reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Moje dziecko mnie zaskakuje czasami.... albo ma dni(tak z jeden na tydzien) - co sie chwyci tylko kaszy manny na zwyklym mleku(na sniadanie) i mleka modyfikowanego(na kazdy inny posilek.... --->ma tak ktores czy tylko Tomi?

albo jak dzis, napada mnie jak jem kanapke albo obiad ;) dzis sie slinil na widok kaszy gryczanej(suchej bez sosu) - no i zjadl kilka lyzek...
najczesciej jednak zajada ziemniaczki z oliwa z oliwek, kalafiory, brokuly, marchewki itp inne warzywka(wszystko z pary)...
ciekawe jak za pare tygodni mi wyjdzie wagowo :)

reklama
gieoska 3 łyzki mielonej i 3 łyzki ostrej papryki,3 zabki czosnku ,. lyzka oliwy z oliwek , lyzka miodu , odrobine soli i pieprzu. Marynanata na 0,5 kg miesa

W temacie ilosci jedzenia zjadanego przez Ide ja sie wypowiadac nie bede (gdybym dawala jej sloiki to bym zbankrutowala). Mleko je tylko na noc i rano, reszta posilkow stala. Kaszki odpadaja - sa ble od dwoch miesiecy. Je srednio co 3-4 godziny, sporo, samodzielnie. U nas ograniczenie solenia poszlo w druga strone :) obecnie mala je to co my ale to my rzucilismy solenie. Zazwyczaj na 2 pierwsze sniadanie (okolo godziny po mleku porannym) zjada owoce (jabłko, banan, winogrono) z cornflakesem (na sucho) staram sie robic jej plaki z mlekiem ale to nowosc i nie wiem jak skutecznie wejdzie do jadlospisu. Popija kakao (na modyfikowanym mleku Junior wanilia). Potemje drugie sniadanie (kolo 12.00) albo na slodko - serek homo, platki, chrupki albo na ostro (dzis byla salatka z pomidorow, jajka na twardo, oliwy, pietruszki, startego sera żółtego). Potem kolo 15-16 mamy obiad (zazwyczaj bardzo gesta zupa), kolo 18-19 kolacja - kanapki. Po kapieli mleko.

Do tego woda (duuuuzo wody), kakao, herbata (zwykla nie ganulowana). Jest teraz na 50c wagowo z czego bardzo sie ciesze.

W temacie ilosci jedzenia zjadanego przez Ide ja sie wypowiadac nie bede (gdybym dawala jej sloiki to bym zbankrutowala). Mleko je tylko na noc i rano, reszta posilkow stala. Kaszki odpadaja - sa ble od dwoch miesiecy. Je srednio co 3-4 godziny, sporo, samodzielnie. U nas ograniczenie solenia poszlo w druga strone :) obecnie mala je to co my ale to my rzucilismy solenie. Zazwyczaj na 2 pierwsze sniadanie (okolo godziny po mleku porannym) zjada owoce (jabłko, banan, winogrono) z cornflakesem (na sucho) staram sie robic jej plaki z mlekiem ale to nowosc i nie wiem jak skutecznie wejdzie do jadlospisu. Popija kakao (na modyfikowanym mleku Junior wanilia). Potemje drugie sniadanie (kolo 12.00) albo na slodko - serek homo, platki, chrupki albo na ostro (dzis byla salatka z pomidorow, jajka na twardo, oliwy, pietruszki, startego sera żółtego). Potem kolo 15-16 mamy obiad (zazwyczaj bardzo gesta zupa), kolo 18-19 kolacja - kanapki. Po kapieli mleko.

Do tego woda (duuuuzo wody), kakao, herbata (zwykla nie ganulowana). Jest teraz na 50c wagowo z czego bardzo sie ciesze.

No to super!!! tylko sie cieszyc z apetytu i centyla. Mój zjada tak:
mleko+kaszka glut. rano 240 ml,
zupe gęstą ok 350g,
serek lub owoce, chrupki w sumie ze 300g,
mleko+kaszka ryż. na noc 200-240 ml,
chyba je jak wróbelek przy Was hahaha a na centylu jest pomiedzy 50 a 75. Był juz na 95 ale nie przybiera juz tak duzo odkad biega :) chociaz w 4 m-ce przybrał 1860g. co daje prawie pół kg na m-c wiec nie jest źle. Od jutra bedziemy na swoim wiec pokombinuje i urozmaice mu menu to moze wiecej zje bo ostatnio jakby zyje powietrzem i je bo mu karze ;) Chyba mu sie taka monotonia znudzila...bo i serków juz tak z apetytem nie wcina...przejadło mu sie. Oczywiscie woda, soczki i herbatki [granulowane w min ilosci]

Ty żyjesz kobieto?? Gdzieś Ty się podziewała!!!

reklama
Do góry