• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
A jaki masz smoczek?

Blueberry trochę zaspałam ale w nocy dopiero o 5 nad ranem usnęłam:-( Ja mam zwykłą butelkę canpola i zwykły smoczek. Ale już czytałam na naszym forum o smoczkach trójprzepływowych??
Tylko nie mam takiego jeszcze. Czy można go kupić oddzielnie do każdej butelki ? Czy razem z butelką??
Proszę o podpowiedź.:-(

Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że kiedyś jak któraś mama nie mogła karmić piersią to oprócz mleka z butelki już w piątym miesiącu mamy dawały dzieciom kaszkę mannę i z glutenem nie było problemu. :confused:

Zjadł :-) Dałam trochę mniej kleiku niż Ty, tak na pierwszy raz, bo do tej pory nie zagęszczałam wogóle..

elahar - ja też mam butelkę Canpola :happy: Z Canpola do kaszek i kleików jest specjalny smoczek :tak: Można kupić oddzielnie, pakowane chyba po dwa i są oznaczone, że do kaszek i od którego miesiąca :happy:

Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że kiedyś jak któraś mama nie mogła karmić piersią to oprócz mleka z butelki już w piątym miesiącu mamy dawały dzieciom kaszkę mannę i z glutenem nie było problemu. :confused:
Ale pewnie częściej dzieci chorowały na celiakię. Nawet pamiętam, że były w sklepach banany tylko dla dzieci chorych na celiakię :tak:.

reklama
Zjadł :-) Dałam trochę mniej kleiku niż Ty, tak na pierwszy raz, bo do tej pory nie zagęszczałam wogóle..

Super :-)

A ja skapitulowałam i nie przetrzymuję młodej jednak do 21.00, bo wtedy od 19.00 jest mega marudna, a i jedzenie jakoś dziwnie wtedy nie pasuje - ok. 16.00 jest zupka, a potem po 18.00 już chce butlę i wtedy długo jeść nie chce, a spać owszem. Trudno, wolę jednak w nocy wstawać niż męczyć siebie i ją tym przetrzymywaniem, żeby później chodziła spać. Dzisiaj padła mi ze zmęczenia o 20.00 i przez to, że o 18.15 zjadła 130ml mleka teraz wcisnęłam jej ledwo 70ml mleka z kleikiem, bo spała jak kamień już :eek: Do tego pokiełbasiły jej się dniowe drzemki i cały nasz schemat dnia szlag trafił :sorry2:
No cóż, nie będziemy mogli z dzieckiem nigdzie wieczorem wychodzić i będziemy zramolałymi nudziarzami ;-) :-p...chyba, że raz kiedyś ją przetrzymamy...ale na codzien jednak nie będę ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry