reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
U nas Adaś wczoraj zasnął przy butli o godz.21:szok::tak::-) Skukces. I spał do 6:50. A teraz go ululałam.
Walentynki można powiedzieć że nic specjalnego. Byliśmy na dyskotece ale była tak lipna muzyka że ok.1:30 się zmyliśmy.. Ale dostałam ładne różyczki w doniczce.

Maagda_ no niestety dziecko dużo kosztuje.

dorom5 no 4lata to chyba spora różnica.. Ja mam 6lat starszą siostrę ale jakoś super dobrego kontaktu z nią nigdy nie miałam.

AdiLea no to nie poszło po Twojej myśli..

panistepelek jak Adaś troszkę podrośnie to i ja mu taki zrobię.. Zobaczymy czy i jemu posmakuje..

EWI44 gratuluję dobrych nocek i oby już tak zostało (cieszę się że przestawienie łóżeczka i 'wpychanie' jedzenia pomogło).

reklama
Kasia 123 nie ma co czuc sie podle stalo sie to teraz trzeba stawic temu czola. W szkole tez mialam indiwidualne ale jakos tak dopiero od 6 miesiaca bo poczatek chodzilam normalnie a pozniej byly wakacje wiec od wrzesnia zaczelam taki tokm, niestety teraz mam ferie a po nich musze wrocic do normalnego toku nauki zobaczymy jak to bedzie bo narazie az tak ciezko nie jest. A co dotego co napisalas o tacie zbigiem czasu mysle ze to sie zmieni bo mialam podobnie a jak się Mikołaj urodzil to mi wszystko pomogl pozalatwiac (bo kurcze przez to że nie mam tych 18 lat nic sama nie moge). Moj synek to w domu temat numer jeden ja zeszlam na dalszy plan:p ale wkoncu co sie dziwic nie jestem wkoncu tak slodka jak on :] No fakt ze to nie same przyjemnosc ale tez mnostwo obowiazkow ale co Cie nie zabije to Cie wzmocni ;) pozdrawiam ;)

14 lat i w ciąży- czyli dziecko będzie miało dziecko. No ale mam nadzieję że rodzice będą dla Ciebie wsparciem i że pomogą Ci w wychowaniu dziecka. Ojciec pewnie też się przełamie, na razie jest zły ale przecież jesteś jego córką więc nie przestanie cie nagle kochać. I głowa do góry- bo wszystko przed tobą, jak ktoś cie spisuje na straty to nie wierz w to. Kończąc szkołę średnią będziesz już miała odchowane dziecko, które można posłać do przdczkola a sama możesz studiować, zostać lekarzem, prawnikiem czy co tylko sobie wymarzysz.

Kasia!!! Będzie dobrze, moja mała ma ponad dwa miesiączki, mieć dziecko to coś najcudowniejszego na świecie!!! To cud natury:tak::tak::tak:Trzymam kciuki.

Umi2 - Ja nosze kurteczke, to widac, mam plaszczyki ale w nich wydaje mi sie ze bardziej widac bo brzuszek juz calkowicie odstaje :tak: No ja tez mowie o takich biodrowkach, o takich z wyzszym stanen nie ma mowy :-p
AdiLea - Ja pewnie tez bede :-( Teraz w czasie ciazy to potrafie poplakac sie z byle powodu (ale mam tylko czasami takie dni) :tak:
Madzia - Ty sie boisz a zostalo Ci 13 dni, a ja mam przed saba cale dlugie 9 tygodni, a juz chce maluszka :tak:
pola997 - No to widze ze prawie kazda z Was miala takie momenty zalamania po porodzie przy dziecku, wiec juz wiem ze i mnie to czeka.
EWI44 - Super ze Malutki teraz jest spokojniejszy :tak: Musze pamietac na przyszlosc ze to dziala.
Galareciu - No 4 lata to duzo. Ona teraz ma faze 'biegania' za chlopakami, wiesz o co chodzi ;-) Tak ze dziecko z niej jeszcze :tak:

galarecia - Napisali, że ten budyń można dziecko 7 miesięcznemu podać, czyli w sumie mogłabyś już zrobić synkowi.

umi - Oj... oststsnio na majówkach dziewczyny też pogubiły sie jak moja córcia ma na imię. Mianowicie KLAUDIA tylko często piszę Klaudynka, bo tak zdrobniale na Nią mówimy.

A ja dostałam wczoraj okres. Ciekawe czy tym razem też będzie bolała mnie tak głowa.

Wczoraj nie skończyłam pisać wiadomości, bo Julka zaczęła mi wyć :dry:
Anemie właśnie miałam, tak jak pisałam. Morfologię sobie zrobię, bo zaczyna mnie to niepokoić. Dziś też sie słabo czuję, ręce mi się trzęsą, w głowie mi się kręci :baffled:
Ale za to od wczoraj strzępki szwów wypadają ze mnie strasznie. Czyli w końcu się goję ;-) No i prawie nic mnie nie boli.

Julka wczoraj skończyła miesiąc, ale ten czas leci :tak:
No i wczoraj miała jakiś dziwny dzień, spała jak zabita, budziła się tylko na jedzonko, a apetyt miała straszny. Nawet po kąpieli ładnie zasnęła, co się zdarzyło po raz pierwszy :-). Za to dziś od 4 rano co godzinę się budziła, jeść za bardzo nie chciała, ale po chwili znów zasypiała.

Apropo płakania i dołowania się po urodzeniu to ja przez pierwszy tydzień miałam jakby depreche. Jak ktoś uwagę mi zwrócił uwagę, że coś mogę zrobić inaczej to ryczałam jak głupia i miałam wyrzuty, że nie jestem dobrą matką.

Załączniki

• Obraz 114.jpg
    Obraz 114.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 55
Black - Najgorsze ze moja kuzynka miala depresje (ciagle plakala) az 6 miesiecy po porodzie :no: Naprawde koszmar, nikomu nie chciala dac Malenstwa nie dawala sobie pomoc :no: Oby mnie cos takiego nie zlapalo.

reklama
Wlasnie wrocilam ze szpitala i juz na 100% wiem ze to okres:dry:. Dostalam jakies tabletki antykoncepcyjne i ma byc ponoc dobrze.

Z ta depresja poporodowa to jest roznie. Ja przez dwa tygodnie mialam takie napady glupawki ze non stop sie smialam. A ciezko bylo z rana po cesarce:-p bo wszystko ciagnelo.

Black sliczna corcia..:-)

Ostatnia edycja:
Do góry