reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Ja nie robię szpinaku;-):-p, chociaż lubię, ale kiedyś smażyło się na patelni na masełku, dodawało przyprawy. Ale jak zrobić dla maluszków???:baffled:

A jak wy przygotowujecie szpinak? Bo ja to nigdy w zyciu nie przyzadzalam a jadlam chyba raz jak mialam 10 lat i bylam w szpitalu :baffled:
szpinak dziewczyny myśleę że dla maluszków po prostu najprościej ugotować:tak: bez soli i czegokolwiek:tak:
żeby nie był taki mdly to mozna wymieszac z rozgnecionym ziemniaczkiem, tak jak jest w słoiczkach:tak:

reklama
U nas dziś była próba , szpinak i ziemniak, znów nieudana. :baffled:Robimy przerwe na 2 tyg i potem zobaczymy czy nadal wystarczy mleko:tak:
Ps ,Nie dojadłam bo po spróbowaniu to już mnie zemdliło takie paskudztwo.....:-D
Dobrze że my jeszcze mamy troche czasu na gluten, ale chyba kupie kaszke kasza-manna i po prostu dosypie do wieczornego mleka , tak będzie najprościej.
U nas cały dzień to mleko i herbata malinowa naprzemiennie a do wieczornego mleka dodaje 1 łyżke kaszki. I to narazie wszystko.:tak:

Dentico może na pierwszy raz spróbuj w dzień - nigdy nie wiadomo jak dziecko zareaguje na gluten, a nocy zarwanej nie chcesz mieć ;)

Boozqowa a to jest sama kasza manna - czy z mlekiem modyfikowanym?

Ja dziś kupiłam kaszkę mannę bobvity. tylko teraz jak ją porcjować??? Też pół łyżeczki raz dziennie?

Producent podaje następująca informację:
2-3 g produktu glutenowego = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny bobovita
6 g = 4-5 płaskich łyżeczek mlecznej kaszki manny bobovity = 4-5 płaskich łyżeczek kaszki mleczno-pszennej wieloowocowej bobovity

Dentico, Amelka jadła dzisiaj szpinak z ziemniaczkiem, zajadała się. Oczywiście spróbowałam, takie samo paskudztwo jak dynia. Fuuujjjj

reklama
Tak mi się wydawało:-)

A dawałyście może cukinię??? Bo ja lubię i może Ania też by spróbowała
ja nie daje nic poza tym co na słoiczkach:-D
bo w sumie nie wiem nawet co można od którego miesiąca:-D

U nas dziś była próba , szpinak i ziemniak, znów nieudana. :baffled:Robimy przerwe na 2 tyg i potem zobaczymy czy nadal wystarczy mleko:tak:
Ps ,Nie dojadłam bo po spróbowaniu to już mnie zemdliło takie paskudztwo.....:-D
Dobrze że my jeszcze mamy troche czasu na gluten, ale chyba kupie kaszke kasza-manna i po prostu dosypie do wieczornego mleka , tak będzie najprościej.
U nas cały dzień to mleko i herbata malinowa naprzemiennie a do wieczornego mleka dodaje 1 łyżke kaszki. I to narazie wszystko.:tak:
feee wszystkie te słoiczki są niedobre:-Dmja próbowałam wszystkich i nie da rady tego przełknąć:no:
Izaa dynia to tak śmierdzi, że aż ja nie mogłam wytrzymać karmiąc młodą:baffled:
hihi ja tk miałam ze szpinakiem:-D

za to z mięskiem ładnie pachną.... ale smak jest.... łeeeee
no ale to na pewno dlatego że bez soli i jakichkolwiek przypraw:tak:
Maks zajada:-D wazne ze jemu smakuje;-) znacy wydaje mu sie że mu smakuje:-D:-D:-D

Do góry