reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

E tam Iza kazała we krwi wam sprawdzi czy podajesz?:-Dhe no zartuje zrobisz jak zechcesz kazda mama wie najlepiej co dla dziecka dobre, ja nie to ze patrze na celiaklie czy na alergie nie chce mi sie kombinowac jakby tu wprowadzic gluten, nie podaje zadnych kaszek i nie bede go zapychac manna wystarczy ze Mati sie tak zapycha:sorry2::sorry2:Przyjdzie czas to jakis biszkopcik czy słoiczek zawierajacy gluten i bedzie git:dry:

reklama
ja to jestem zielona w tych sprawach, ale skoro lekarz tak mówi, to chyba wie co dobre dla dziecka...
karincia a ty podajesz kaszkę mannę z bobovity?
Tak :tak: z Bobovity
Tylko że Adrianek dopiero od 2 dni zjada cały słoiczek więc na razie tylko po pół łyżeczki dodawałam :-)
A tak to jedną mam dawać :-p

Teraz chyba nie co czekać z tym glutenem az do roku tak jak kiedys było bo przeciez juz i słoiczki normalnie go zawierają :tak: W każdym razie niektóre ;-)

to nie podajesz samej tej manny?
pisałam do bobovity i napisali mi, że 2 łyżeczki tej kaszki manny odpowiadają 2-3g zalecanej dawki glutenu
jak Maja zacznie zjadać cały słoiczek, to będę jej podawać zwykłą mannę (bo na razie mi się nie kalkuluje) albo słoiczki z manną :tak:

Ostatnia edycja:
gluten nie gluten, czasami nie słucham lekarza tylko patrze na dziecko, poczekam klika miesięcy i dam Małej do łapki biszkopciki:-)
Alutka je słoiczki juz 2 tygodnie i własciwie samo tak wyszło ze 2 posiłki mleczne odpadły, zjada cały słoiczek obiadku popije herbatką, popołudniu ok 17.00 biorę ok 60ml wody ciepłej dodaje 3miarki kaszki ryżowej i dodaje pół słoiczka owoców i mamy pyszny podwieczorek:-)

tylko 1 łyżeczkę, nie łyżkę?
co lekarz to opinia..................

gluten nie gluten, czasami nie słucham lekarza tylko patrze na dziecko, poczekam klika miesięcy i dam Małej do łapki biszkopciki:-)
Alutka je słoiczki juz 2 tygodnie i własciwie samo tak wyszło ze 2 posiłki mleczne odpadły, zjada cały słoiczek obiadku popije herbatką, popołudniu ok 17.00 biorę ok 60ml wody ciepłej dodaje 3miarki kaszki ryżowej i dodaje pół słoiczka owoców i mamy pyszny podwieczorek:-)
a słoiczki zaczęłaś sama podawać czy miałaś już przyzwolenie od lekarza?
a te kaszki to warto dawać? po co one właściwie są-jaki mają cel w żywieniu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sama zaczęłam podawać w koncu doswiadczona jestem:-)
Iza ja podaje kaszkę by bardziej dziecko się zasyciło jedzeniem, podaję ryżową kaszkę bo Mała innej nie moze, nie bawię się w żadne gotowanie mannej, szkoda czasu

reklama
sempe ja nie wątpię w to, że ty doświadczona mama ;)) a po jakich obserwacjach zaczęłaś wprowadzać słoiczki? tzn. tak po prostu, bo po 4 miesiącu np.?
ja jakoś boję się tych kaszek, tzn. to nie jest takie trochę śmieciowe jedzenie, do końca zdrowe (nie wiem jak to opisać)?

Aż sprawdziłam w książeczce ;-)
Łyżeczkę mam podawać :tak:
A do popołudniowych deserków mam dodawać kleik więc pewnie będę robiła tak jak sempe z kaszką to ja z kleikiem :-)
to mało tego glutenu masz podawać, chyba że jeszcze coś innego dajesz z glutenem-kaszą manną...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry