• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
witam moj synek je okolo 6 i 9 mleczko czasem jeszcze kolo 2 je na dobe zjada okolo 3-4 porcji po 180 a wasze ile porcji zjadaja jak wyglada wasze przykladowe menu jak mozecie to napiszcie bardzo dziekuje

my zamiast miśkoptów dostalismy ostatnio sucharki hipp, też fajna sprawa bo mozna wkruszyć do mleczka. sa dostępne w auchanie
a poza tym Ignac wcina zwykłe herbatniki
a dziś jako obiadek dostał barszczyk ten co my,tylko zanim dodałam fasole i przyprawy odłożyłam dla niego troche i do tego zółtko:-)
a chrupki to Ignaś potrafi i 10 zjeść na raz, najlepsze są te z aro (makro) bo najdłuższe i nie mają soli

u nas jest tak:
06.00 mleko
09.30 kaszka na gęsto
chrupki
13.00 deserek (do tej pory był zagęszczany mlekiem z kleikiem)
15.30-16.00 obiad
chrupki, soczek (ostatnio nie), biszkopt
19.30 mleko z kaszką

W najblizszym czasie zmienie nieco rozklad, bo wprowadze jedna kanapke chlebka kolo poludnia.

Zabrakło mi mięska dla Piotrusia (takiego z pewnego źródła) i zrobiłam zupkę tylko z warzyw na masełku:tak:, a maluch zjadł więcej niz kiedykolwiek:szok:.

U nas dzień wygląda tak:
ok. 7.00 cycuś
9.00-9.30 kaszka na gesto
12.00-13.00 obiadek
15.00 cycuś
18.00 kaszka z owocami
20.00 cycus na sen
w nocy cycuś plus herbatka rumiankowa, herbatkę podaje tez w ciagu dnia,

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama