reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
A ja dałam dziś córci zupkę jarzynową i nie smakowała jej. Pluła dalej niż widziała. Za to wypiła na raz 80 ml :szok:nektaru jabłkowo - malinowego.

Jak jem i trzymam ją na kolanach to, aż się trzęsie żeby i jej dać. Dziś np. wyrwała mi z ręki chleb, a jak chciałam jej zabrać to jeszcze szybciej pchała do buzi i to obiema rękami.

Jak jem i trzymam ją na kolanach to, aż się trzęsie żeby i jej dać. Dziś np. wyrwała mi z ręki chleb, a jak chciałam jej zabrać to jeszcze szybciej pchała do buzi i to obiema rękami.
Moje dziecko też tak robi, otwiera dziobek jak pisklę :tak:. Raz mu uskrobałam trochę jabłka, które jadłam, myślałam że wypluje, bo to było młode kwaśne jabłko, a o dziwo smakowało mu :-D. Zawsze też patrzy zazdrośnie jak pije kawę ;-).

Na mojej nieciekawej wizycie u pediatry nic się nie dowiedziałam, ale dostałam fajny poradnik na temat nowego schematu żywienia :tak: Poczytajcie ;-)

Jest tu wytłumaczone, dlaczego u dzieci karmionych piersią podaje się gluten już w 5 miesiącu, gdzie szukać glutenu, itp. :-)

A ja dałam dziś córci zupkę jarzynową i nie smakowała jej. Pluła dalej niż widziała. Za to wypiła na raz 80 ml :szok:nektaru jabłkowo - malinowego.

ja mam podobnie
niuniek jak widzi ze ktos cos je to zz dlaek buzie otwiera i caly az sie trzesie zeby jemu dac:-D
wyglada to tak jakbym dziecko glodzila:-D

Mój maluszek za tydzień skonczy 5 miesięcy. Od kilku dni oprócz piersi dostaje także 2 razy dziennie bebilon pepti, który zaakceptował bezs większego sprzeciwu.:-). Wczoraj pierwszy raz podałam mu " łyk" soczku jabłkowego- wypił całą porcyjkę.W weekend chcemy spróbować podać marcheweczkę.sama jestem ciekawa jak to przyjmie. Dodam ,że wbrew zaleceniom pana z poradni laktacyjnej mały dostawał herbatki praktycznie od urodzenia.:rolleyes:

reklama
Wczoraj kupowałam słoiczki i zauważyłam, że kolejne słoiczki Hippa mają już sól w swoim składzie. Zwracajcie na to uwagę.

Jakoś ten Hipp wszystko strasznie szybko wprowadza :sick:

Do góry