reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
cleo,a w dzien tez na cycu?

kilka tygodni temu zaczelam mieszac cyckowe z modyfikowanym i po kilku dniach juz pila samo mod, tylko w nocy nie zawsze chce butle,a mi tez wygodniej cyckowac,wiec jeszcze nie skonczylam, choc powoli sie przymierzam, bo od roku karmie w nocy co 3h, a jak zabkuje to co 2 i naprawde chcialabym pospac dluzej niz 2h z rzedu

banana on nie chce mi nic pić prócz cyca
coś tam wypije może z 10 ml a robie rózne rzeczy,herbatki kompociki,soczki...umoczy dzioba i wyje o cyca:-(
modyfikowanego nie chce,mam tylko pepti.ja nie spie prawie całą noc :-(

a dawalas mu cyckowe z butelki/kapka/niekapka, czy co tam chcesz uzywac? moze jak poczuje,ze ten am smak to wypije, a potem moglabys zaczac mieszac i w koncu odstawic

a dawalas mu cyckowe z butelki/kapka/niekapka, czy co tam chcesz uzywac? moze jak poczuje,ze ten am smak to wypije, a potem moglabys zaczac mieszac i w koncu odstawic

nigdy nie sciągałam pokarmu...i nie chcę się teraz w to zacząć bawić,chcę już skończyc całkowicie karmienie.
jemu chyba chodzi bardzo o bliskość i stad to ciumkanie 24h/dobę...ale ma mnie non stop boże...

Pocieszę Was, że to jeszcze z pół roku i do buziaka nie będą brane różne rzeczy, starsza ma / jak widać na dole ;) / 2 lata z hakiem i jak miała z 1,5 roku przeszło jej testowanie buziolkiem...
moj Kuba jak mały byl nigdy nic do buzi nie brał, nie miałąm takiego problemu. a teraz zaczął! po Michale papuguje. # lata a ciagle cos w pysiu trzyma :/

Slychajcie, nie chcę zapeszać ale moje dziecko je!! Tylko, ze mam nowy problem, bo nie chce jeść ani kaszy ani zupek za to co chwila am am woła :/
Daje mu kanapeczki (paróweczki, jajeczniczkę, naleśniczki), potem mleczko, zupkę, potem jarzynki, bananek, kaszka. Co mam mu jeszcze dawać? żeby był zadowolony a nie znudziło mu się? No i zeby to żywienie jakieś ręce i nogi miało

No Kilolek BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALEŻ SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za to moje dziecko tylko mleczko z róznymi kaszkami przez butlę............otwartych kaszek mamy z 7 ;P

Wczoraj robiłam cielcinkę w sosie i ani wczoraj ani dziś nie jadł prawie nic z tego obiadu, byłam u koleżanki ma starszego synka niż Oli z 7 msc i kiedy Olek jadł Oli coś tam tez skubnął ale mało bo był po butli.
Mam nadzieje ze to minie jak u Kilolka i zbakrutuję na jedzenie dla małego :) Do tej pory cały czas probuję i kupuję wszystko deserki itd i otwarte wywalam bo mały skubnie łyżkę lub dwie ;/ Nie wiem ocb może to te 4 tak mu nie dają jeść? Przeczekam bo co mi pozostało.
Wprowadzam znowu jogurt moze nabiał, deserki, serki, kluseczki z sera rozszerzą nasze menu. Dziś 1 dzien jogurtu.

Ula mój żadnych deserków jeśc nie chce. Tylko banana po gryzie. Bawi się obok i co chwilę dzioba otwiera na kolejnego gryza. Muszę spróbować z jabłkiem. Widze, ze on juz nie chce takiego papkowatego jedzeni tylko nagle "dorosłe". A jaki kałdunek mu urusł, bębenek maly hehe

reklama
Do góry