reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

dziewczyny- cieszcie sie ze Wasze dzieciaczki tak palaszuja:tak:
ja tam jak Olenka mam problem-deserki mniam, obiadki moje blee, obiadki ze sloiczka- czasami smakuja a czasami nie,
ciezko trafic za moim Wybredkiem

dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal:tak:
i jeszcze zauwazylam ze niecierpi sliniaka z rekawami- az nerwowy sie robi
wiec zakladam normalny sliniak tyle ze zaczal dotykac jedzenia i przez to ubranko w plamach cale:baffled:
Też tak miałam na początku Mewa. Ale jak zaczęłam "głodzić" moje dziecko to nagle zaczęła jeść aż jej się uszy trzęsą. Po 1-1,5h po (.) daje słoiczek i potem (.) lub soczek. Tak w nagrodę, bo ona uwielbia butelki.

Dziś zaserwuje zupę jarzynową bo nie mam odwagi tych brokuł otwierać:sorry2:

reklama
Witajcie
Powidzcie mi drogie mamy ktore wprowadzily kleik i karmia butelka czy kleik dajecie do kazdego mleczka i ile go dajecie
Ja karmie odciaganym mlekiem bo moja corcia nie za bardzo piers chciala od kiedy byla chora i musilam ja dopajac od tamtego czasu tylko butelka w nocy tylko cycus
Pije srednio 120/150 mleka i nie wim ile dac tego kiliku i jak duzo doradzcie:-(

ja tez daje mleczko z piersi w butelce i kleik czy kaszke dodaje do wieczornego karmienia i kolejnego, na ok 130ml daje 1miarke

dziewczyny- cieszcie sie ze Wasze dzieciaczki tak palaszuja:tak:
ja tam jak Olenka mam problem-deserki mniam, obiadki moje blee, obiadki ze sloiczka- czasami smakuja a czasami nie,
ciezko trafic za moim Wybredkiem

dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal:tak:
i jeszcze zauwazylam ze niecierpi sliniaka z rekawami- az nerwowy sie robi
wiec zakladam normalny sliniak tyle ze zaczal dotykac jedzenia i przez to ubranko w plamach cale:baffled:

Mewa chcialam Ci zaproponowac podanie np jabluszka z marchewka, zeby Go przyzwyczaic do innego smaku, a pozniej sama marchewke (ja tak robie, tylko moj Miko chyba niczym nie pogardzi, to taki glodomor, ze hej), ale widze, ze problem sam sie rozwiazal ;-) kanapke to potrafi mi wyrwac, a do talerza wklada raczki:no:

ja jak go karmie, to zakrywam go pod brodka pieluszka i nie zakladam sliniaczka, bo sie strasznie denerwuje, jak to robie. my nie mamy problemu z brudnymi ubrankami, na razie przynajmniej:-D

ja czy do odciągniętego mleczka czy do melczka w proszku daję tyle samo kleiku czyli na ok 150ml mleka 2 lyżki kleiku (nawet czasami ciut więcej). i Zośka wszystko wciąga :-)

No i dałam dziś Adriankowi pierwszy raz cały słoiczek :tak:
Marchewkowej z ryżem bo ja uwielbia :-)
Wpałaszował i ani myślał w połowie przerywać :-D
Zwiększyłam Mu też porcje mleka :tak:
Teraz w dzień je 150ml mleka a na noc 180ml :-p

O to moja dawno już pije 180 ml a kleiku też tyle potrafi wciągnąc ale za to słoiczka całego nie zje.
A wiecie co zauwazyłam ,że jak ja sama ugotuję obiadek małej to nie dośc ,że zje zały słoiczek to za 1,5h jest głodna a jak kupny to 3-4h wytrzymuje bez jedzenia i to tylko pół słoiczka je .Pewnie nawalą tam kleiku czy mączki kuk. jakiejś

No i my mamy pozwolenie od pediatry na nowe posilki,bo teraz to dawalam sama bez porozumienia z lekarzem.....
Najpierw sama bede gotowac,a jak zobacze ze ladnie jje to bedziemy kupowac sloiczki.....

reklama
Do góry