• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paula u mnie podobnie jak u Daff . On jest najmądrzejszy,wie wszystko najlepiej. I już nie raz mówiła, ale on twierdzi,że się zajmuje dzieckiem to nic nie musi zmieniać. Przecież z nią siedzi 10minut jak ja wychodzę jeść i mu ja na silę wciskam.
D
współczuję , przecieśż dziecko jest wasze i razem powinniscie się nim zajmować:tak: onn chodzi do pracy , ale w tym czasie ty też jestes "w pracy" przecież opiekunkom też płacą;-)
zgadzam się kammą!!
w sumie kazdy facet jest inny moj to na początku non stop z dzieckiem teraz troche mu przeszło no ale w nocy musi wstawac, zreszta czasem on wszystko robi poza karmieniem tylko ze narazie nie pracuje i ma czas
mój tez teraz nie pracuje i zajmujemy się po rózwno , a nawet on więcej bo ja czasem źle się czuję z powodu ciązy , awsze albo zgaga albo jakies bóle...
ale jak pracował to również mi pomagał..
niby dziecko śpi , ale matka jest zmęczona tym marudzeniem , tym że jest sama z dzidziusiem i sama musi wszystko przygotować.. mój mąż jak wracał z pracy to nieraz nawet pomagał mi prać i prasować:tak:

Dziewczyny a ile Wasze dzieci jedzą na kolację?? Tzn ile mleka wypijają?? Bo moja zjada tylko 180 ml i to napewno jej nie starcza do rana , no ale więcej nie daje rady zjeść.

Słoneczko na dworze a mi się spać chcę!!!!
wiesz co , powiem Ci że moja je dużo...
znaczy teraz już mniej , ale miała okres taki ze zjadała 2 butle po 330ml na noc :sorry2: jak jej dawałam tylko 1 butlę to wrzeszczała i nie chciała zasnąć, a jak dostawała drugą to spała pięknie
później jej zmieniłam nieco i zaczęłam dawać późńiej kolację tak ze jedna butla jej starczała ale budziła sie o 23-24 i musiałam zrobić drugą butlę , teraz wróciła do normy i zjada jedną 330ml tylko

Laski zaniedbuje was ale czuje sie fatalnie:/
umi zdrówka życze:*
łóżeczko śliczne , sama szukam dla małej ale nie mogę nic fajnego wychaczyć :sorry2:
a to mi się podoba z tygryskiem i z jednorożcem i chyba kupię sama takie:-p choć jak dla mnie trochę krótkie bo mała ma już 90cm , no ale to dziecięce , więc późńiej jej zmienię na większe:tak:
mi się podobały jeszcze takie(ale jest drogie bardzo dlatego jeszcze nie kupiłam :-p )
DISNEY PRINCESS Łóżko Łóżeczko Księżniczki Kurier (1451717392) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mam pytanie dziewczyny, ile wasze dzieci mialy, jak zaczely same siedziec? i kiedy zaczely raczkowac?
moja bardzo szybko samodzielnie siedziała bo jak się podnosiła do siadu miała 8 tygodni zaledwie:tak:
a siedziała juz mając 4 miesiące i tydzień:sorry2:
raczkować raczkowała późno bo wcześniej chodziła niż raczkowała , ale raczkowanie było w wieku 8 msc

hej. u nas nie zaciekawie. Szwagierka poronila:( z winy doktora...:( twarda bylam przy niej a gdy wyszlam zaczelam tak wyc ze nie moglam sie opanowac. dobrze ze dziecka nie mielismy ze soba ajc....zle sie dzieje:confused2:
przykro mi z powodu szwagierki:-(

a ja powitam się wkońcu , u mnie walentynki równie udane ...
no prawie bo podczas popłudniowego spaceru złapał nas grad i ulewa(mmimo ze jak wychodziliśmy z domu to świeciło słońce:sorry2: )i przez to chyba mnie zawiało bo mnie ucho boli:confused2:
ale poza tym , pyszny obiadek , późńiej romantyczne filmiki , wieczorem jak mała zasnęła wymieniliśmy się upominkami:-p
no i w nocy wiadomo:zawstydzona/y::-D

a dziś podczas śniadania strasznie poparzyłam sobie usta jajkiem:dry: i muszę trzymać cały czas przy ustach szkalnkę lodowatej wody bo mnie strasznie piecze:-(:-(:-(
i już mi ię robi bąbel , a z dziąsła schodzi skóra

reklama
trina juz wstał po 11:-)
koniczynka ano wkurza mnie bo zabkuje i by tylko na recach siedzial... a przeciesz 2kg nie wazy ;-) ale daje rade, troszke ponazekac musze na dzieciaki zeby nie bylo ze mam złote dzieci ;-) :-D

gosia strasznie przykra historia:-( dobrze,że z Nią jesteś i ją wspierasz

ViKamcia fajnie,ze świętowanie się udało:-) i niech buźka Ci się "naprawi" szybko;-)

Eliza ponarzekaj sobie, czasem trzeba ;-) a w ogóle mam do Ciebie pytanko :-) bo widzę,że Miki urodził się w czerwcu, powiedz mi jak go ubierałaś latem jak był taki malutki, na spacery itd? :-)

trina powiem ci ze miałam problemy z tym ubieraniem bo Hania i Daniel zimowi i grubo sie ubierało;-)
Mikusia to powoli przyzwyczajałam i w domku to byl w półspiochach i body zazwyczaj i tak na dwór wybywalismy w wozku okryty pieluszka tetrową:-) jak bylo bardzo goraco to bez czapeczki:tak: kochana wsio od pogody zalezało :-)
Bosze jak tez czas leci....

Załączniki

• na dworku.jpg
    na dworku.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 59
  • synus mamusiny.jpg
    synus mamusiny.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 60
  • no i usnelismy....jpg
    no i usnelismy....jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 62
Eliza dzięki wielkie za podpowiedź;-) tak właśnie przegladam ciuszki na allegro i się zastanawiam na jakie bardziej zwracać uwagę, ale nie będe szaleć,bo i tak za moment powyrasta ze wszystkiego:-)

ViKamcia te łóżeczko "księżniczkowe" też śliczne :tak: no ale jak dla mnie za drogie. My zdecydowaliśmy, że kupimy te ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI + SZUFLADA (1450536021) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Do tego wiadomo- materac, jakiś ładny kocyk, poduszeczki i też będzie ładne ;-)
Współczuję poparzenia.. oby szybko zeszło :tak:

trina ja urodziłam w maju, to jak było ciepło to ubierałam Zuzę podobnie jak Eliza Mikiego. Na pierwszych spacerkach Zuza miała polarkowy kombinezon a z czasem jak było naprawdę gorąco to body albo sukieneczki, bez czapeczki albo samą opaskę lub cieniutki kapelusik :tak:

Zuza mnie wkurza, bo nie chce iść spać :dry: Jak mi później padnie to się wkurzę :dry:
Ja za to jestem strasznie śpiąca, oczy mi się same zamykają :sorry2:

1 (22).jpg1 (14).jpg1 (20).jpg1 (15).jpg1 (16).jpg1 (21).jpg1 (1).jpg1 (12).jpg1 (18).jpg

wynalazłam takie cuda i to wszystko w rozmiarze 68:-D tylko raczej dżinsy to kiepski pomysł dla niemowlaka:dry:

Załączniki

• 1 (19).jpg
    1 (19).jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 57
reklama
trina śliczne te ciuszki :tak::-) Zuza miała kilka par dżinsów jak była taka malutka 62-68 cm ale wiadomo, że cały dzień w nich nie była, tylko np na spacer, a w domu od razu ją przebierałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry