reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Truskawka wcazle nie powinien tyle kupek robic mój kacper robi jedna kupke dziennie z tym ze jest to ogromna kupa jak jestem w wc to mam gwarantowane nadoobowiazkowe kapanie bo potrafi zrobic kupe po same pachy. żadko mu sie zdaza ze zrobi 2 w ciagu dnia. Poza tym mój kacper ulewa tak jak twój synek czyli podnosze go do odbicia a on razem z beknieciem zwraca mleczko na 3 razy czyli praktycznie cała butelke... ale uwierz ze tak bedzie coraz żadziej:-)A na brzuszek spróbuj mu dac herbatka z kopru włoskiego, rumianek lub przegotowaną wodę. Co do wody to mozesz mu ja czesto dawac bo przegotowana jest bardzo zdrowa i pomaga w trawieniu

reklama
witam was dziewczyny :)
czy moglabym dolaczyc do Waszego grona?
ja wprawdzie dowiedzialam sie 3 dni temu, ze jestem w ciazy, ale pragne od najwczesniejszego momentu dobrze przygotowac sie do wszystkiego :)

Jaka sliczna kruszynka:) ile ja bym dala zeby mój emilek był jeszcze taki malutki:] miałas szczescie dziewczyno ze tak szybko przebiegł ci poród ja rodziłam 12 godzin:/ karmisz piersia albo masz jakies problemy? A wszpitalu jak? Był stres po porodzie co masz zrobic z takim malenstwem? Ja sie bałam okropnie nawet go wziasc na rece:/ GRATULACJEEEEE!!!!!:-) I POWODZENIA ZYCZE;******

mam na imie Monika :)
1 lipca ukonczylam 21 lat i podejrzewam, ze juz wtedy moglam byc w ciazy :)
na badania jednak ide dopiero w pniedzialek.

oboje z tatusiem strasznie sie cieszymy, jednak mamy wiele obaw. Czy podołamy. W wiekszosci sa to moje obawy :)
ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.

W najblizszym czasie czeka nas strasanie duzo wrazen, gdyz zamierzamy sie pobrac jeszcze zanim bedzie widac duzy brzuszek :)
czyli mamy 3 gora 4 miesiace.

jestem przeszczesliwa. :)

jednak od razu wraz z poczeciem nachodza mi do glowy czarne mysli zwiazane z porodem. boje sie go jak cholera :)

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciatka :)

Dzidzia planowana?
Nie martw się, na pewno sobie poradzicie. A porodu się nie bój! I nie myśl o tym już na samym początku :)

z nami bylo to tak, ze prawie 9 miesiecy stosowalismy stosunek przerywany.
ale od ktorego dnia czerwca szlismy na calosc. dobrze wiedzielismy czym sie to skonczy, chcielismy dzidzi.

wiec mozna powiedzien ze planowana.
od 10 miesiecy jestesmy zareczeni i planowalismy slub, jednak potrzebowalismy takiego kopa energii zeby w koncu sie za to wziac :)

teraz potoczy sie to znacznie szbciej :)

Rozumiem, to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam POWODZENIA!
Udzielaj się często!
No, ja mam posprzątane, teraz obiadek się robi. Dziś serwuję zupkę z botwinki+ jajko w sosie musztardowym z koperkiem :)

Ostatnia edycja:
monis witaj ;-) rzeczywiscie bobas wszystko przyspiesza :-)

Truskawka eeee no nie mow ze 6 kupek powinien robic :sorry2: smrodek przez caly dzien by sie utrzymywal w pokoju jak dziecko tak czesto by robilo kupe :-D
umnie jak Ala byla malutka to robila raz dziennie kupke a na drugi dzien po 2 i znowu jedna a potem na nastepny dzien 2 i tak na zmiane :tak:
moze bledem jest to ze tak czesto zmienialas mu mleko :sorry2: jak zaczynalas jakies nowe mleko to jechales na nim do konca czy po paru dniach zmienialas ?
moze rob mu mniejsze porcje albo rob przerwy w karmieniu !!
jak wypije np pol buetlki to wez go na ramie zeby mu sie odbilo i poloz a za pare minut znowu daj mleko !!
mi tak lekarka doradzila i faktycznie przez kilka dni sie polepszylo i Ala tak nie ulewala :no: uwierz mi ja zawsze mialam na ramieniu podwojna pieluche tetrowa ,Ala pod broda miala tez pieluche a jak ulala to Ona byla cala morka i ja :dry:
samo minie , zobaczysz :tak: ja wytrzymalam 9 miesiecy z ulewaniem to i Ty wytrzymasz :-p:-D

A ja bylam dzis na ciuchach w rzeszowie :-) heh zostawilam Ale u siostry i pojechalismy , qrcze tyle swietnych koszulek i bluzeczek kupilam ze napewno tam jeszcze kiedys wpadne :tak: za 20 ubranek zaplacilam 57 zl w tym polowa to firmowki z next,disneya ,barbi i george :tak:

Ala teraz mi usnela z dziadkiem i babcia w pokoju :-)

reklama
Do góry