reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ten nasz urwis przyprawia mnie czasem o zawroty głowy... teraz odmówił ponownie kubeczka, butelki i karmie go mlekiem i herbatka łyzeczka- zajmuje to duzo czasu , ale nie am wyjscia...W nocy cyc wiec bez problemu.
cierpliwosci- apeluje sama do siebie;-)

reklama
mój póki co mleko czy kaszkę wypije z butelki ale tylko wieczorem ,rano nie ma szans ale herbatke lub soczek tylko z kubeczka lub szklanki inaczej nie będzie pił i koniec , muszę się wybrać do sklepu i kupić jakiś kapek ,najlepsze że nie chce jeść np startego jabłka ze swojej miseczki i swoją łyżeczką za to jak mu daje to samo jabłko z normalnego talerza zwykłą łyżeczką to wcina aż miło :)

Wyjątkowa to daj dwa słoiki dyniowe :tak:

Martolinka haha, ale Cię Antek załatwił :-D spróbuj tych kubków ze słomką/bidonów, w ten sposób Miłek zrezygnował z łyżeczki bo tylko tak dał się napoić). No, ale potem nauczył się też dmuchać do środka i bąbelki robić;-):-D

Ten nasz urwis przyprawia mnie czasem o zawroty głowy... teraz odmówił ponownie kubeczka, butelki i karmie go mlekiem i herbatka łyzeczka- zajmuje to duzo czasu , ale nie am wyjscia...W nocy cyc wiec bez problemu.
cierpliwosci- apeluje sama do siebie;-)
Biedactwa.....
a ja bym jeszcze pocyckowala, ale mały nie chce cyca a nic innego mu w nocy nie daje i od 20 do 6 rano nic nie je, pare łyczków herbatki na dobranoc jak sie mocno wierci i cyca pociagnie trzy minutki własnie o 6.
Moze to taki Antkowy grymas co?
..... No, ale potem nauczył się też dmuchać do środka i bąbelki robić;-):-D

oj te dzieciatka, ze wszystkiego zrobia sobie zabawke, ale to dobre na rozwoj mowy, takie dmuchanie. Logopedzi to chwalą, moze to jakis plus :)

Bylismy dzisiaj na kontroli wagi bo strasznie jam byla ciekawa no i mialam racje duzo przybrał, ma teraz 9260 :) no i kaszka ewentualnie raz dziennie, mleko gora 3x210 no i gdyby odmowil tego nocnego/rannego cyca a chcial jesc to ewentualnie 100ml mleczka, z jajkiem mam sie wstrzymac do wizyty 16.07 bo bede po wynikach krwi.

Mój Oliwier bardzo mało pije, woda nie, herbatki słabo, soki klarowne wogóle, przecierowe także. Ale ja myślę, że on wogóle nie pijący po mamie. Podaję mu z butelki Aventu oraz z Nuka niekapka, wypija bardzo mało a w te upały to aż się prosi o to, żeby pił więcej. Czasami wypije z 40-50 ml np. wczoraj bo chyba już go wysuszyło konkretnie. Nie sądzę, żeby inny sposób podawania picia coś zmienił, on chyba po prostu z tych mało pijących :(

Pawelek widzac jak je jego kuzyn serek dostal troche i my posmakowało ... nasteonego dnia dostal zwykły danio waniliowy zjadl caly nie widac aby mu cos zaszkodziło wiec w naszej diecie mamy serek :D a do jedzenia nic nie miele nie drobie je takie jakie jest jedzenie :)

Ostatnia edycja:
Mati pije dosyc duzo przez te upały ale daje mu herbatke albo wode... wczesniej dawałam bobo fruty ale wydawało mi sie ze bardziej chciało mu sie pic po nich wiec narazie nie podaje...

reklama
ile dajecie dzieciom zupki albo deserku?? bo moja zjada ok 130ml i nie wiem czy jej dawać więcej czy nie. Gotuje sama i jak mała nie płacze o więcej to myślicie że wystarczy?
jej plan dnia jest uregulowany
wstajemy o 5.30-6.00 i je cyca
o 9 dostaje deserek ok 100ml (najczęściej jakiś serek z morelką, biszkoptem, pozimkami lub jabłko z bananem i kaszką)
o 12 cyc i spanie do 12:45
o 15 zupka 130ml
o 16,30-18:00 spanie
ok 18 cyc
i przed spaniem ok 19,30 lub 20 cyc a później dopiero o 4

co do jedzenia to jemy serki, żółtko, ryby biszkopty. Z mięska tylko królika i nie wiem jakie moge podać inne bo akurat to mięso mam swoje i wiem że pewne. Słoiczki odpadają pod każdą postacią bo posmakowała kuchni mamy i nie zje nawet dań które przez pewien czas wcinała. Nawet deserki, soczki itp nie smakują. Najlepiej woda lub lekka herbatka.

Do góry