reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Trzeba ugotować jajko na twardo, wyjąć żółtko, przekroić na pół i połowę rozgnieść do zupki... a resztę zjeść :-D

do warzywnej tez dajecie czy jakis specjalny przepis na zupke z zoltkiem dajecie.

wiecie co
tak mi zasmakowaly papki tristana ze ostatnio ugotowalam sobie obiadek warzywny i wsadzilam je do blendera i zmiksowalam . pycha bylo no oczywiscie ja sobie jeszcze doprawilam mniem
u mnie w domu wszystcy sie ze mnei smieli a mi smakowalo:-D:-D

Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

.

Blueberry77 Ty zdaje się kiedyś pisałaś o tym jak podawać zamrożone zupki - że należy je zagotować przed podaniem. Tej zupki mam niewiele i jak ją przerzucę do garnka (nie mam tekiego malutkiego bo nie mam na ceramicznym blacie takiego małego pola grzejnego) to będzie ledwo na dnie ... Nie można tego jakoś podgrzac w kąpieli wodnej czy jak...??

Blueberry77 Ty zdaje się kiedyś pisałaś o tym jak podawać zamrożone zupki - że należy je zagotować przed podaniem.
Nie, ja się tylko zastanawiałam, czy nie trzeba zagotować, ale doszłam do wniosku, że nie trzeba :-). Ja tylko rozmrażałam, a potem podgrzewałam w mikrofali i dodawałam kleik, bo jakaś rzadsza się robiła taka rozmrożona zupka.

zastanawiałam sie dzisiaj czy kupić małej kaszkę z bananami Nestle:-p, ale boje sie reakcji małej .:-( chyba skonsultuję to z lekarką. jestem taka przewrażliwiona bo jest a przynajmniej było u małej podejrzenie alergii na białko mleka krowiego (dlatego Laura nie pije zwykłych mieszanek tylko Nutramigen:baffled:)

Justine - lepiej faktycznie skonsultuj z lekarzem podawanie kaszki. A jeśli już się zdecydujesz, to możesz kupić ryżową i robić na Nuramigenie :tak:

U nas żółteczko przeszło bez problemów :tak: Czyli dziś znów nas czeka gotowanie jajka :-)
No i wracamy do glutenu.. Zobaczymy, jak będzie z brzuszkiem... Póki co nie ma problemów od kilku dni...

zastanawiałam sie dzisiaj czy kupić małej kaszkę z bananami Nestle:-p, ale boje sie reakcji małej .:-( chyba skonsultuję to z lekarką. jestem taka przewrażliwiona bo jest a przynajmniej było u małej podejrzenie alergii na białko mleka krowiego (dlatego Laura nie pije zwykłych mieszanek tylko Nutramigen:baffled:)

Nie wiem czy inne dziewczyny są zadowolone z kaszki Nestle, ale ja nie i bardziej polecam Bobovitę.
Z Nestle robią się takie kluchy podczas rozrabiania a do tego ma takie fragmenty owoców, które powodują, że mała w kółko mi się krztusi - przynajmniej tak mi się wydaje, że to od tych kawałków, bo w Bobovicie takich nie widziałam i mała pięknie ją je :tak:

reklama
Dziewczyny a dajecie juz dzieciom joguryy dla dzieci?? mam znajoma ktora ma synka o 3tygodnie starszego od Vaneski i ponoc sie zajada jogurtami :tak::szok::szok: ale to chyba za szybko nie??

Do góry