reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

uj to sporo u na wciąz wszystkiego max 150 ale po 30-40 ml to wielka odmiana. Mleczne rzeczy raczej odpadają. Boję się, bo nie wiem do końca jak to z tą alergią.

Powoli i Michas sie rozkręci, co do nabiału to albo sie poradz lekarza albo spróbuj....bo inaczej nie bedziesz wiedziala. Co do ilosci jedzenia Marcela to musze powiedziec ze i tak zredukował tą ilość bo jak mu zaczelam gotowac i podawac serki to tak zasmakował w tym ze jadł po całych garnuszkach poł litrowych....normalnie jakby go nie karmili ;/ w pewnym momencie juz był taki ciężki a brzuch taki wielki ze az moja mama nie mogla patrzec na to ile on je ciagle mi mowila ze za duzo że żoładek rozepcham.....ale spoko teraz wyrównał jedzenie [zakumał ze to juz na stałe bedzie] no i brzuszek spadł bo zaczoł chodzic..tia chyba biegac....a jak go na zakretach znosi hahaha kupa smiechu :-D

reklama
probowąłam i bylo ok ale z kolei ciągle choruje na zapalenie oskrzeli. Spore prawdopodbienstwo że coś go uczula. Pierwszy w kolejce jest nabiał. Nie każda alergia dajje łatwo widoczne objawy, dlatego wolę poczekać jeszcze troche. Tzn od czasu do czasu coś tam dam, ale rzadko

Ilona dzieki :):) dzieki tej stronce znalazlam cała tabele produktów które moze/powinien jesc roczniak i które wprowadza sie w tym czasie. Gdyby któras chciała zajrzeć to prosze oto link Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 12 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
w tej tabeli jest mleko krowie pelne, jakie mleko podajecie? pelne czyli ile %? i woreczkowe czy kartonowe? no i jak je podac? tak do picia jak modyfikowane? czy jako baze do kaszki np? :)

kilolek gratuluje postepow w jedzeniu!

w tej tabeli jest mleko krowie pelne, jakie mleko podajecie? pelne czyli ile %? i woreczkowe czy kartonowe? no i jak je podac? tak do picia jak modyfikowane? czy jako baze do kaszki np? :)

Oliver pije jak modyfikowane, ale podaje mu tez do kaszki jezeli nie mieszam jej z woda.
a kubujemy w plastikowych butelkach o krotkiej dacie waznosci ;-)

ja od czasu do czasu daje pelne tzn 3,2% z kartonu.Kacper pije jak zobaczy ze Maja pije.

Oliver pije jak modyfikowane, ale podaje mu tez do kaszki jezeli nie mieszam jej z woda.
a kubujemy w plastikowych butelkach o krotkiej dacie waznosci ;-)
klaudzia, a dodatkowo podajesz mu jakies witaminy czy sama nie wiem co....?chodzi mi o to, ze to modyfikowane ma wlasnie dodane jakies dodatkowe skladniki(chyba wlasnie wit, zelazo czy cos tam) a zwyklemleko tego nie ma, no i skoro pije zwykle mleko to mu cos podajesz extra? jakies preparaty, czy nic? :) ehhh zamotalam, ale chyba wiesz ocb :)

ja daje z butelki 2%

a wczoraj dałam 1 raz mleko z chrupkami Mlekołaki czekoladowe ;P pisałyscie ze niektóre dzieci juz to jedza :o i mysle a zobacze czy moj mały bedzie jadł ... i co? ;o SZOK :D połykał w locie :D tylko jak gryzł kulki to mleko wyciekało z buzi :D wiec poczekałam az bardziej nasiakły mlekiem i takie dawalam ... ja sie skończyło był płacz :(

Z tego co wiem to nie powinno się kupować mleka UHT. Tylko właśnie te świeże mleka w butelkach z krótkim terminie ważności.

A co myślicie o mleku prosto od krowy? Z tym że ono jest właśnie baaardzo tłuste i nie wiem teraz :/

Z tym mlekiem krowim zdania są podzielone, przytaczam różne głosy , a wybór pozostawiam WAM:
1. UHT nie ma w sumie żadnych wartości, mleko obrobione termicznie, czyli w sumie woda zabarwiona na biało - zdanie osoby pracującej w mleczarni
2. mleko powinno się podawać od 6 miesiąca zwiększając dawkę, by organizm dziecka się przyzwyczaił - zdanie pracownika uniwersytetu zajmującego się wpływem mleka na organizm
3. mleko moźe w każdej chwili dać efekt uczuleniowy - zdanie mam...

reklama
Do góry