reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

co do foto w wyborczej do u nas na Inflanckiej fotograf był aż 2 razy ;) i w pon i w środę ;) więc Jasiek mógł miec 2 razy zdjęcie ;)

Królowa - a jak tam asymetria Laury?? widzisz poprawę??
i jak sie w sumie zapatrujesz na Żelazną?? polecałabyś tam poród??

basieniak - no to po długim weekendzie koniecznie musimy sie dogadać co do spacerku ;)

zuzkon - te wymiary to takie poglądowe... mój mąż jak patrzył jak Jaśka mierzyli w szpitalu to się śmiał, ze każda fałdkę uwzględniała ;) więc na pewno nie zmalał, tylko inaczej mierzysz :-D
Truskaffka - no to na pewno urlopik się uda :tak:

no właśnie kiepska pogoda dzisiaj, więc siedzimy w domku... ale Mai koleżanka była dzisiaj u nas, potem jej mama wpadła na kawkę, a jeszcze Mai chrzestna była z zaproszeniem ślubnym, więc dzień miło zleciał :-)
u nas niestety ciemieniucha - może nie jakas straszna, ale wyczesywania troche jest....
trochę się martwię, że Jasiek jakoś mało je, ale zważyłam go i przez 8 dni przybrał 270 gram, więc jest ok... ale w dzień zamiast jeść to się rozgląda.... w nocy albo na pół śpiąco to porządnie ciągnie....

pozdrawiamy ciepło ;)

reklama
Agula jak tyle przybiera i nie narzeka to znaczy, że się zdecydowanie najada:) Ale przyznam, że też mam podobne wrażenie szczególnie przy jedzeniu na noc... Ale Piotruś też ładnie przybiera i jakoś śpi po tym jedzeniu ponad 4 godziny a czasami nawet 5 więc chyba też jest ok ale i tak jakoś ciągle to w głowie siedzi;) Za to przy Wiki nigdy nie miałam takiego wrażenia a z wagą było kiepsko.... Na pewno jest ok:)

Kobietki ja na szybko bo z tabketu Meza,na ktorym nie znosze pisac ale jesli o ciemieniuche chodzi u nas tez zaczelo sie cos dziac ale pomoglo nam smarowanie oliwka,ja uzywalam tej w zelu, smarowalam jakas godzine przed kapiela i zakladalam na to czapeczke, po kapieli lepek kremem nazwilzajacym(emollientem) i wyczesywanie,3razy i po ciemieniusze sladu nie bylo

Heloł kobietki, ja na chwilkę przed spaniem. Laptopa mam w naprawie i dlatego nie piszę, a z tableta nie lubię. Mam nadzieję, że go naprawią bo miałam pełno zdjęć i dokumentów:-(U nas dziś była kiepska pogoda i siedzieliśmy rodzinnie w domku. Oczywiście Wika prawie wcale nie spała bo śpi tylko na spacerach. Rośnie i przybiera, już się niezła z niej kuleczka robi. Grzeczna jest więc nie mogę narzekać, wszystkim śle uśmiechy i już nieźle gaworzy. Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i do usłyszenia, oczy mi się same już zamykają;-)

agula myslebze jest lepiej, ze uklada sie na obie strony choc woli prawa. zobaczymy co powie lekarz.
co do zelaznej to bylam bardzo zadowolona. jak porod sie skomplikowal to reakcjabbyla natychmiastowa. od pierwszego zawahania tetna, kiedy bylambtylko z polozna do pojawienia sie malej na swiecie minelo raptem.20 min (co prawda najdluzszych w moim.zyciu); a jej pojawieniu sie towarzyszyl tlum lekarek i poloznych. Do tego swietna opieka poporodowa- bardzo pomocne polozne. polecam zwlaszcza dla mam po raz pierwszy. nastepny porod tez tam choc juz nie chce sn.

u nas tez poczatki ciemieniuchy. ma malenkim skrawku. wypatrzylam kilka dni temu i smaruje oliwka a po myciu wyczesuje..jak dlugo to zazwyczaj trwa?

hejka. jak wyglada ciemieniucha? bo 2 tyg temu mojemu luszczyla sie skora na glowce ale czesalam mu to kilka razy dziennie lecialo cos jak lupiez. mylam mu glowke sama woda przez kilka dni. i teraz jest ok.

hej
widze ze wszystkie zalatane:-Dwpadaja i wypadaja. Najwazniejsze ze pisza :tak:

Wczoraj bylyismy w miescie na festynie kupilam Laurze troche ciuchow na lato. Ethan dostal tylko spodenki a tak nic mi sie nie podobalo.
Byla polozna Ethan w tym tygodniu jakos slabo mi jadl ale i tak przybral na wadze i ma 6200g Fajnie gaworzy a najlepiej mu to idzie jak lezy na macie albo jak z Laura rozmawia :D
Moja gwiazda dzis nie chcial isc do przedszkola no ale sciagnelam ja z lozka. Za oknem sloneczko wiec odbiore Laure i pojdziemy na karuzele a potem chyba do McDonalda na obiadek :))
Mam sterte prasowania i musze dzis to zrobic wiec wieczor bedzie pracowity

Agula 270g to sporo i najwidoczniej tyle wystarcza. Moj wlasnie sie uspokoil z tym przybieraniem i piciec jak starsze dziecko;-) Teraz wypija mi duzo mniej i odrazu mniej kilogranow na wadze. W tym tygodniu przybral jedyne 80g ( byl naczczo i po kupce:-D) Kiedy idziecie na wesele?
Zuzkon obstawiam ze go zle zmierzyli w szpitalu:tak: Napewno dziecko sie niekurczy wiec spokojnie:rofl2:

Co do ciuszkow to ile firm tyle rozmiarow.
Ethan z H&M nosi 62 ale z Mexx 68 poprostu maja jakas mniejsza rozmiarowke
Dzis mnie polozna pocieszyla i mowila zebym zaczela kupowac ciuszki na 68 bo bodziaki robia sie przykrotkie:eek: i naciagaja przy szyjce a dekoldow to raczej nosic nie bedziemy:-D

Krolowa cudna pamiatka taki wycinek z gazety

Ciemieniucha nie miaslam z nia do czynienia ale wydaje mi sie ze oliwkowac powinno sie po kapieli zeby przez noc skora dobrze sie nawilzyla:tak:
Ja oliwkuje od stop do glowy i odpukac nie wiem co to ciemieniucha i problemy skorne.

Patrycja jak ja wiem co cujesz :( też nie mam czasu nawet iśc do wc bo on tak krzyczy. Boje się że sąsiedzi na mnie jeszcze opieke społeczną naślą że robie krzywde dziecku :( trzymam za ciebie ( i siebie) kciuki mówią że po 3m będzie dobrze. Ja sie trzymam tej nadziei!

agula karmię go butelką na spacerkach nam na szczęście nie płacze, spi pięknie 4h

betina oj staram się uwierz staram, najgorsza jest ta bezradność że nie wiem czemu tak płacze i jak mu pomóc.

aniu samej mnie serce potem bolało i przepraszałam go cały dzień. ON ma smoczek i go wypluwa nie chce go, karmię go częsciej teraz a tulić to non stop praktycznie cały dzień leży mi na kolanach na takiej poduszce.

Najgorsze jest że nie mogę go nikomu przedstawić, bo co ktoś przyjdzie on płacze. Znajomi uciekają i te ich spojrzenie "no przecież jesteś matka powinnaś sobie dać radę!" w dodatku teściowa nie pomaga, bo gada do mnie że to dlatego bo go nie ochrzciłam ( tak jakby w nim diabeł był tak sugeruje). Jakaś masakra!
Ale na szczęście mój mąz niesamowicie mi pomaga. Sobote miałam praktycznie dla siebie więc w miare wypoczełam.
Dziękuje wam za dobre rady i wsparci :*

reklama
Nimitii kochana znajomymi sie nie przejmuj. Alex najwidoczniej bardzo potrzebuje bliskosci i kocha miec mame przy sobie;-) Chce cie czuc caly czas i nie wolno mu tego bronic wkoncu czul cie cale 9 miesiecy. Cudownie czytac ze maz ci pomaga i jest wsparciem dla ciebie. Oby takich facetow wiecej a gadaniem tesciowej nie ma sie co przejmowac. Super ze nabralas sil w sobote i moglas ja spedzic chociazby na kanapie;-)
Wspolnie z mezem dacie rade

Do góry