Witam!, ja dziś byłam na dzidziusiowych zakupkach, kupiłam kołderkę z Disney Baby w Kubusia prosiaczka i osiołka z ochraniaczem na szczebelki, trochę ubranek (już nie mam gdzie ich składować

) kocyki i prześliczne brązowe buciki, rozm 3-6msca, są przesłodkie.
Co do palenia to uważam, że im wcześniej tym lepiej. moje USG w 23tc bardzo dokładne bo to 3d z 4d wskazało według parametrów płodu i wieku ciąży z OM na ten sam dzień, moja siostra pali i maluszek jest o tydz mniejszy, jak nie więcej, bo ona nie pamięta OM czy to był 1 dzień miesiączki czy ostatni, jak by wyszło ze ostatni to dzidzia jest o 2 tyg mniejsza. Może to nie jest reguła ze to od palenia, ale po co się zadręczać. I jeszcze jedno dzidzia częściej będzie chorował na zapalenie płuc i jest większe ryzyko śmierci łóżeczkowej jak matka pali. Dla mnie to wszystko to wystarczające argumenty żeby rzucić palenie. W ogóle to ze ktoś tam pod serduchem siedzi, nie może płakać, nie może krzyczeć i prosić, jest całkowicie na nas skazane, więc dajmy mu godnie żyć.
Na wykładach pani mówiła ze jeśli kobieta pali papierosy i pije alkohol to dziecko jest zamroczone i śpi, z czym wiążę się to że po narodzinach może być bardziej zacofane w rozwoju, bo nie ćwiczyły w brzuszku, bo cały czas spały.
Mam nadzieję że uświadomiłam niektórym że nie warto jest palić, a jeszcze jedno, można za kasę wydaną na papierosy kupić coś maluszkowi. Nie chciałam nikogo urażać, tylko zobrazować swoje zdanie i moje wiadomości na ten temat
Madzia trzymam kciuki za USG
Angel fotki są w dziale Młodziutkie mamy... tam są jeszcze inne wątki