Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
to dobrze wiedziec, tu tylko mowia, ze to zalecenia departamentu Zdrowia:-)Z tego co się orientuję, to są zalecenia WHO, czyli obowiązują również w Polsce.
a dostalas w szpitalu Bounty Pack? tam jest taka ksiazeczka - you and your newborn - w niej dokladnie wyjasniaja, dlaczego powinno sie poczekac do 6 miesiaca, ale tez dlaczego w 6 miesiacu jedzonko wprowadzic trzeba i dluzej sie z tym zwlekac nie powinnoTez mieszkam w Anglii i mi z kolei wizytatorka mowila ,ze dziecko 6 miesieczne to juz powinno jesc wszystko;-)ale niewiem jak to z alergikami
![]()

a probowalas mu wcisnac smoczka jak sie budzi w nocy?Ja też bym tak chciała;-) i u nas też kładą na to nacisk, aby karmić piersią do 6mies.:-), ale z tego co czytałam wcześniej twój maluszek po piersi przesypia całą noc, a ja Piotrusia karmię dwa razy w nocy
. Nie wiem, czy to dlatego, że tak szybko jest głodny
, czy tak się przyzwyczaił
, kiedy się wreszcie wyśpię
w nocy????????????
tak jakby sie chciala najesc na zapas
normalnie w ciagu dnia karmienei trwa ok 20 minuta probowalas mu wcisnac smoczka jak sie budzi w nocy?
Ja tak robilam z Olivka jak jej zostalo jedno nocne karmienie - dawalam jej smoka, na poczatku troche protestowala, ale chyba po 3 dniach przestala sie budzic i okazalo sie, ze wcale nie byla taka glodna, tylko sie przyzwyczaila:-)
a kolejna rzecz, to to, ze ona jakby wie, ze karmienei po kapieli to jest ostatnie karmienie i je czesto nawet godzinetak jakby sie chciala najesc na zapas
normalnie w ciagu dnia karmienei trwa ok 20 minut
(a czytałam, że mleczko miedzy 1 a 5 w nocy jest najbardziej kaloryczne), a mój mały trochę słabo przybiera. Teraz ma 6200, nie jest źle, ale to są zapasy, ostatnie 2 tyg , to przybrał najwyżej 150gr:sick:Ile płacicie za mleko Pepti? W aptece u Nas kosztuje 22zł, ale dowiedziałam się od aptekarza że jak na recepcie pediatra postawi P - choroby przewlekłe, to zapłacę za nie 11zł. A wy płacicie połowę?