Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czy jest tu jakas mam ktora walczy z ta dolegliwoscia
odezwijcie sie prosze...czy to sie odnawia przy kazdej nowej chorobie,przeziebieniu itp..jak juz calkowiecie zniknie![]()
Joanna MK czytałam to forum i z każdym postem byłam bardziej przerażona. Dopiero tutaj przeczytałam coś pocieszającego, że to świństwo schodzi. Nie wiem co teraz zrobić z przedszkolem. Ubieram mu dłuższe koszulki bo na szczęście ma te krostki tam gdzie zakrywa bluzeczka. Mam nadzieję że inne dzieciaczki się nie pozarażają. Musimy się niestety zmobilizować i smarować częściej. Ale nie umiem patrzeć jak się wyrywa ten mój mały uparciuszek i patrzy na mnie z wyrzutem a potem prosi mamo nie rób mi tego więcej.
:-)
a jakby co to piszszszszsz...pozdrawiam:-)
Poza tym można znieczulać tym kremem rączke przed zastrzykiem lub pobraniem krwi 
Smarowaliśmy maścią Betadine na bazie jodyny ( ale tylko na ciało) oraz Vratizolin.( na twarz i ciało) A na wysuszenie Tanno Hermal
oczywiście plus łyżeczkowanie 
Witam wszystkie mamy borykajace sie z problemem mieczaka zakaznego!!!Moja 6 letnia córeczka równiez załapała to świnstwo .ale udało nam sie !!!!Jest nowy lek o nazwie SOLPHADERMOL zapisał nam to dermatolog i krostki po około 2 tygodniach giną.Pozdrawiam:-)Podawałam jej jeszcze z polecenia lekarza 4 razy dziennie HEVIRAN i widac jej organizm juz przastał z nami walczyc heh.Mój mały ma 3 latka i też niestety załapał to paskudztwo. Najpierw miał krostkę na brodawce ale nie wiedziałam co to jest i bagatelizowałam to niestety. Kuba lubi jak coś pije i ogląda smyrać się po brzuszku i chyba w taki sposób naruszył tego jednego pryszczyka i się zaczęło. Najpierw było kielka pod paszką teraz ma dużo więcej na brzuszku na zgięciu rączki. Poszłam do pediatry który powiedział mi co to jest i zapisał Verumal ale niestety mały dostał uczulenia za silne to było. Dermatolog zalecił wykłuwanie ale niestety nie dało rady tego zrobić bo się wyrywał szarpał bałam mu się krzywdy zrobić. Kolejna wizyta u pediatry zapisała nowość SolphaDermol ale niestety i tym nie daję rady mu tego smarować a trzeba tym płynem smarować jesynie krostkę gdyż jest to kwas i jak trafiłam na skórę obok zaczerwieniała się i bolało. Potem następny dermatolog. Dostaliśmy płyn robiony w aptece coś na bazie jodyny ale niestety po tych wcześniejszych torturach mały nie daje się dotknąć ani pooglądać czy coś nowego wychodzi czy jakieś może zeszły a o smarowaniu nie ma mowy robię to tylko jak śpi a i tak się wierci i nie wiem czy to coś pomaga. Pomocy nie wiem już jakiego sposobu użyć żęby dał się posmarować. Wasze maluszki też tak reagowały? Teraz poszedł do przedszkola i boję się że inne dzieci pozaraża chociaż pediatra powiedział iż ciężko się tym zarazić.