reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Iza rulez :DD

Na BB jest podforum eksperckie - miedzy innymi porady dietetyka, eksperta zywieniowego - warto czasem korzystac :), mozna sie dowiedziec kilku ciekawych rzeczy, popatrzec jakie bledy mozna zrobic i jak ich uniknac a takze jak rozszerzac diete - bo to nie jest taki maly pikus - gdyby byl to by tyle o tym nie pisano i WHO oraz inne organizacje nie ustalalyby szczegolowo w jaki sposob diete malucha rozszerzac. Polecam tez zapoznanie sie z pozycjami sprzed 10-20 lat - tam najczesciej oprocz przepisow podany jest sposob przygotowania (np podane sa dokladne gramatury, co w czym rozprowadzac itd...). Wbrew pozorom, jesli gotuje sie samej/samemu warto jest to poczytac, bo np wazne sa proporcje (np 100g obranej marchwi, 50 ziemniaka, 20 kalaforia, 20 brokula i 10 pietruszki plus 250 ml wody i pol lyzeczki masla w efekcie da nam 150 ml pokarmu). Mnie osobiscie sprawia ogromna frajde gotowanie malej, ale ja i tak gotuje i to bardzo lubie. Oczywiscie jesli podajemy sloiczkowe jedzenie to te porady przydadza sie dopiero pozniej :), jak sloiczki zamienia sie w obiady. Ja "utopilam" sie w robieniu przecierow, papek i zupek-kremow z usmiechem na twarzy.

A co do uwagi Izy - coz, jedyna przytomna tak naprawde i chyba warto wziac pod uwage UWAGE matki trojga :) zdaje sie ze wie kobieta co pisze :)

Ostatnia edycja:
My na miesko jeszcze poczekamy (skaza), teraz wprowadzilam pierwsze tluszcze - dwie krople oliwy z oliwek na 120 ml zupki warzywnej, jak pojdzie dobrze to nastepne warzywa w planach - pietruszka, brokul, szpinak, owoce: sliwki (sloiczek niestety), gruszka. Od 6 miesiaca jajo i rybki a od 10 miesko. Wywar na poczatku sie odlewa bo w wodzie zostaje najwiecej bialka - dlatego pierwsze miesko podaje sie z wody ale bez wody :).

"Pracuje" zgodnie z tymi zalozeniami: Warzyw moc oraz Owoce w diecie bobasa | Karmienie | NIEMOWLĘ i Jakie owoce powinny jeść dzieci?

masz link :)

To nie jest trudne, wystarczy troszke nizej spojrzec, nastepny dzial po Naszych dzieciach na stronie glownej :), czasem warto przelamac w sobie lenistwo :)

reklama
w słoiczkach juz od 4 miesiaca jest a ja zawsze daje polizac jak jem :) i fajnie zassysa sie :)

Nie wiem jak tu wierzyć ale Kasiiula napisała, że są słoiczki z bananem od 4 msc no oczywiście jej wierzę, Passi dała link do Owoców co i kiedy i tutaj banan jest w 7 (butelkowe dzieci) lub 9 msc (dzieci piersiowe) - czyli banan od 4? czy 7? Czasami w tych publikacjach internetowych są sprzeczne informacje jak widać.

To nie jest trudne, wystarczy troszke nizej spojrzec, nastepny dzial po Naszych dzieciach na stronie glownej :), czasem warto przelamac w sobie lenistwo :)

Passi wybacz ale tylko poprosiłam, bo wolę zajmować się dzieckiem niż wertować net i bb.

Ps. Passi.........ja z nielicznych nigdy niewypowiadałam się na temat Twoich złośliwości bo dla mnie BB nie jest miejscem na spory...może nie wiesz ale należę do bardzo wrednych i złośliwych osób......
niestety będę mądrzejsza i nie pójdę w Twoje ślady bo BB ma być dla mnie przyjemnością a nie miejscem, gdzie będę kogoś "opluwać". Tyle...

Do góry