Może panikuję, ale wolę chuchac na zimne.Dzisiaj zakończyłam karmienie piersią. Porządnie się przygotowałam, kupiłam mleko Nestle Junior o smaku waniliowym (Zuzia bardzo lubi serki o tym smaku więc pomyslałam, że takie będzie si...), a tu d.../tzn klops. Z pewnymi problemami,ale udało mi się odwrócić jej uwagę od piersi, zachorowała i takie tam. Moje pytania brzmią:
1.Czy Wy mamy doświadczone radzicie mi jeszcze poczekać z tym mlekiem(może Zuzi sie przekona) czy szukać innego?
2.Zuzia lubi kaszki mleczno- ryżowe (na razie)teraz jej daje zawsze na kolację.Czy gdyby Zuzia nie chciała pic tego mleka, czy mogę je zastępowac tylko kaszkami i jak tak to w jakich ilosciach?
3. A gdyby się zdarzyło, że znudzą sie jej tez kaszki, to będę musiała jej podawać więcej serków, jogurtów itd. itp... ale ile tego dawać???? Odpowoednik mleka nestle, na kartoniku jest napisanę, że diecko powinno wypijać 2-3 razy dziennie po 250 ml mleka....?
4. A może skoro tak lubi te przetwry mleczne to dawać jej same jgourty....
23 marca idę z malą na szczepienie, to sie wypytam o to pediatry(no chyba że córka zacznie pic to mleko), ale do tego czasu jeszcze kilka dni zostało. Więc jeśli możecie to poradźcie coś......
Kurde chyba z nerwów dostanę okres...

Bardziej przeżywam niż mala
Pozdrawiam
Katka