reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

moje drogie ja już uciekam spać jutro mam podróżny dzień bo dowód nowy odbieram już z nowym nazwiskiem hehe nareszcie teraz karta NFZ

mam do was pytanie jakie papiery trzeba przygotować tzn chodzi mi o odbiór becikowego naszego wspaniałego państwowego wsparcia i jak jestel na L4 i macierzyńskim czy muszę do ZUS podaćnr konta bankowego na jaki mają robić przelewy wypłaty czy jak? piszcie proszę na PW bo mnie urzędy przerażają

dobranoc :)

reklama
Ojej ale się tu obco czuje ile nowych mam! Znalazłam tylko pare znanych "twarzy" normalnie będę jak świeżak ! Gdzie się podziały reszta! No nic fajnie, że wątek się rozrasta:-) Ostatnio trochę zaniedbałam forum bo albo nie bylo mnie w domu albo mi się nie chciało:zawstydzona/y: No ale planuję poprawę :-)

Clio ale ty już blisko porodu! super ale teraz pewnie czas zaczyna się ciągnąć!

Co do imion Mikołaj do samego porodu nie miał wybranego imienia (brak porozumienia) P wybrał w czasie gdy byłam badana;-)

Przepraszam, że tak tylko jednej osobie odpisałam ale wdrożę się w temat i obiecuję poprawę!!! :-)

kolia ja już pare razy o dziewczyny pytałam o artystkę, kingusię sycylia czasem się pojawia :tak: a tak cisza ale nowe mamusie pięknie działają tak że aż ciężko nadrobić jak nie ma cię przez 1 dzień :-p:-D

opowiadaj co u ciebie?
my zbliżamy sie wielkimi krokami do porodu i strach jest bo to wszystko nieznane nowe :rofl2: ale Alex już niedługo będzie z Nami narazie działa aktywnie w swoim M1 :laugh2::sorry:

Witajcie ja juz po wakacjach:-) nie odpoczęłam prawie wcale hihi ale zmiana otoczenia, brak netu i w sumie brak tv działa kojaco:-) Żeby nie było TV było ale na pietrze a my dostaliśmy pokój na dole. U mojego taty jest troje dzieci 2 koty i 2 psy. Mały mial dosłownie raj:-) zamęczał koty i jednego psa nawet jak stanął psu na łape niechcący to pies tylko w pisk i nawet do gryzienia się nie brał. Mały wrzucał kamyki do rzeki tak mu sie strasznie to podobało. Pojecia nie macie:-) No i nocnikowanie bardzo dobrze szlo na cała sobote wykorzystalismy 4 pampersy 3 w dzien i 1 na noc. z tego 2 były całkiem suche ale z kupką:-) normalnie jestem z tego mojego dziecka dumna. Wczoraj było tez 4 pampersy ale ze wczorajszy dzien spedził mały glównie na polku to mało sikał do nocnika tylko jak mu sie przypomniało:-) Jestem z niego dumna. Nauczył sie mówić lala na Gabrysie nie chce mówić Gabi i co najlepsze nauczył sie pic ze szklanki!!!

Ide was teraz nadrobic bo nie miałam na to jeszcze czasu :-)

Clio hehe pare tygodni przed porodem to byłam jak wariatka bo z jednej strojny rodziłam bym tu i teraz a z drugiej chciałam żeby się jak najwięcej odwlekł :sorry:
A u mnie jakoś leci, Miki zdrowy co najważniejsze tylko broi strasznie :-p A ja hmmmm mam straszne przeziębienie oprócz tego mam rany na twarzy które od 3 tyg się nie goją ( z własnej głupoty bo to po pryszczach i to raczej bardzo malutkich) no i miałam z oczami problem bo mnie jak głupie swędziały są całe czerwone, pani w kiosku jak mnie zobaczyła to się spojrzała jak na ćpunke :-p Chyba od tygodnia się nie pomalowałam bo nie mogę. Tak więc za h mam lekarza:oo:

Umi z opisu wygląda, że bardzo fajnie spędziliście wakacje :-) Zazdroszczę determinacji w nocnikowaniu bo u mnie to jeszze daleko w polu:zawstydzona/y: Mi Miki też wkońcu zaczął gadać tylko ja dłużej czekałam:-p

Ostatnia edycja:
umi2 wypoczęłaś i to najważniejsze ;-) teraz te 2 koty i 2 psy mają wakacje :tak::-D hihi ja uciekam bo za chwilę znajomy przyjeżdża i mam maraton po urzędach ... :baffled: już mi źle :confused2: ale jakoś to przetrwam potem do IKEI jadę żeby sobie humor poprawić:rofl2:

kosmetyki też już załatwiłam biorę z nivei hipoalergiczne olejek do kąpieli i balsam po bo koleżanka mi od producenta załatwi i zobaczymy jak na to będzie reagował :tak:
w planie mam dzisiaj te buteleczki z toomme tippe może jakąś zabaweczkę ale ze mnie wariatka :-p:sorry::rofl2:

zmykam bo w lesie jestem z szykowaniem :sorry:

Nie nadrobie jednak ponad 30 stron brak szans:-p musicie mi wybaczyc

kolia co do nocnika to u nas tez nie jest tak nie wiadomo jak super, ale jak mały sobie przypomni i czuje ze mu sie chce to idzie do nocnika i pokazuje ze chce siadac ja go wtedy rozpinam sadzam i on wtedy sie tak fajnie skupia i robi siusiu:-) nie wiem jak sie nauczył moze dla tego ze kilka razy poszedł ze mna do ubiekacji pojecia nie mam
clio Kochana nie szalej tak bo potem stwierdzisz ze nie potrzebnie tyle kasy wydałas:-p ale jak pamietam takie zakupy strasznie cieszą

Hm a ja od poczatku mam nocnik grajacy z fishera dla chłopca na poczatku był ryk jak mały zrobił na niego siusiu, ale jednak zaciekawiła go muzyczka i ciekawość wygrała. Siadał sam na nocnik i jak nic nie grało to płakał a jak grało to z nami bił brawo. Pozwalałam mu bawic sie tym nocnikiem, chodził ze mna do ubikacji, ale nie wiem czy to akurat ma jakis wpływ na niego, teraz stara sie wołac i sygnalizuje przewaznie ze chce mu sie siku nawet jak ma pampersa. A jak mu sie zapomni ze chce i nie chcaco zbaczy ze sika na podłoge to urzadza taki ryk... leci do nocnika i siada i chce zeby grało i zeby kazdy mu brawo bił... Dla mojego syna ta muzyczka i nasze brawa to ogromna motywacja... Ale o ile siku ladnie robi to kupki w ncniczku zrobic nie chce

reklama
heja laski zlinczujecie mnie bo wczoraj nie weszlam i nic nie napisalam ale busy busy busy mam Malo czasu mialam wczoraj ... ale teraz wolne kilka dnii wiec czesciej bede pisala na forum jak jestem w pracy to dzien mi za szybko lecii i mam malo czasu na cokolwiek ...

przez ten jeden dzien nic sie nie zmienilo u nas :p Nadina lata i mowii ciagle moja mama moja mama :)i lepii sie przylepka :) bylam wczoraj w szpitalu bo kolezanki z forum urodzily jedna blizniakiiiii dwie dziewczynki a druga chlopaka :) malenkie slodziaczki mmmm :) do zjedzenia :)

Do góry