reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

KILOLEK to suprowe wieści i oby sie Michasiowi nie odmieniło {trzymam kciuki} A nie próbowałas podawać Michasiowi w całosci ugotowanych różyczek np kalafiora czy brokułów lub marcheweczki coby sobie sam skubał albo puree ziemniaczkowe i mogłby sam w tym babrac ;p

A mój szatan nie chce jesc w kawałeczkach, niezbyt wychodzi mu mielenie dziubkiem... nie wiem moze dlatego ze zebow nie ma...co to jest dwa na dole i przebity jeden u góry........a moze jeszcze nie załapał do konca bo czasem mieli a czasem nie........aaa i jeszcze poszukuje inspiracji bo menu mu chce urozmaicic bo widze ze mu sie to juz nudzi.....zupy mial te same tylko proporcje warzyw zmieniane i serek...... teraz bede robic normalne typu rosół, krupnik, pomidorowa czy botwinka - to miał ostatnio, dzisiaj i jutro kalafiorowo-brukselkowa a potem krupniczek. Robie geste te zupki ale moze zaczniemy sie uczyc gryźć jak wprowadze kanapeczki - tylko najpierw masełko musze wprowadzic tak jak i świeże owoce bo jada tylko słoikowe......ogórkowa bym chciala zrobic tez musze przetestowac........chce tak robic bo widze ze intensywniejsze smaki są be...musze go uczyć róznych smaków a nie tylko smak warzywnej :) aaa i spróbuje kluseczek z serka homo.....albo puree z ziemniaczków z czyms tam....tylko z czym jak on jedzenie w kawalkach zwymiotuje bo nie gryzie a staje mu to w gardle ;/ puree kurczakowe mam mu zrobic...heh nie wiem bo musi miec troche wodniste zeby przez gardziołko przeszło......tak samo biszkopty dla dzieci sa sztywne jak sucha bułka ;/ taki kawałek nie przejdzie....ale jak poleza troche i zwilgotnieja to sobie zajada.......no nic trzeba sie uczyć......sie rozpisałam :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
kilolku Super wieści Gratulacje :tak::tak::tak:
a może jakieś kluseczki , ryż z jabłuszkiem , jogurcik , mojemu czasem tre marchewkę z jabłkiem na środkowym tarle ;-)
Cleo nie wiem czy to Ci pomoże bo mój niecyckowy ale też nie chciał pić tzn wypijał mi dziennie ok 20-30ml więc zdjęłam gumkę z ustnika niekapka (mam avent) i teraz wypija mi 200ml i więcej więc sukces ;-)

kilolku Super wieści Gratulacje :tak::tak::tak:
a może jakieś kluseczki , ryż z jabłuszkiem , jogurcik , mojemu czasem tre marchewkę z jabłkiem na środkowym tarle ;-)
Cleo nie wiem czy to Ci pomoże bo mój niecyckowy ale też nie chciał pić tzn wypijał mi dziennie ok 20-30ml więc zdjęłam gumkę z ustnika niekapka (mam avent) i teraz wypija mi 200ml i więcej więc sukces ;-)

AniaSM super pomysł z ryzem z jabłkami !!! musze wypróbowac.....a czy mozna maluchom dodac cynamon??!! Jakby co to nie smiejcie sie głosno bo ja na prawde pojecia nie mam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

cicho!!! nie zapeszajcie ;)
KILOLEK to suprowe wieści i oby sie Michasiowi nie odmieniło {trzymam kciuki} A nie próbowałas podawać Michasiowi w całosci ugotowanych różyczek np kalafiora czy brokułów lub marcheweczki coby sobie sam skubał albo puree ziemniaczkowe i mogłby sam w tym babrac ;p

A mój szatan nie chce jesc w kawałeczkach, niezbyt wychodzi mu mielenie dziubkiem... nie wiem moze dlatego ze zebow nie ma...co to jest dwa na dole i przebity jeden u góry........a moze jeszcze nie załapał do konca bo czasem mieli a czasem nie........aaa i jeszcze poszukuje inspiracji bo menu mu chce urozmaicic bo widze ze mu sie to juz nudzi.....zupy mial te same tylko proporcje warzyw zmieniane i serek...... teraz bede robic normalne typu rosół, krupnik, pomidorowa czy botwinka - to miał ostatnio, dzisiaj i jutro kalafiorowo-brukselkowa a potem krupniczek. Robie geste te zupki ale moze zaczniemy sie uczyc gryźć jak wprowadze kanapeczki - tylko najpierw masełko musze wprowadzic tak jak i świeże owoce bo jada tylko słoikowe......ogórkowa bym chciala zrobic tez musze przetestowac........chce tak robic bo widze ze intensywniejsze smaki są be...musze go uczyć róznych smaków a nie tylko smak warzywnej :) aaa i spróbuje kluseczek z serka homo.....albo puree z ziemniaczków z czyms tam....tylko z czym jak on jedzenie w kawalkach zwymiotuje bo nie gryzie a staje mu to w gardle ;/ puree kurczakowe mam mu zrobic...heh nie wiem bo musi miec troche wodniste zeby przez gardziołko przeszło......tak samo biszkopty dla dzieci sa sztywne jak sucha bułka ;/ taki kawałek nie przejdzie....ale jak poleza troche i zwilgotnieja to sobie zajada.......no nic trzeba sie uczyć......sie rozpisałam :szok:
próbowąlam i spoko zjada, trochę, trochę się babrze. Ale lubi jak mu na widelcu podaje (najlepeij duzym) warzywka.
Chodzi mi o to dziewczyny, ze nie wiem jak to rozłożyc i co jesczez dodać bo tak:
1x kasza
1x kanapka
1x zupka
1x warzywka
do tej pory "jadł" 3 razy kasze i raz zupke. Teraz oczywiście tymi warzywami i zupką najada sę na godiznę, a kasyz jeść nei chce. No i co, co godzine mu warzywa dawać? On by jadł te warzywa albo kasze gryczana z gulaszem np ale to wychodzi ze 3 razy dziennie biad wsuwa no i kurna nie wiem ile czego mu dawac.

kilolek, na twoim miejscu bym mu dawala ten obiadek czy warzywa 3 razy dziennie, jak chce, bo wazne,ze chce jesc. a jak juz sie przyzwyczai to wtedy mozesz sie martwic o to ,co powinnien jesc.zreszta warzywa zdrowsze od kaszek

a jak to u was wygląda? ile czego jedzą?

moj je tak:

7-9 flacha mleka 240 ml z 2 miarkami kaszki glutenowej
12-13 zupa [wszelakie makarony,kasze,warzywa,mięsa,przyprawy] ale taka gesta ze łyzka stoi :D okolo 300 g zalezy od humorku ;-)
16-17 serek waniliowy z kleikiem na wodzie i biszkoptem/serek bieluch z owocami i kleikiem/owocki same z kleikiem - jak nie mam serka albo jestem w trasie czy cuś, trudno okreslic ile tego zjada ale tak z 200 moze w porywach 250
19-20 flacha mleka 240 ml z 2 miarkami kaszki ryzowej
czasem sie budzi w nocy np przez zabkowanie to dostanie dodatkowa porcje mleczka

Ostatnia edycja:
reklama
uj to sporo u na wciąz wszystkiego max 150 ale po 30-40 ml to wielka odmiana. Mleczne rzeczy raczej odpadają. Boję się, bo nie wiem do końca jak to z tą alergią.

Do góry