reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

daffi to prawie jak z horroru taki dźwięk hahaha :D

Umi taaa moja wspaniała teściówka sama już w 3 miesiącu ciąży kupowała ubranka(ja o tym dowiedziałam się później, a nie chciałam nic kupować bo rzeczywistość bywa różna, szczególnie jak już raz poroniła:( ) ale włosy to broń boże nie ścinać:/ to takie beznadziejne jest... niektórzy mają naje*ane w głowie i to ostro...

Nie zawsze to głupoty jak Oliwka zgrzytała to zrobiłam jej badania i nic nie wyszło ale koleżanka kazała mi w nocy jak dziecko śpi wziąść latarkie i zajrzeć w pupe i były tam robaki.Tak samo było jak przez tydzień co noc o północy (tylko o północy)wymiotowało okazało się że to bakteria w moczu.

proszę cię karolina... nie osłabiaj mnie.:)

reklama
paulqa ja włosy małemu ścinałam przed pierwszymi urodzinami i jakoś nie widzę, zeby "zgłupiał", ale o tym to na forum sie dowiedziałam bo u nas takie coś nie jest w obiegu

Karolina-bg to mnie rozwaliłaś.... i co to niby za robaki były?Szczerze mówiac nie chce Cie urazić, ale jakos nie wierze... no mój zdrowy rozsadek mi nie pozwala ale jak mi to jakos logicznie udowodnisz to uwierzę.

edit: http://www.owsiki.info.pl/metody-diagnozowania/
ale to z północą to jednak mit:-)

Co do owsików to mój młody jednak je chyba ma bo oprócz zgrzytania ma wszystkie objawy ale kupki czyste....:-p:-p

edi 2 Karolina
zwracam Honor:-) o najważniejszym zapomniałam:-)

Ostatnia edycja:
Daffi faktycznie niezbyt przyjemny dzwiek, a mi sie jakos skojarzyl z zabawa z podstawowki w granie na zebach, wiec u Julci to moze tez zabawa.
A z horrorem to mi sie raczej kojarzy to nocne podswietlanie pupy latarka :D
A owsiki to w kupce mozna zauwazyc, a nie tylko w nocy za pomoca latarki

Dzieci w przedszkolu często mają owsiki i moja mama miała okazję zarazić sie od córeczki swojej koleżanki(nie wiem tylko jak dokładnie się to przenosi) i jeśli chce się sprawdzić czy są owsiki to wystarczy w przypadku dorosłych zgasić światło na chwilę i podobno wyłażą z kupki :-p no i moja mama poszła do lekarza internisty dał jej jakieś tabletki do łykania na trzy razy i ponoć przeszło...

ale wiecie :D temat na piątkowy wieczór mistrzowski :D

paulqa nie no co... u mnie by sie zgadzało:-p kacper rzuca sie w nocy, stracił apetyt ( ale to moze dla tego ze jest chory) nie moze usiedziec na miejscu ale to odkąd pamietam... zaczne mu wciskać chorobe zaraz...

A tak na serio przeraziło mnie na tej stronie ze jednym z objawów to nie jedzenie. Nie no ale znowu w którejś kupce by wyszły... a nie tak że w żadnej, a u nas z kupki to jak z mapy sie czyta

Cóż, owsiki przenosza sie droga pokarmowa poprzez zjedzenie jaj owsikow znajdujacych sie w kale :D
Ale nie oznacza to, ze dziecko w przedszkolu zjadlo cudza kupe, przynajmniej nie bezposrednio :p Jest to "choroba brudnych rak" i zarazamy sie nie np. poprzez jedzenie niemytych warzyw i owocow... (a ktos, kto wczesniej je mial w reku, nie umyl rak po wyjsciu z wc :D) Smacznego ;p
A leczenie to wlasnie tabletki przepisane przez lekarza, przynajmniej u kilkuletnich dzieci i doroslych

yhy to rocznym dzieciom gratuluje są na czele listy bo wszystko do buzi pchają, nie ważne czyste, brudne... eh.... no ciekawe to kurde a ja latarki nie ma:/ chyba zakupie

edit

Karolina
a czy ten pediatra geniusz wpadł na to żeby wam furagin/ furaginum zafundować czy nie bardzo?

Ostatnia edycja:
Daffi jak ona Świetna jest:) a zgrzyta brrr aż ciary przechoodza:)

A co do owsikow to mialy dzieci znajomej i normalnie w kupie widac , trzeba jesc kwasne rzeczy ogorki kiszone kapuste kwaszona no i leki ale dzieciaki nie chcialy bo trebabylo je rozgryzac byly takie wieeelkie zolte no nie ciekawe ;p

reklama
gosia to ja jutro sprawdzam jak Kacper zrobi

Karolina No tak myślałam, furagin tworzy w pęcherzu moczowym środowisko w w którym bakterii jest sie trudno utrzymać a co dopiero rozwinąć. Czyli np dając dziecku mocz do badania przy spożywaniu furaginu mocz ma ph 6-7 a nie 5,5 czy mniej
FURAGIN - Encyklopedia Lekw - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL
Dzieki niemu bakteria nie ma prawa bytu oczywiście przy regularnym stosowaniu. nie wiadomo czy akurat na waszą by zadziałał ale to mozesz sobie sprawdzić na jakims forum medycznym/ urologicznym albo w googlach

Do góry