Halinko zgadzam sie z tobą ,ale nie z tym ze za pozno!!nie wiem czy sie utarło,ze dzieci sie wysadza po pierwszym roku,bo nasze mamy,babcie i prababcie tak robiły,ale one robiły tak,bo kiedys byla tetra,nie bylo pampersow ani pralki,tylko frania,1000pieluch dziennie,wiec chcialy jak najszybciej tego uniknąc...a dzisiaj mamy papmpersy jednorazówki,i min dlatego są do wagi 18 kg,gdyby mialy z nocniczka korzystac roczniaki,nawet zarabiajace marki skonczyłyby limit na conajmniej 15...po co męczyc tak malutkie dziecko?ono przeciez nawet nie rozumie,mamusia sadza,to tak powinno byc...ale radosc jest dopiero jak dziecko mowi chce siusiu i biegnie samo do nocniczka,zdejmuje samo majtusie,i samo nakłada,i ono jest zadowolone i my tez

pytałam wielu pediatrow,rozmawiałam z wieloma kobietami i uwierzcie mi ze najlepszy okres to 1,8-2l wtedy dziecko na tyle rozumie,ze siusianie na nocnik nie staje sie udręką dla rodzica i maluszka,jakims wyczynem,i wyscigiem,wszystko ma swoja kolej rzeczy-takze w zyciu dziecka,nic nie przyspieszac,nic na siłe...ale to jest moje zdanie,pozdrawiam mamusie