reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 dziękuje,przez sukienke mało nie płakałam,miałam wizje wielkiego brzucha ,wiec sukienki z gorsetem odpadały i tego ze to nie taka sukienka o jakiej marzyłam,ale na koniec przekonałam się że prosta była cudna i wygodna,a tego mojego 5 msc widac nie było:) teraz jak ogladam sukienki sa miliony ślicznych odcinanych po biustem, a jak ja szukałam była tylko ta. ale nie żałuje. co do kwiatów, u mnie wszyscy mieli kwiaty, kazda druhna.a świadkowa obowiazkowo,u nas swiadek kupuje jej bukiet:) ale w tym wypadku wybrała sobie sama:)

KingaMZ nawet mnie nie strasz..to ja chyba chce cesarke juz teraz

reklama
Kinga dolargen nie jest środkiem przeciwbólowym tylko narkotycznym :tak: To dlatego tak Ci szybko poszły bo po oksy :tak: Ja nie miałam oksy, akcja porodowa sama się zaczęła w nocy przed dniem, kiedy miałam jechać na wywołanie :-)

Pola moja świadkowa miała symbolicznie jedną róże. Taką samą, z jakich miałam wiązankę. A świadek miał taką samą butonierkę jak Grzesiek

black nie wiem czy stety czy niestety ale za kazdym razem oksytocyna...za pierwszym razem to 8 dni po terminie poszlam do szpitala, wzasadzie to czlam sie rewelacyjnie. Pomijajac to ze juz ciezko mi bylo to zadnych przepowiadajacych skurczy, zadnych boli...nic...szyjka zamknieta, twarda...wiec podali oksytocyne....w drugim przypadku to tez po terminie, 4 dni, ale wody zaczely mi sie powoli saczyc...i z lekarzem ustalilam ze mi podadza oksytocyne zeby szybko poszlo, bo czekajac az same odejda to pewnie troche bym sie naczekala....jak sie okazalo mialam jakis warstwowy pecherz i w kilku turach mi wody odchodzily...gdyby nie to to jeszcze szybciej bym urodzila...ale nie powiem duzo bardziej bolalo niz przy pierwszym....nie dowiem sie jednak jak to by bylo przy trzecim :)

layla hehe nie bedzie tak zle, moze przy drugim samo sie zacznie i bedzie lzej? nigdy nie wiadomo...ja to jakos negatywnie jestem nastawiona na cesarki na zyczenie....

Kinga oj ja cesarki to bym nie chciała. Chociaż przed porodem Julki to wolałam cesarkę, bo bałam się porodu. Ale teraz nie żałuję, że urodziłam siłami natury. Co prawda miałam straszne bóle krzyżowe i 3 godziny Grzesiek siedział i mi plecy masował, ale jakoś szybko zleciało. Później pamiętam, że przyszła położna i ordynatorka i mówią mi, że jak się postaram to za 15 min urodzę. Zrobiłam ze zdziwienia wielkie oczy, ze to już, bo myślałam, że jeszcze kilka godzin przede mną :laugh2:

Black o ile przy kolejnych dzieciach jako tako jestem w stanie zrozumiec jak sie kobiety decyduja na cesarke na zyczenie tak przy pierwszym dziecku jest to dla mnie calkowita fanaberia....bo skoro sie nie wie jak wyglada porod silami natury, nie przezylo sie tego to skad taka kobieta wie ze akurat to bedzie lepsze wyjscie? jak mozna sie az tak bac czegos o czym nie ma sie zadnego pojecia, ze uwaza sie ze po cesarce napewno bedzie lepiej?

layla zobaczysz za jakis czas w ogole nie bedziesz pamietala tego bolu z porodu, przypomni ci sie dopiero przy drugim porodzie :D

Pola Miki wazyl 3380 i 54cm a ilema teraz dowiemy sie 15 bo wtedy ma szczepieniemoze bedzie mialjuz 9 kg:-)
Black to corcia wdala sie w tatusia:-) Miki dopiero zaczyna wrstac w 74:-p a zdjecie ciekawe napewno sie wyrozniasz:-D

Cesraki to bym tez nie chcial o ja czytalam ja dziewczyny pisaly ile sie pozniej wszytko goii to wole sie jednak pomeczyc na porodowce troche dluzej a pozniej szybciej zapomniec:-p

co do wit.D ja narazie przstalam podoawac bo sie termin skojnczy na szczepieniu sie spytam peditry ale nie wiem czy to takie wazne nie ktorych krajach w ogole nie podaja i dziecia nic nie jest wiec nie wiem chyba najlepiej to miec jakis dystans nie przesadzac ani w jedna ani w druga.

A my sie dzisaj wyspalismy Mikolaj zasnal tak kolo 14 to sobie pomyslalam ze sie do niego dolocze:-) ale ma dzisaj dobry humor co sienie zorbi to sie smieje a teazod pewnego czsu skacze sobie w bujawce i ogolnioe jest takzajety ze dziecka nie ma:-p

Do cesarki macie racje.. coś okropnego..
Moja Luśka tak podnosi głowę że szok.. jakby brzuszku robiła.. :szok: i to sama tak z siebie.. nie wiem czemu lezy sobie i głowa jakieś 10 cm w górę.. '

BlackWizard
życzę Ci , żebyś nie miała cesarki. :)

ps. tak poza tym pisałyście o cięciu cesarskim, z ciekawości weszłam, jak się nie brzydzicie to wejdźcie [video=youtube;qrIXa1uNuBk]http://www.youtube.com/watch?v=qrIXa1uNuBk[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Magda no co dorasta Ci kobitka :-) Jeszcze trochę to będzie się turlać jak moja Julka po całej podłodze :tak: A swoją drogą, ale mi komentarzy na naszej klasie naprodukowałaś :-) Dzięki ;-)

Do góry