reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ostatnio nie wiem co jest grane, ale córcia na wieczór przed spanie wypija mi tylko 100ml mleka. Codziennie dokładnie tylko tyle i zaczyna nagle szaleć, przewracać się na brzuch i ani myśli o jedzeniu. Wcześniej zjadała koło 170-180, czasem 200 czy trochę ponad.
Poprzedni posiłek ma koło 17.00-17.30, a wieczorne mleczko dostaje o 20.30.

reklama
Mam nadzieję, że to prowokacja.:dry: Wpieniają mnie mamusie, które myślą, że są mądrzejsze od sztabu specjalistów tłumacząc, że ona tak jadły i żyją :baffled:
W sumie doszłam do wniosku, że nawet jak prowokacja, to też ręce opadają. Jakaś mądra laska przeczyta i stwierdzi, że ona tez tak będzie robić...

Ostatnio nie wiem co jest grane, ale córcia na wieczór przed spanie wypija mi tylko 100ml mleka. Codziennie dokładnie tylko tyle i zaczyna nagle szaleć, przewracać się na brzuch i ani myśli o jedzeniu. Wcześniej zjadała koło 170-180, czasem 200 czy trochę ponad.
Poprzedni posiłek ma koło 17.00-17.30, a wieczorne mleczko dostaje o 20.30.
To i tak dobrze, bo mój Karolek się nie przewraca, tylko ryczy. Dzisiaj też zjadł tylko 100 ml. Przy usypianiu była histeria, musiałam go trzymać na pionowo i się kiwać aż mu się oczy zaczęły zamykać, bo jak go kładłam na leżąco, to płakał nawet na rękach. Zakładam, że to wina zębów.

A ile w sumie mleczka Tola wypija dziennie? U nas jest tak:
na śniadanie 160 ml, czasem mniej
na II śniadanie 160 ml, czasem mniej
na kolację przygotowuję 200 ml, ale ostatnio zjada ok 160 ml
i tyle

U nas po tym szpitalu ciągle pije mniej i jest tak:

rano koło 120-140ml
w południe kaszka na gęsto w której jest 150ml
po południu 120-160ml ale ostatniej częściej ta mniejsza wersja
i na wieczór teraz wypija tylko 100ml i potem zanim pójde spać przez sen daję jej resztę, żeby głodna nie była

wszystko nam się pomieszało podczas pobytu w szpitalu i nie możemy dojść do ładu :baffled:

reklama
Ja mam tak:
7 mleko
10 deserek
12 kaszka ( i na nią już z płaczem się rzuca jak widzi, że za długo szykuję, tak się wkurza)
15.30-16.00 zupka
17.30 mleko
20.30 mleko (i tu znowu się na nie rzuca po czym po 100ml wypluwa i nie chce)

A twój Karolek jak je?

Do góry