reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

reklama
Herbata no to swietna informacja, widzisz jaki grzeczny malec:)

My już dzień po terminie....ale wczoraj to już padłam z tego przepracowania ( mieszkanie wysprzatane, klatka schodowa, spacer z mężem, zakupy) i relaksujaca kąpiel a tu 20:30 jakiś dziwny skurcz i tak do północy równo co 45 min, więc czekaliśmy z mężem z uśmiechem oglądając filmy.....aż już o północy położyliśmy się spać......i przespałam do 9ej z 2 pobudkami:)) więc fałszywy alarm.
Pocieszam się tym,że cos zaczęło się dziać, dlatego dziś znów spacer a pogoda boska, zrobiliśmy pyszne krokiety i pyszne żeberka i na kolację pyszną zapiekankę szpinakową:):) i pranie i na nowo sprzątanie w kuchni:):) no i siadłam na tyłku dla relaksu...może dziś się coś ruszy:)) JESTEM WYSPANA,WYPOCZETA, MĄŻ MA WOLNE....nic cholercia tylko rodzić:))

hej

Poszlam wczoraj na te babska imprezke i wrocilam o 2:30, co sie nasmialam to moje a brzuch trzymalam w rekach zeby nie urodzic ze smiechu:-D Najgorsze bylo zakladanie butow juz myslalam ze wroce z jednym na nodze ale po uzyciu calej mojej sily udalo mi sie wepchac noge. Kolezanka polecila mi sol z morza martwego. Zakupilam wiec zobacze wieczorkiem czy beda jakies efekty.
Rano o 6:30 przyjechala moja mama. Akurat maz wstawal do pracy wiec wskoczylam do Laury do lozka a mamie rozscielilam sofe. Kochana coreczka wstala o 7:30 i juz babcia miala po spaniu. Gdybyscie slyszaly jak radosnie krzyknela gdy zobaczyla babcie w lozku:-D Fajnie bo teraz od wszystkiego jest babcia a ja moge leniuchowac.
Zaliczylasmy juz zakupy i czekam na miesko z piekarnika.
Spac mi sie chce jak cholerka ale niestety nie poloze sie bo wzielam sie za pranie a czeka mnie jeszcze prasowanie.

Ewelinka super zdjecie ja tez mam takie pamiatkowe nawet filmik nagralam:tak:
Herbata ja pamietam o Tobie i strasznie sie ciesze ze nie musieli przekrecac bo dzidzia zrobila psikusa i sama sie obrocila:happy2:
Zabka moj tez wciaz chory, kurde juz wydarlam sie na niego ze w poniedzialek ma isc do lekarza:cool: nawet nie ma czasu zadbac o swoje zdrowie . Za duzo wszytskiego na glowie. Firma, budowa, pomoc kumplowi przy jego budowie, drugiemu kumplowi przy stawianiu hali... ehhh biedny nawet nie ma czasu PORZADNIE ZJESC:wściekła/y:
Trytytka korzystaj z sil i czasu ktory masz.
Agula ale fajne menu:tak: Uwielbiam krewetki w sosiku czosnkowym, palce lizac.

Odstawilam ten magnez i mialam nadzioeje ze szybko urodze a tu lipa skurcze strasza i nic poza tym:cool:
Jutro jedziemy na sniadanko i znow sie najem jak swinka:-p:zawstydzona/y:

aleksp - mam tak samo sexy spacery kompiel i tylko brzuch twardy jak kamien a tak to cisza ale mala jest malo ruchliwa do tego martwie sie suchocia i bolem przy dotylu tam robie opklady z rumianku ale i tak swedzi a wizyta dopiero w wtorek

Cześć dziewczyny - jestem lipcówką 2012 :)

i z doświadczenia wiem, że różne reklamy itp są średnio miło widziane na pogaduchach ;)

ale właśnie rozkręcam biznesik fotografii dziecięcej i szukam świeżo narodzonych dzieciaczków do zdjęć!
Jeżeli któraś mieszka w okolicach Lublina i miałaby ochotę na sesję swojego Skarba zapraszam na swoją stronę internetową bombelo - fotografia dziecięca albo na facebooka - bombelo | Facebook
Na początku działalności przewiduję sporo promocji, w tym zupełnie darmowe sesje!
Zapraszam i życzę powodzenia w rozpakowywaniu! :)))
Mama prawie dziewięciomiesięcznej Marcelki

oj dałam sie dopieścic dzisiaj, byłam na baardzo miłym masażu i zabiegach.. juz sie dopytywałam co tam można sobie zaserwować po porodzie ale ze wzgl na karmienie, możliwości są raczej ograniczone..
trochę wykorzystałam słoneczko na krótki spacer, a wieczór pewnie z filmem/książką

natalia może w ciągu dnia uda Ci sie nadrobic spanie. po obiadku drzemka - miodzio :)
zabka juz?? ja chyba zostawie inwencje z ubraniem na wyjście mężowi. dosyć sie odnajduje w mojej szafie wiec jestem spokojna :)
nimitii i jak spacer? pomógł? ;)
asinka podziwiam ze jeszcze gości swoim ciastem podejmujesz
Herbata no troche masz na glowie.. nie dość ze końcówka ciąży to jeszcze ząbkowanie u małej.. hero mama
lilikasia ja szukałam wczoraj czy nie ma tego gdzies w internecie ale nie znalazłam nic :( trzeba wstac o 2 w nocy dzisiaj ;)
Aleksp kurcze że sie nie da tego tak zaplanować.. ja sie staram juz o tym nie myslec w kazdej chwili zeby sie nie nakręcać, ale łatwo nie jest
anka to teraz tylko relaks jak pod ręka juz jest mama

basiatoja - te potrawy wcale nie sa trudne ;) ale kluski sląskie zrobiła teściowa - pyszne były :tak:

natalia - co do owoców morza to my kupujemy w Auchan - zawsze są świeże i mają duży wybór - jak np te świeże małże - pakowane hermetycznie razem z woda morską.....
już się nie mogę doczekać kolacji :-)

anka - super, że masz juz mamę i możesz leniuchowac ;) no i że Laura tak sie cieszy ;)
a mama do kiedy zostanie??

betina - ja w czw byłam u kosmetyczki - henna i masaż były ;)

co do moich ciuchów na wyjście to juz leżą naszykowane ;) zaraz obok zestawów dla młodego (na zimniejszy i cieplejszy dzień) wolę nie liczyć na inwencję MMa :-D
postanowiliśmy, że jak do jutra nic się nie ruszy to jedziemy do Ikei :-) poprzednio nam nie wyszło, bo Maję lekkie przeziębienie dopadło....
ale widzę, że mało z Was narzeka na rozstępy... ja to mam straszne już od ciąży z Mają.... i to dziwnie, bo głównie nad pępkiem :wściekła/y: więc zazdroszczę Wam, ze możecie takie ładne fotki gołego brzuszka wrzucać :tak:

Szczebiotka - co u Was?? mam nadzieję, że nastrój lepszy i wszystko jakoś się lepiej układa.....

reklama
U mnie dzisiaj pracowita sobota, wysprzątałam wszystkie szafki w pokojach i w kuchni, poszorowałam podłogi ręcznie, ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i zaraz się biorę za placki z jabłkami, a później planuję relaks przed tv :-) Lubię być w ruchu, a u nas na spacer strach wyjść bo wiatr wieje mało głowy nie urwie, a z moimi zatokami to tym bardziej muszę uważać;-) Objawów porodu u mnie brak, mała szaleje więc gdyby patrzeć na to, co mówią dziewczyny, że dziecko się wycisza przed porodem, to ja nie prędko urodzę:cool:
Zabka współczuję choroby męża, dobrze że Ciebie nic nie bierze. Niech odpocznie przez weekend i wzmocni organizm z domowymi sposobami, to może mu przejdzie.

Aleksp rzeczywiście warunki do rodzenia są, może coś ruszy czego Ci życzę, bo u mnie niestety wysiłek nic nie daje:dry:
Anka świetnie, że babski wieczór udany i zazdroszczę pomocy w domu, bo u mnie wszystko na mojej głowie. Córcia słodka, z pewnością babci się zrobiło przyjemnie, że wnuczka tak się cieszy z jej przyjazdu:-)
Betina dobrze mówisz, lepiej starać się nie myśleć o porodzie, ale ciężko jest jak na każdym kroku ci o tym przypominają. A masażu zazdroszczę, też by mi się przydał:tak:

Miłego wieczoru dziewczyny:-)

Do góry