darlismy sie w nieboglosy) takze swietowalismy a o 22 polecial po kebaby :rofl2:

moje kochanie jutro jedzie do PL, a do mnie wpada kolezanka i mnie pilnuje, szykuje sie zdrowe jedzonko, komedie romantyczne i babskie pogaduchy :-D czyli to co tygryski lubia najbardziej :happy:

betina - najgorsze teraz będzie to czekanie... powiem Ci, że ja do cierpliwych nie należę, więc za tydzień będę chodziła zła jak osa jak nic się nie zacznie. I chylę czoła, że tylko 8 kh przytyłaś:) pewnie zero rozstępów i tylko brzuszek masz? zazdroszczę:szok:

basiatoja - takie maleństwo możesz być samą wodą, to chyba nawet lepiej jak na początku nie używasz żadnej chemii. Mi położna poradziła unikania wszelkich żeli, mydełek i kremów, chyba, że skóra będzie tego wymagała, to wtedy najlepiej oliwką nacierać, a pupkę kremem jakby była czerwona, tylko takim bez cynku (a jak by sie pojawiły odparzenia, to wtedy sudocrem)

Ewelinka - generalnie opieka zdrowotna jest w Polsce dobra, tylko trzeba się upominać o swoje i mieć "pysk", bo ciężko czasami coś załatwić (i to nie przez lekarzy tylko np. w rejestracji albo NFZcie)... a co wywołania porodu - obawiam się, że u nas nic nie zadziała :) dzieci same zdecydują:)

banankowa - dostaniesz plan porodu do wypełniania, tam na pewno będzie czy zgadzasz się na lewatywę i na golenie krocza:) a jak nie dostaniesz (chociaż to jest już obowiązek), to po prostu możesz odmówić lewatywy i tyle. Jak sama się oczyscisz, to po co mają Cie jeszcze męczyć:D

Krolowa - mała to szybko zgubi :) córka mojej sąsiadki urodziła się sn, a ważyła.... UWAGA.... 5250 g :) I najlepsze moja sasiadka nawet nie pękła :D

Ostatnia edycja:
hmm chyba zrobie placki ziemniaczane na kolacje..
a potem seans filmowo-serialowy, o ile nie zasnę ;)

basiatoja podaj moze ten przepis na wątku o pichceniu. mnie sie co prawda juz od jakiegos czasu nie chce nic gotowac, ale moze na przyszlość sie przyda ;)
Ewelinka strasznie dziwne to co piszesz, mogloby sie wydawac ze skandynawia ma wszystkie sluzby na najwyzszym poziomie a tu okazuje sie ze najlepiej miec tam bezproblemową ciąże, bo inaczej moze byc roznie
banankowa ja tez ciągle cos jem ostatnio. niedawno wchłonęłam 2 eklerki ;)
Królowa rozumiem Twoje obawy, bo z tych szacunkowych usg moj synek tez na drobinę nie wygląda ;) ale teraz to juz niewiele od nas zależy, co ma byc to będzie..
maryńka to fajny czas Ci sie zapowiada, mimo ze bez męża
natalia miałam tylko brzuszek i to nie jakiś ogromny, ale teraz pod koniec mam wrazenie ze cala jestem jak slon, i buzia ze sie zaokrągliła, i nogi.. i wątpię że to tylko woda ;)

reklama
maryńka to weekend Ci się ciekawe zapowiada :-) oj kebab to i ja bym zjadła! Super, że z Tobą i dzieciątkiem wszystko ok. Teraz tylko pozostaje czekanie na WIELKI DZIEŃ :-)
natalia88 mam nadzieję, że ja urodzę wcześniej i nie będę musiała przeżywać tego co wszystkie "przeterminowane" domyślam się, że łatwo nie jest. Masz jeszcze 5 dni do terminu, więc może się nie "przeterminujesz"
betina79 niestety nie jest tak kolorowo jak wszystkim się wydaje.....obym tylko nie miała tego paciorkowca i modlę się, żeby Emilia urodziła się zdrowa i zdrowo się chowała.....to jest dla nas (mnie i męża) najważniejsze. Zresztą jak dla każdego rodzica....ameryki nie odkryłam! :-D

Do góry