reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Malbertka, jak byłyśmy w Polsce to lekarka zleciła. W mleczku mamy nie ma
żelaza i dziecko traci zapas z ciąży, Jagoda miała takie marmurkowe rączki i nóżki i to może świadczyć o niedoborze.:tak:

reklama
noo tylko to jakieś sprzeczności są - wszedzie czytam ze własnie od 5 miecha gluten, a druga informacja ze najlepiej karmić piersią do 6 miesiąca - no to przeciez to się nie pokrywa:wściekła/y:
:confused:

Wydaje mi się że te sprzeczności są dlatego że część artykułów pisanych było przed a część po reformie żywienia niemowląt. Zawsze możesz obciągnąć troszkę pokarmu i w nim podać gluten ale jak wcześniej było tak że później się podawało i było ok to teraz też tak można robić. W końcu te normy żywieniowe to nie są takie ramki które trzeba przestrzegać bezwzględnie bo od tego i tego i ani dnia wcześniej czy później tylko sugestie jak powinno się mniej więcej karmić dzidzia bo i tak każdy Maluch jest inny:-):-)

Link do nowego schematu żywienia dzieci karmionych piersią:
http://www.nutricia.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf

Malbertka, jak byłyśmy w Polsce to lekarka zleciła. W mleczku mamy nie ma
żelaza i dziecko traci zapas z ciąży, Jagoda miała takie marmurkowe rączki i nóżki i to może świadczyć o niedoborze.:tak:
aha dzieki, w sumie jak ostatnio bylismy na szczepieniu, to pediatra pytała mnie czy dalej dietke trzymam bo Mała ma ładne ciałko:-)no to moze spoko z tym zelazem. Ja łykam co jakis czas Ascofer bo sie lepiej czuje:-p

mój od dawna wciąga cały słiik ale na samych warzywkach wytrzymuje 2-2,5 h a na (.) 3-3,5...zaczynamy z mieskiem jak go troche podkuruje moze bedzie lepiej
smakuje mu wszystko, glutenu mamy na razie nie wprowadzać...
kaszek i kleiku nie daje bo i tak mamy ponad 9 kg....niedługo wprowadzimy jakis deserek- kisiel, owoce, biszkopty bezgl itp\
mój lekarz zwraca uwage na to że u dzieci w tym wieku karmionych tylko mlekiem robi sie niedokwasota-środowiskizasadowe w żołądku przez co apetyt maleje

Ostatnia edycja:
Tylko jeszcze martwi mnie to żelazo? jak wy sprawdzałyscie czy Wasze dzieci mają go odpowiednio dużo? robiłyscie badania krewki?

Jak wyszłysmy ze szpitala gdzie mała dostawała antybiotyk pediatra zleciła badania krwi. Wyszła anemia...

Mi tez lekarka mowila o tym zelazie, dlatego szybko kazala Madzi mieso wprowadzic dawac szpinak i brokuly

Tak też wyszłyśmy z anemii :tak:

reklama
Ja kupiłam małej ostatnio małej i kaszkę i kleik, bo myślałam już, ze budzi się, bo jej czegoś brakuje. Ja kupiłam a ona ciurkiem 11 godzin śpi ehhh

Do góry