reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Alanek zjadl dzisiaj polowe zawartosci sloiczka "mloda marchew z ziemniakami"
Hurrrra!!!!:-D:-D:-D Doczekalam sie!!!
Nawet otwieral buzie ale wywalal przy tym jezor na cala dlugosc:szok:
Nie otwieral na widok lyzeczki, ale jak juz skonczyl jesc to wtedy.
Na koniec doprawil cycem, beknal :zawstydzona/y:jak na faceta przystalo;-) a teraz rozrabia na kocu:-)
Wasze dzieci tez wywalaj tak jezyk?
zamieszcze pozniej fotke w odpoiednim watku.

U nas w miescie woda tragedia, nie wyrabiam z odkamienianiem, a jak sie czasami zapomnialam, to nie wiedzialam czy wode czy slabe mleko mam w szklance, taka metna i prawie biala :(
i kupilam wlasnie brite przez allegro, zobacze niedlugo co to warte :)

Bardzo mi przykro.

Ja używałam przegotowanej wody Zywiec przez jakiś czas, ale grzałka w czajniku obrosła mi strasznym osadem, więc stwierdziłam, że to niezdrowe. Kupiłam filtr do wody Brita i teraz podaję przefiltrowaną i przegotowana wodę z kranu - i grzałka w czajniku jest czyściutka. Poza tym nic nie pływa Bartkowi w butelce z herbatką.
ja robię tak samo jak ty..
jak przegotowywałam wodę mineralną to wyglądała na mętną to teraz przegotowuję z brity i jest ok

Dziewczyny mam pytanie bo ciągle nie wiem jak ten jadłospis ustawić małego
Pierwsza wersja
I Śniadanie - mleko
II Śniadanie - kaszka/kleik ryżowa smakowa
Obiadek - obiadek
Podwieczorek - owoc ze słoiczka bądź świerzy z kleikiem lub bez
Kolacja - mleko lub kaszka
Na noc - kaszka lub kleik lub mleko

Druga wersja
I Śniadanie - mleko
II Śniadanie - kaszka ryżowa z owocem/kleik
Obiadek - obiadek
Podwieczorek - mleko
Kolacja - mleko lub kaszka
Na noc - kaszka lub kleik lub mleko

Mam pytanie odnośnie owocu. Dla mnie owoc powinien iść po obiadku, a wszędzie owoc wciskają na drugie śniadanko. A ja mam mętlik i nie wiem co wybrać hehehe

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie bo ciągle nie wiem jak ten jadłospis ustawić małego
Pierwsza wersja
I Śniadanie - mleko
II Śniadanie - kaszka ryżowa smakowa
Obiadek - obiadek
Mysle ze to dobra wersja :)

Ja tez tak planuje zrobic jak oducze malego choc czesciowo od cyca. Popoludniu deserek :) a wieczorem mleczko lub kaszka

reklama
...

Mam pytanie odnośnie owocu. Dla mnie owoc powinien iść po obiadku, a wszędzie owoc wciskają na drugie śniadanko. A ja mam mętlik i nie wiem co wybrać hehehe
Ja daje owoc pomiedzy pierwszym a drugim mleczkiem - dzieki temu Mała nie napina sie aż tak bardzo przy robieniu porannej kupki... ;-)

Do góry