reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

może bidon (kupiłam kolejny z TT w czwartek, a dziś od starego zginęła mi rurka:baffled:) spowoduje, że skosztuje mleka/kakao/koktail?? u nas tak było
Kupiłam mu takie mleko czekoladowe w kartoniku. Pierwsze nawet wypił jakoś na raty (nowość), a następne ja wypiłam ;-). To pierwsze było innej firmy, może spróbuję je jeszcze raz kupić.

reklama
Oj dawno mnie tu nie było i widze że zmiany w menu sie pojawiły.

Blueberry u nas na pierwsze śniadanie jest kaszka a na drugie kanapka / winerka / jajecznica ze szczypiorkiem / bułka maslana lub rogalik. Ale kiedy jest u mojej Mamy to najpierw dostaje konkret a kaszka jest na drugie śniadanie. Potem obiad a na kolacje znów kaszka. W miedzyczasie jogurt, owoc jakies ciastko. Nie wiem czy moja Mama jeszcze czegos nie "przemyca" ale mam nadzieje, ze nie. Poza tym chyba sporo pije - rano zwykle spija cały bidon "cienkiego" soku a w ciagu dnia, w sumie 2-3 bidony , jeden to chyba z 250ml o ile nie wiecej.

A dzis w ramach testowania mleka sojowego dalam mu mleko z cornflaksami i o dziwo jadl i nie pluł mlekiem choc ma specyficzny smak.

No tak, ale jajecznica, parówka, sałatka itp nie zastąpią mleka. Myślisz, że np jeden jogurt i jeden danonek to wystarczająca ilość nabiału na dobę? Bo może ja przesadzam :confused:.

gdzieś są te normy ile wapnia powinno dziecko otrzymać, mi się wydaje, że 2 posiłki z nabiałem wystarczą:tak: zmieniłabym danonka na bardziej naturalny serek i sam dodała owoce, nie wiem czy to ma uzasadnienie nabiałowe, po prostu nie cierpię danonków:no:

a wiesz co...są takie kaszki gotowe - przysmaki na dobranoc z Bobovity - mają różne smaki, kosztują 4,30, moze to by mu podeszło?

a mi sie wydaje ze to wzbogacenie w wapn ma niewiele z prawda..moze troche wiecej jest, ale nie sadze by az tak duzo i to pic na wode fotomontaz :eek:

kaszki w sloikach bobovity polecam , moja lubi ale drogo to badziewie wychodzi :eek:

czasami daje naturalny serek z bananem..taka wersja wydaje mi sie najlepsza tylko konsystencja jest inna i mala zawsze gorzej to je niestety...

jak sie martwisz o ilosc wapnia to daj mu kanapke z plastrem zoltego sera - ma najwieksza zawartosc wapnia, bodajze dwa plasterki = kubeczkowi jogurtu :tak:

jak sie martwisz o ilosc wapnia to daj mu kanapke z plastrem zoltego sera - ma najwieksza zawartosc wapnia, bodajze dwa plasterki = kubeczkowi jogurtu :tak:
Daję z żółtym :tak:. Tylko nie wiem jakie te plastry mają być. Bo może takie ogromne jak cała kromka chleba i grube na pół centymetra ;-). A Karol zje góra pół kromki.

Co do Danonków - Danonek mega zawiera 144 mg wapnia, a 100ml mleka Nan3 94 mg. Czyli Danonek = około 150 ml mleka.

reklama
Do góry