reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

hmmm... mówiąc szczerze nie spotkałam się z nimi albo poprostu nie zwróciłam na nie uwagi :zawstydzona/y:ale widzę że trzeba go zakupić:-)

reklama
Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.

Blueberry to jak Twoj synus niechce pic z butelki kleiku to podaj lyzeczka tylko zagesc go bardziej:tak:na opakowaniu napewno jest podane jaka proporcja na gesty:tak:;-)ja tez tak robie z kaszkami smakowymi daje lyzeczka;-)zycze powodzenia:-)

Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.

No właśnie...przed "dwójkę" w nocy mi zjadła i dzisiaj rano też :tak:Jak już się ładnie przyzwyczai i będę na bank wiedziała, że akceptuje smoczki aventowskie to kupię "trójkę" :happy2:

Wypytałam pediatrę o wprowadzanie nowych pokarmów.
Oto jego zalecenia:

• najpierw podać tylko soczek jabłkowy
  • potem soczek marchwiowy
  • tarte jabłuszko
  • a w ciągu miesiąca dopiero zupki jarzynowe
Na zupki skuszę się chyba jednak troszkę szybciej ;-) Nie wytrzymam chyba całego miesiąca :rofl2:
Na razie mamy za sobą soczki jabłkowe i jabłuszko.
Jutro będzie soczek marchewkowy chyba.

Acha, malaga znalazłam samą marchewkę tartą, ale nie z Hippa tylko Bobovity. :-)

Agutek, prewnie musi się córeczka przyzwyczaić do nowej butelki. Ja używam Aventu ze smoczkiem nr 3 i jest ok. Za to z trójprzepływowym jest problem.
Już pisałam na innym wątku, ale jeszcze tu napiszę:
u nas w nocy został wstępnie zaakceptowany smoczek nr 2. Za chwilę kolejne karmienie i zobaczę czy i tym razem uda się nakarmić z butelki aventowskiej. Oby się udało :tak:
Wtedy kupię smoczek nr 3 i zacznę ją przyzwyczajać, że mleczko leci już szybciej i szybciej też trzeba łykać :-D

Dziewczyny, które używają butelki Aventu - czy u was też powietrze osiada tak na mleku w butelce i czasem aż tworzy taką pianę?

reklama
Do góry