reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mleko HiPP dla noworodka bez podgrzewania?

Mi098

Zaciekawiona BB
Czy podawaliscie dziecku mleko modyfikowane HiPP bio complet 2 bez podgrzewania?
W szpitalu w którym jestem tak praktykują i zastanawiam się czy malucha nie będzie bolał brzuch? można podawać mleko bez podgrzewania?

reklama
Moje dziecko było w szpitalu dokarmiane innym mlekiem modyfikowanym, ale tak, było bez podgrzewania, prosto z tych gotowych małych buteleczek. Położne dokręcały do nich smoczki i tak karmiło się dzieci.

My w szpitalu dostawaliśmy mm Nan Opti Pro 1 - były to jednorazowe buteleczki ze smoczkami. I także nie były podgrzewane, były w temperaturze pokojowej 🙂

Mleko w temperaturze pokojowej nie szkodzi. Ja nigdy nie podgrzewalam dzieciom mleka. Z prostego powodu, dużo z nimi podróżuje i nie miałam ochoty bawić się podgrzewaczem czy targać ze sobą termos.
Pily mleko w temperaturze pokojowej i oboje zyja.

Podawałam mm w temp pokojowej. Zresztą noworodkowe nie miały podgrzewacza i wszystkie dzieci jadły w tej samej temp.

Czy podawaliscie dziecku mleko modyfikowane HiPP bio complet 2 bez podgrzewania?
W szpitalu w którym jestem tak praktykują i zastanawiam się czy malucha nie będzie bolał brzuch? można podawać mleko bez podgrzewania?
U nas był nan jeśli się nie mylę w małych buteleczkach w temp pokojowej nie zaszkodziło maluszkowi także spokojnie możesz podać.

Pierwszej córce podgrzewalam i sprawdzalam termometrem czy ma idealne 38 st. Przy drugim dziecku mi sie nie chce :D biore pierwsza lepszą wode, zasypuje nanem, mieszam i gotowe. Syn pożera aż się trzęsie tak mu smakuje :D

reklama
Takie specjalne buteleczki 90-120-200 ml zamykane próżniowo nie muszą być podgrzane, w szpitalu mleczko podaje się właśnie bezpośrednio z takiej buteleczki, bo jakby nic nie trzeba rozrabiać, a na mleku w proszku jest wyraźna instrukcja, że mleko przed podaniem ma mieć temp. 37 stopni, więc wodę podgrzać trzeba, ja podgrzewam źródlaną w podgrzewaczu w kilka min, nie czekam aż mi z czajnika ostygnie, bo to dłużej trwa

Do góry