Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja za nic nie chce nic co jest silikonowe.U mnie też sie robi pianka. My mamy smoczek ten trój przepływowy i na razie jest ustawiony na 2 i mała z niego ładnie pije, przestawiłam ja ostatnio na te smoczki silikonowe, ale okragłe i nawet szybko załapała zmiane smocka:-):-):-)
Nie wiem, bo w nocy podaję pierś, ale nad ranem o 5.30 (nie wiem czy można to zaliczyć do nocnego karmienia, ale chyba nie) zjadła tylko 100ml.
ja mam Canpola i NUKa i tak samo sie pianka robiJa mam co prawda Canpola, ale u mnie tak samo się robi![]()
To jest bardzo różnie. Niektóre dzieci przesypiają noce prawie od urodzenia, a inne wstają w nocy nawet w drugim roku życia. Mój synek zjada na kolację o 19-tej 180ml kleiku a i tak budzi się w nocy 2 razy. Tej nocy jadł tylko raz, ale podejrzewam że to jednorazowy przypadek niestety... Myślę, że to jego jedzenie w nocy to bardziej przyzwyczajenie niż rzeczywista potrzeba, ale nie wiem jak go oduczyć.Mam pytanie...jak myslicie od kiedy odzwyczaja sie dziecko od nocnego jedzenia?? wiem ,ze teraz jest jeszcze za wczesnie;-)ale niemam pojecia kiedy bedzie na to czas
sa jakies regoly mniej wiecej
wiecie cos na ten temat
![]()
... Myślę, że to jego jedzenie w nocy to bardziej przyzwyczajenie niż rzeczywista potrzeba, ale nie wiem jak go oduczyć.