Yhymm, czyli mam go sama ugotować... czy uparować w parowarze???
Ja na razie na słoiczkach, ale w sumie ziemniaczka przygotować to żadna sztuka![]()
mozesz uparowac , ja tak robie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Yhymm, czyli mam go sama ugotować... czy uparować w parowarze???
Ja na razie na słoiczkach, ale w sumie ziemniaczka przygotować to żadna sztuka![]()
mozesz uparowac , ja tak robiepotem wlasnie ziemniaczek z dynia,szpinakiem itd
Dynie i szpinak świeży kupujesz i też sama robisz? Takie zestawy to już są w słoiczkach wiec ja bym już wybrała takie rozwiązanie.
A co do ziemniaka, jak robiąlm obiady w parowarze i były ziemniaki to mi ciemniały, to normalne?
dynia,szpinak byly ze sloiczka (dynia nie smakowala)zreszta mi tez nie![]()
Jak narazie uparowalam ziemniak,marchewka,brokul,jablko
Mi ziemniaki nie ciemnialy![]()
Nie wiem co ja robię temu ziemniakowi, że ciemnieje... trudno
A jest w słoiczkach sama dynia?? bo chyba nie wiedziałam.
No tak, teoretycznie tak.co do pierwszego pytania - teoretycznie dzieciom na cycu rozszerza się dietę po 6 miesiącu a na mm po 4, gluten cycowym wprowadza się według obecnych zaleceń wcześniej niż dzieciom na mieszankach![]()
Weronika w końcu z wagą przyhamowała i po ciuchach widzę, że stanęła w miejscu, ku mojej uldze.nie wiem czy moje mleko jest malo wartosciowe ,bo mloda malo przybiera na wadze? co robic?
ile Wasze maluchy teraz przybieraja na wadze miesiecznie?
Ja dawałam tak ;-) ze słoiczkow:
jabłko ,marchewka , marchewka -jabłko ,jabłko -dynia, ziemniaczek -marchewka ,zupka jarzynowa,marchewkowa z ryzem, ziemniaczki ze szpinakiem,warzywa z kurczakiem i jabłkiem,warzywa z krolikiem ,
Dodam ze probowałam rozne zestawienia z deserkow ale ona nie przepada zje z łaska 2-3 łyz i koniec ,za zupkami przepada zjada juz 3/4 słoiczka:-) soczki pije ,a kaszek nie bo nie smakuja;-)
nie wiem czy moje mleko jest malo wartosciowe ,bo mloda malo przybiera na wadze? co robic?
ile Wasze maluchy teraz przybieraja na wadze miesiecznie?