reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

hejka

miałam właśnie pisać Nimitii ale widzę że Anka napisała wszystko co chciałam :p więc się jedynie podpiszę pod jej postem ;) trzymam kciuki ii..byle do przodu ;)

jak dzieciaki wam śpią?

znaczy na plecha/boku/brzuszku?

bo młoda mnie trochę stresuje, odkryliśmy że uwielbia na brzuchu spać, domaga się mała żmijka :p jak ją dam na plecki do spania to krzyczy, bach na brzuch...zasypia:-D
Mati chyba nigdy mi na brzuchu nie spał, dlatego to taka nowość u nas:-p

reklama
Ethan wlasnie w tej chwili spi na brzuszku. A w nocy to klade go na boczek raz na lewy raz na prawy. Na plecach spi jak jestesmy na spacerku, zakupach... ogolnie jak jestesmy w drodze

Ja za to zauwazylam ze jak spi na brzuchu to zawsze ma glowke odwrocona w na lewno

Czesc Laski :)

Mąż ma dziś wolne, więc ja mam trochę czasu żeby się pobyczyć :) Gabrysia słodko śpi (właśnie przez sen zarzuciła sobie koc na głowę... znowu :eek:), to ja korzystam z okazji. Weekend spędziłyśmy u moich rodziców na wsi, zrobiliśmy sobie z mężem dobę oddechu od siebie i to był bardzo dobry pomysł;-). Szkoda tylko, że pogoda do kitu.
Nimitii, rozumiem Twoją bezradność... My mieliśmy tylko kilka takich akcji z Gabrysią, ale byłam przerażona. Dziecko drze się jak poparzone, wyraźnie coś jest nie tak, a my nie mamy pojęcia, jak jej pomóc.. Dopiero wizyta u lekarza wszystko wyjaśniła. Młoda lekarka błyskawicznie zdiagnozowała kolki, Gabi dostała kropelki i zawiesinę na brzuszek i jest teraz o niebo lepiej.
A co do znajomych - nie przejmuj się. Oceniać będą jedynie ci, którzy nie mają dzieci, bo każdy rodzic przeżył coś podobnego (mniej lub bardziej nasilonego) i zna tę głupią bezradność. A jeśli jest cokolwiek, co Alexowi pomaga, to stosujcie to, na przekór teoriom, że noszenie psuje dziecko itp itd. Trzymam kciuki, z czasem będzie coraz lepiej!!
Anka, ależ te Twoje dzieci mają z Tobą dobrze!! :-)

Truskaffka, Gabi śpi raz na jednym, raz na drugim boku, czasem na pleckach. A co do spania na brzuszku to ciekawe:tak:.
Co do kropelek to zdecydowanie pomagają, Gabrysia jest spokojniejsza, nie popłakuje już tak często i nie pręży się podczas karmienia.. No, może czasem jej się zdarzy, ale różnicę widać kolosalną. Wczorajszej nocy spała od 21 do 5 rano non stop..:szok: Królowa śpiochów normalnie..

Witam się po dluższej nieobecności:))

Anka Nela się przewraca z brzszka odkąd skończyła 1,5 byłam u ortopedy i pediatry i obydwoje stwierdzili, że jest bardzo silna i szybko zaczeła ale napięcia mięśniowego nie mawięc pewni Ethan ma podobnie:-)

Co do snu Nela ciągle pięknie przesypia noce więc współczuje Wam dziewczyny tych podbudek...przerabiałam to ostatnim razem,ale idzie sięprzyzwyczaić:-)

Co domłodej byliśmy na szczepieniu waży już 5030 i mierzy 62 cm. Uśmiecha się w pełni świadomie, uwielbia muzykę i zakochałam się w niej po uszy.Jednka możbna kochać dwoje dzieci tak samo mocno...a wydawałoby się to mało realne:p

Ala ja tez odkrylam te milosc.Dzieki za uspokojenie;-)
Makunia czasem wypad na wies daje wiecej plusow niz by sie moglo wydawac, nawet przy niesprzyjajacej pogodzie;-)

Nic uciekam po Laure i w droge...

Artur spi tak jak synek Ani w nocy na boczku a wdzien na plecach.
Makunia to moj jest krolem spiochow bo tej nocki spal od 20 do 5;30 :) jakie dajesz malej krople?bo moj sie tez zaczyna prezyc podczas jedzenia

Ala, to super, że Nelka taka muzykalna :)
Anka, chyba każde wyrwanie się z domu przynosi korzyści, gdy nie ma wielu takich okazji :-p.
Żabka, wow, Artur górą :-D. Lekarka przepisała nam Esputicon (to ta sama substancja czynna co w Sab Simplex, tylko są tańsze...:tak:) - 2 kropelki 3 razy dziennie przed lub po karmieniu. Gabi dostała jeszcze Debridat w zawiesinie 2 razy dziennie, ale to już na receptę. I chyba tego nie lubi, bo jest pieruńsko słodkie :eek:. Także wypluwa połowę tego, co jej podam :baffled:.

ja daje kubie sab simplex i esputicon. tylko ze mi kazali 2x2. czyli tak jak jest w ulotce. Kuba od wczoraj bardzo krzyczy. w dzien nie daje mi prawie nic samej zrobic. polozyc go do lozeczka zle. nosic na rekach zle. wszystko zle. ale jak sie wyjdie na dwor zasypia od razu. mam wrazenie ze on sie przyzwyczail ze kolo 11-12 wychodzimy na spacer. dzis obiad zjadlam dopiero po 17 bo wczesniej sie kuba zajmowalam. odebralam dzis peselek.
niestety blizna po cc zle sie goi. jest zaczerwieniona i mama sie zastanawia czy nie mam stanu zapalnego:(. to by bylo bardzo zle. pokarmu u mnie jzu prawie w 100% brak. zle mi z tym bo lubilam go karmic:(
Co do tego jak spi. glownie na brzuchu bo bardzo to lubi. na boku ostatnio rzadko. na plecach w wozku spi:)

Nimitii rozumiem Cie. tylko raz mialam taka zalamke i neistety i tak musialam sama stawic czola. nie wiem czy slyszalas taka teorie ze jesli dziecko da teraz w kosc to podczas dojrzewania nie da. moze u Ciebie sie sprawdzi:)

Hej hej :)
Chciałam się Wam pochwalić, że Maja po 8 tygodniach w końcu pożegnała się z pępkiem :) Z pomocą chirurga, ale na szczęście już koniec tej mordęgi :)

nimiti - u mnie z tym chrztem to identycznie. jak mała płacze, to moja wina, bo nie jest ochrzczona - paranoja.

reklama
mnie wczoraj maz do kina wygonil, ale film sredni.
kupilismy pozadna wkladke niemowleca do fotelika wiec z czystym sumieniem moge juz wszedzie mlodego zabierac, bo do tej pory sie martwilam ze jakis taki pokrzywiony w tym foteliku ;)

makunia
sab simplex tez jest slodziutki, wiec jak dawalam go synkowi to tak mlaskał i dziamdał go ze smakiem ze hej ;)
ala Twoja córcia ma wymiary i wage dokladnie jak nasz synek, idą łeb w łeb
zabka mojemu te sie udaje pospac tak dlugo, choc najczesciej idzie spac kolo kolo 20.30, je kolo 1, a potem juz rano. Wiec tez nie jest zle. Poki co nie wiem co to nieprzespane noce. Oby tak zostalo ;)
zuzkon moze uda sie jeszcze powalczyc o pokarm, probowalas stymulowac laktatorem?
lilikasia i jak taki zabieg wyglada?

Do góry