• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Czy któraś podawała już banana?
Jakie kupki robią po nim wasze dzieci? A jaką po kleiku ryżowym?:huh:
Ja dawałam, ale w słoiczku, z jabłkiem, Hipp'a :-) Kupki odkąd wprowadziłam słoiczki i kaszki są gęściejsze i często zielone :tak: Wczoraj się Piotrek męczył po 3 dniach bez kupki i w końcu wystękał ;-) Dziś powtórzył, ale już mięciutką, tyle, że mocno zieloną :-D

Do tej pory dawałam Piotrusiowi dania dwuskładnikowe (marchew z ziemniakami, dynia z ziemniakami, szpinak z ziemniakami). Dziś po raz pierwszy podałam małemu zupkę :tak: Gerbera Zupka jarzynowa :tak: w składzie: marchew, pietruszka, ziemniaki, skrobia kukurydziana i masło z mleka. Piotruś zjadł pół słoika, smakowało mu :-)
Na drugi rzut pójdzie Zupka marchewkowa z warzywami Gerbera (marchew, pietruszka, seler, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy niskoerukowy), a potem Zupka jarzynowa-krem Hipp'a (marchew, ziemniaki, zielony groszek, kalafior, olej kukurydziany) :-) Hipp zostawiłam na koniec, bo boję się trochę tego zielonego groszku i kalafiora :huh:

Powiedzcie mi, czy ja powinnam Piotrkowi dawać mleko z kleikiem?? Pytam, bo Wy wszystkie prawie dajecie, a ja nie.. Wprowadziłam słoiczki, kaszki smakowe (łyżeczką) i do tego podaję tylko Bebiko i cycusia :tak: Piotrek ładnie przybiera na wadze, dlatego nie wiem, czy dawać mu ten kleik?? :confused:

Malaga jeśli Piotruś ładnie przybiera i nie jest głodny po tym co mu podasz to ja nie widze powodu dla którego miałabyś dawać mu jeszcze kleik:-)
w ogóle to mówi sie że jeśli dziecko karmione jest piersią (ewentualnie dokarmiane jakimś mlekiem modyfikowanym) to nie ma potrzeby wzbogacania jego diety tak jak dziecku karmionemu wyłącznie sztucznie;-)
dziś u nas cycuś na żądanie(nie wiem ile razy - nie liczyłam) i 3 razy butla po 100ml:-)

reklama
Moja całą noc stękała i nie mogła zrobić kupki :eek:
Normalnie robi około 2-3 na dzień, a wczoraj była tylko jedna...
Teraz zastanawiam się czy to banan czy kleik ryżowy :rolleyes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry