reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Cleo musisz być cierpliwa , Igor bierze Cię na przetrzymanie:-)

Podziwiam gotujące mamy. Ja regularnie używam słoików. Czasem robię coś sama... Tłumaczę to , że słoiki są na 100% bez chemii, ale nie oszukujmy się lenistwo tez ma swoje znaczenie .... be mama:-)
świetnie cię rozumiem :tak: ja gotuje tylko w weekendy bo mam problem z blenderem ,a poza tym mój D się wtedy Kubą zajmuje , a w tygodniu jestem sama przez większą część dnia więc daje słoik bo tak prościej , muszę w końcu kupić inny blender ;-)

a ja dzis postanowilam, ze przechodzimy na wode do picia bo robie malej taka slaba herbatke, ze rownie dobrze to moze pic wode a zdrowiej...no i nalalam jej wody i ciagnela, roznicy jej to nie zrobilo....:-D
dziewczyny dajecie juz kiwi?

DZiś już mały nie chciał tak mleczka jak wczoraj.Płakał strasznie,parę łyczków zrobił i dałam cycule...miałyscie tak??może mu posmakuje z czasem...
Daj mu trochę czasu na przestawienie się :) Marika jest cycowo-bulowa i pamiętam że jak uczyła się pić z butli też zdarzały się takie chwile, ale po prostu potrzebowała trochę czasu.

Próbuję dawać małej wodę niekapkiem takim:Twojemalenstwo.pl - Butelki, smoczki, pieluchy, łóżeczka, laktatory, materace, zabawki, maty edukacyjne, foteliki. - Tommee Tippee Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami 6m+

ale się krztusi :/
Miałyście taki problem ? Nie wiem czy z kubeczkiem coś jest nie tak, czy może ona po prostu nie spodziewa się, że nagle coś z niego poleci.. :)
Marika od wczoraj pije prosto z butli http://ziko.pl/_CACHE/1214899098bf3f08a0387a4d30d2f4a36732655984_200x200.jpg Super sprawa powiem :) mały i wygodny dziubek

Cleo musisz być cierpliwa , Igor bierze Cię na przetrzymanie:-)

Podziwiam gotujące mamy. Ja regularnie używam słoików. Czasem robię coś sama... Tłumaczę to , że słoiki są na 100% bez chemii, ale nie oszukujmy się lenistwo tez ma swoje znaczenie .... be mama:-)
A ja w dni domowe gotuję, a jak mamy być więcej poza domem to biorę słoik, przynajmniej wiem że nie sfermentuje w drodze w upale :D

a ja dzis postanowilam, ze przechodzimy na wode do picia bo robie malej taka slaba herbatke, ze rownie dobrze to moze pic wode a zdrowiej...no i nalalam jej wody i ciagnela, roznicy jej to nie zrobilo....:-D
dziewczyny dajecie juz kiwi?
Eeee... ja bym się bała, na razie tylko regionalne owoce + banany ze słoika

Antek zacząl w końcu pić coś innego niż cyca lub z łyżeczki. :-DZasmakowała herbatke brzoskwiniowa , ale niestety z butli , z kubka tylko wylewa machając wokół:-( herbatke robie z połowy granulek , które podane są w przepisie. Bardzo dużo cukru w nich jest.

Kiwi jeszcze nie dałam. Dzis mały zjadł pół truskawki w ramach eksperymentu:tak:Zobaczymy , czy uczula. Ale ze mnie mamuśka niegrzeczna:tak:

Aniu a moze wes np widelcem rozdziobaj moze nie trzeba mu dusic wsyztskiego dokladnie
no w sumie muszę spróbować , ze słoiczka zjada więc może robione też będzie z grudkami jadł ;)
Aniu a czemu chcesz blendowac?? nie zamierzasz wprowadzac większych kawałeczków??

katrenki też chciałam kiwi kupić ostatnio:-D
chyba mi się ten blender za bardzo spodobał :) ale spróbuje mu zrobić takie gniecione widelcem , chociaż mięsne dania i tak będe ze słoika dawać

reklama
Do góry