reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Katarzyna1983 podziab banana widelcem może,tylko nie na papkę całkowicie i daj łyżeczką:-)

Igor ma w nosie Pepti...nie wiem co robić,jak tylko zbliżam butelkę głową wierci na wszystkie strony,wypluwa,poprostu nie chce.Szuka cyca,maca ,ssie bluzkę...nie zmuszam go oswajam go z butelką,daję do rączek żeby sam trzymał,próbował,cokolwiek i nic...kaszkę zjada gęstą jak zrobię na pepti i jabluszek dodam.Pomyślałam że może będę robić rzadką i podam z butelki co?? jakie macie butelki do kaszek??i jakie kaszki robicie do butli ??

MOże jakieś pomysły jak go nauczyć pić to mleczko???
Cleo, moj Alan nie wypije Pepti ani z butelki, ani niekapka, ani kubeczka a nawet z lyzeczki :( Jedynie je zjada w postaci gestego kleiku z dodatkiem owockow. Lyzeczka. Tez nie wiem jak sobie z tym poradzic, bo chacialabym zrezygnowac z cyca w dzien a najlepiej calkowicie.

Kiedy alergikowi moge podac zoltko? Alan skonczyl niedawno 7 miesiecy, ale ze zaognila mu sie skaza jak bylismy u mojego taty wiec na razie nie dawalam jemu zoltka. Czekam az zejdzieskaza choc czesciowo, bo nie wiem, czy to moja dieta, jego dieta czy inne warunki ja spowodowaly.

reklama
Igor pije z butelki herbatkę,mleko be..
Kupiłam te smoczki trójprzepływowe do butli i kaszkę bananową no muszę łobuza sposobem wziąść jakoś :-D

Royanna co do żółtka to nie wiem,mi lekarz teraz kazał się wstrzymać z czymkolwiek,mam dawać to co daje i nie rozszerzać wiecej...trzymam ostro dietę i Igor wygląda jak bajeczka,śliczna skóra jak marzenie,smaruję emolium...nic dziownego że waga 52 kg:-D

Maksymilian tez alergik. Bardzo powli wprowadzam mu nowosci i czekam kilka dni . NA marchewke jabko, kaszke manna uczulony .pepti zjada około 120 3 razy dziennie a tak zupki lub dynia z mieskiem , ziemniaczki

A więc mała próba się odbyła...
Zrobiłam 60 ml pepti dałam 1 miarkę kaszki bananowej nestle...wypluwał...2 miarki kaszki...to samo...odkreciłam butlę,posadziłam na bujak,dałam łyżeczką...poszło wszystko i śpi.Zobaczymy wieczorem...

Katarzyna1983 podziab banana widelcem może,tylko nie na papkę całkowicie i daj łyżeczką:-)

Igor ma w nosie Pepti...nie wiem co robić,jak tylko zbliżam butelkę głową wierci na wszystkie strony,wypluwa,poprostu nie chce.Szuka cyca,maca ,ssie bluzkę...nie zmuszam go oswajam go z butelką,daję do rączek żeby sam trzymał,próbował,cokolwiek i nic...kaszkę zjada gęstą jak zrobię na pepti i jabluszek dodam.Pomyślałam że może będę robić rzadką i podam z butelki co?? jakie macie butelki do kaszek??i jakie kaszki robicie do butli ??

MOże jakieś pomysły jak go nauczyć pić to mleczko???

Polecam smoczek nuby 2 (rozmiar L) - ten zółty.

Tez myslałam , ze marysia po prostu nie lubi pepti. Nie mogłam sobie poradzic przy odstawianiu od piersi - nic i z niczego nie piła. Lałam juz nawet prosto ze szklaneczki do pyszczka, z niekapka, kapka i nic..... sprawe załatwił własnie ten miekki, profilowany smoczek przypominający brodawke. Od tygodnia pijemy mleczko z butelki bez zadnych problemów.

I dupa :-((((
Po kąpanku zrobiłam mleczko ,i ryk i łzy i nawet łyżeczką nie chciał...2 cycki wytrabił i śpi...nie mam siły już...wykąncza mnie ta dieta ...kur***cy można dostać.Nie wiem czy zmiana smoczka coś pomoże...wyadję mi się ze choćby z cycka woda z solą leciała to też by wybrał cycka...:-((((((((((((

Po kąpanku zrobiłam mleczko ,i ryk i łzy i nawet łyżeczką nie chciał...2 cycki wytrabił i śpi...nie mam siły już...wykąncza mnie ta dieta ...kur***cy można dostać.Nie wiem czy zmiana smoczka coś pomoże...wyadję mi się ze choćby z cycka woda z solą leciała to też by wybrał cycka...:-((((((((((((

cleo cierpliwosci, codziennie probuj, wprawdzie ja nie mam doswiadczenia z odstawieniem od cyca ale u mnie kazda nowosc wymaga kilku, kilkunastu dni przyzwyczajania:/ na poczatku wszystko ble:/

cleo wspolczuje :(

odbiegne troche od tematu. moja mala zdecydowanie preferuje BLW od papek! powoli zaczyna mi brakowac pomyslow,co jej dawac. na sniadanie zwykle banan i gruszka, ostatnio je gluten (w uk gluten daja po 6 mies, bez ekspozycji) , wiec tostowany chleb, albo makaron, na obiad brokuly i cukinia - jej ulubione- czasami marchewka, szparagowka zielona, dzis makaron rurki,seler naciowy surowy.

dziunka, co ty jeszcze dajesz?

reklama

Cleo - jak ja przestawiałam Bartka na Pepti , to też było cięzko - ja mu butelkę, a on odruch wymiotny i koszulkę mi ciągnął. A był wtedy młodszy niż Igorek jest teraz (miał 5 miesięcy niecałe). Ale w końcu sie przyzwyczaił - kilka dni to trwało i coraz więcje wypijał Pepti. Myślę, że trochę czasu potrzeba. Powodzenia życzę i wytrwałości, bo wiem, że nie jest lekko przestawić dziecko. Trzymam kciuki, żeby wam się szybciutko udało.

Do góry