reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Dziś rano, albo w nocy, w każdym bądź razie nie słyszałam, Piotruś zrobił kupsko :-) Mam nadzieję, że to nie przypadek, że zaczyna mu się wszystko normować że pomogło to, że mały zaczął pić soczki (nektary) i zaczęłam mu podawać kleik kukurydziany :rolleyes:

Dziś rano, albo w nocy, w każdym bądź razie nie słyszałam, Piotruś zrobił kupsko :-) Mam nadzieję, że to nie przypadek, że zaczyna mu się wszystko normować że pomogło to, że mały zaczął pić soczki (nektary) i zaczęłam mu podawać kleik kukurydziany :rolleyes:

mam nadzieje ze to koniec Twoich a raczej Waszych problemow kupowych

niniek dalej nie radzi sobie z niekapkiem
jakie macie te niekapki
bo z tego co ja mam to trzeba tak ciagnac ze az ja sobie ledwo radze
chyba zmienie kubel

mam pytanie - moja corcia dostaje butelke sporadycznie (co pare dni herbatke, srednio raz na miesiac moje mleko sciagniete do buteleczki) , czy powinnam zmienic jej smoczek, czy moze caly czas z jedynki pic?:-)

No i jak Agutek Tola zareagowała na nowość?? :-)

Nie zauważyłam jakiś negatywnych objawów, chociaż trudno mi cokolwiek mówić, bo córeczka ma jakieś gorsze dni i noce ostatnio :-(

kupilam niekepek treningowy tristanowi i za cholere nie wychodzi mu picie z niego:no:

Moja coraz ładniej się zaciąga i wypija nawet tak po 70ml na raz. Mam nadzieję, że tak jej zostanie. Planuję kupić jej już typowy niekapek, bo do tej pory używaliśmy tylko ustnika zamontowanego w butelce. Tylko moja córa nie ma odruchu pchania nic do buzi zatem też nie złapie ani butli ani niekapka w rączki żeby pić. Ona nawet grzechotek nie wkłada do buzi. Jedynie same rączki, więc czeka nas jeszcze nauka chwytania butli/kubka i wkładanie do buzi :happy:

Ja zaczęłam też podawać kleik kukurydziany, bo niby pomaga na twarde kupki. Zobaczymy, ostatnio jakoś gorzej córeczce idzie załatwianie się - coraz częściej się pręży...może od kleiku ryżowego :confused2:

mam pytanie - moja corcia dostaje butelke sporadycznie (co pare dni herbatke, srednio raz na miesiac moje mleko sciagniete do buteleczki) , czy powinnam zmienic jej smoczek, czy moze caly czas z jedynki pic?:-)

Jeśli spokojnie z tego pije to raczej nie musisz zmieniać, choć na tym etapie powinna pić już z trójki. Jednak jak podasz większy smoczek to może odrzucić pierś, bo będzie jej się łatwiej piło. Jakkolwiek zrobisz będzie dobrze :happy:

Jeśli spokojnie z tego pije to raczej nie musisz zmieniać, choć na tym etapie powinna pić już z trójki. Jednak jak podasz większy smoczek to może odrzucić pierś, bo będzie jej się łatwiej piło. Jakkolwiek zrobisz będzie dobrze :happy:

Z tym odrzuceniem piersi to prawda. Ja dałam smoczek z większą dziurką i przez 2 tygodnie walczyłam, żeby znowu ode mnie chciała ssać. :-( Ale się udało i chociaż dokarmiam butelką to ode mnie tez sporo pije.

reklama
Do góry