reklama
Chwilami
córka,kobieta,kochanka
Oh nie wręcz przeciwnie. Tylko ja śpiech jestem i wstawanie o 6 jest dla mnie zbyt brutalne ;-) A praktyki mam w najlepszym w Kielcach PDS-ie i budynek jest super, personel moge wychwalać pod niebiosa, bo wszyscy się uśmiechają, są mili i z całych sił ztarają się stworzyć rodzinną atmosferę. Opiekunka też bardzo fajna a jaka mądra i w ciągu 2 dni nauczyłam się więcej niż podczas całego roku. Praca bardzo mi sie podoba bo do moich zadań nie należy tylko przypinanie do sznurków itp. ale chodzenie z mieszkańcami na spacer, rozmowa, szachy, warcaby i wszelkie formy aktywności ruchowej i umysłowej.to az tak strasznie...???
Pom Pomocy społeczej jak kto woli "dom starców" ale ja nie lubię tej nazwy.Chwilami to ty masz praktykę w czymś w rodzaju domu starców??
A ja mam przeciwnie, mój kierunek podoba mi się jeszcze bardziejChwilami trzymaj sie :-) niestety wiem, co tam przezywasz.. sama musialam odbebnic prakte w DPS-e - istny koszmar.. przez ta palcowke chcialam zrezygnowac z kierunkuale na szczescie przezam jakos..

chwilami nio to niezle naprawde, ale takie widoki zpostaja w glowie i to dlugo. Wiem jak ja kiedys poszłam ze szkoły pilnować dzieci z uposledzeniem. To było straszne ale duzo sie nauczyłam. Zdrowi ludzie nie doceniaja tego co maja taka jest prawda....
Nom zostają. Nigdy nie chciałabym być na ich miejscu. Być całkowiecie zależna od kogoś w jedzeniu, przebieraniu, myciu. Ale wydaje mi się, że łatwiej mają Ci którzy udpływają i nie żyja w rzeczywistości niż Ci którym ciało niedomaga a umysł mają sprawny...są takimi więźniami swojego ciała :-( np. taka Pani Ania, kiebietka troszkę po 40 ze stwardnieniem rozsianym. Umysł działa tylko ciało go nie słucha.
dziewczyny, czy to mozliwe kiedy ojciec ma 0 rh + i matka 0 rh + , tylko ojca matka ma 0 Rh- zeby dziecko mialo rh -?????![]()
a z ta krwia wiem ze to nie takie trudne... i tfu tfu pomylka- jak matka ma 0 Rh + a ojciec B rh+ tylko ze matka ojca ma ) rh - to czy dziecko moze miec 0 rh - , bo w liceum to ja mialam tylko jak rodzice jakie maja rh a juz czy rodzice rodzicow co maja i czy to ma wplyw to nie, bo ze 0 to wiem.. ze moze ale te rh mnie zastanawia...........................................![]()
netgirl głównie czynnik Rh dziedziczymi po rodzicach ale zdarzają się przypadki gdzie wpływ mają dziadkowie a cześć naukowców przypuszcza, że nawet dalsze pokolenie/pokolenia. Podobno są to bardzo żadkie przypadki dlatego upraszcza się i mówi tylko o dziedziczeniu po rodzicach (choć dziedziczenie to podobno bardziej skomplikowane a mają o tym świadczyć właśnie takie przypadni jak podałaś).
Nio u mnie problemma nie było bo mamcia Rh- i ja też

A wczoraj usnęłam o 19 i wstałam o 6 rano

Ale wy drukujecie az strach wchodzic na forum
moja lulka rosnie jak na drozdzach, dzisiaj bylysmy u znajomej i wrocilysmy do domu o 22, mama mnie opieprzyla ze tak dlugo...
kurcze nawet nie wiedzialam ze jak mala juz bedzie wiekrza to tak mi czasu bedzie brakowalo... jak z mala nie skacze to odsypiam jak ona spi... kurcze podziwiam Oliwke ze ona z 2 daje sobie tak dzielnie rade.... J jest ale tak jak by go nie bylo, bo po 10 min krzyczy ze rece go juz bola... a kurcze ja co mam powiedziec?? zdycham juz... a mala sie juz budzi...

femme fatal
Mama Ninki :)
Dzień dobry :-)
MIska - śliczna Zuzia :-)
Chwilami - ty to jesteś nietypowa babeczka zawsze wszystko wie i w ogóle
są rzeczy z którymi nie dajesz sobie rady ?
:-)
Snoopy - ahh ten Twoj J ;/ masakiera i co tu z takim zrobić :-( 3mam za Ciebie kciuki dasz radę :-) oby Alusia zdrowa była :-)
A ja właśnie wyszłam z wanny przymierzam się do śniadania i do roboty
tzn muszę kablówkę załatwić stolik przewieźć no i coś z tą komodą wymyślić
niby nic ale ja leniuch jestem i wolałabym cały dzień leżeć
mama to mówi że jak będę taki leń i nie będę się ruszać to nie chce myśleć jaki ja ciężki poród będę miała ... więc wzięłam sobie do serca i nie leniu****e aż tyle 
MIska - śliczna Zuzia :-)
Chwilami - ty to jesteś nietypowa babeczka zawsze wszystko wie i w ogóle

Snoopy - ahh ten Twoj J ;/ masakiera i co tu z takim zrobić :-( 3mam za Ciebie kciuki dasz radę :-) oby Alusia zdrowa była :-)
A ja właśnie wyszłam z wanny przymierzam się do śniadania i do roboty

nocnykoszmar
Entuzjast(k)a
hej dziewczyny ;-) jeden dzien mnie nie ma a tu 3stronki hehe
ale na wszystko nie odpisze jade juz na bierzco
moja kanapa wczoraj nie przyszla
i jestem wsciekla bo jeszcze nie moge dokladnie wszystkiego ustawic eeeh
okien nie mylam bo jak pokazalam K wasze oburzenie hehe to mowi o nie nie Ty idz sobie polez hehe ale w tym czasie poszlam ogrod podlewac bo taki upal ze masakra
wogole w nocy mi sie wymiotowac chcialo bleeee nie wiem od czego nic takiego nie jadlam
fajnoo ze MISKA juz jest w domciu a jej kruszynka cudowna eee angel teraz my hehe
ja zaraz bede czytac artykul o alimentach bo wyszedl w gazecie no i przygotuje juz pozew zeby pozniej tylko zawiezc i tak pewnie na becikowe poczekamy z dobry miesiac nie ??
ale na szczescie mam na koncie cus odlozone bo przeciez mojego nie bedzie do konca sierpnia ale niech jedzie przynajmniej pieniadze przywiezie
femme jak tam facet sie spisuje ??:-) mam nadzieje ze ok wczoraj czytalam ze nawet po buleczki rano chodzi hehe
ficusia witam serdecznie (sorki jesli pokrecilam literki w nicku ale jade z pamieci hehe)
angel jak sie czujesz ?? sa jakies objawy ??
pipki jade zaraz do skarbowego i kilka spraw zalatwic wiez zycze milego dzinka i do wieczorka buziiiaki

femme jak tam facet sie spisuje ??:-) mam nadzieje ze ok wczoraj czytalam ze nawet po buleczki rano chodzi hehe

ficusia witam serdecznie (sorki jesli pokrecilam literki w nicku ale jade z pamieci hehe)
angel jak sie czujesz ?? sa jakies objawy ??

pipki jade zaraz do skarbowego i kilka spraw zalatwic wiez zycze milego dzinka i do wieczorka buziiiaki
Ostatnia edycja:
Hejoo

Miska super ze juz z nami jesteś
Zuzia sliczna
I czekamy na opis porodu

Koszmarku ja czuje sie gites a objawow zadnych. A jak u Ciebie?
K mi wczoraj kupił duza pilke i skacze na niej od wczoraj i mam nadzieje ze cos mi pomoze
I bedzie troszke szybciej

Ale wali deszcz u nas szok
Ale przynajmniej jakies ochlodzenie
Miska super ze juz z nami jesteś
Koszmarku ja czuje sie gites a objawow zadnych. A jak u Ciebie?
Ale wali deszcz u nas szok
femme fatal
Mama Ninki :)
Koszmarku a póki co dobrze stara się :-) trochę mnie denerwuje bo ciapa z niego jest
no ale kochany jest trzeba mu przyznać że póki co to narzekać za bardzo to nie mogę :-)
A ty moja droga rodzić już nie powinnaś ?! ty chyba wtedy coś źle zrozumiałaś bo to nie możliwe że rozwarcie 5cm miałaś i nic do tej pory !

A ty moja droga rodzić już nie powinnaś ?! ty chyba wtedy coś źle zrozumiałaś bo to nie możliwe że rozwarcie 5cm miałaś i nic do tej pory !

Siemka dziewczyny.
Mnie to ostatnio depresja dopada przez te siedzenie samemu.
jak mój wraca do domu to tylko kompem sie zajmuje, nawet nie pogada, a dziećmi dalej muszę się sama zajmować. To jest takie przykre.
Asiowa Z tą wysypkąto u mnie tak samo jest. Maluszek wiecznie wysypany, przeważnie na buzi, ale na brzusiu też ma wysypkę. Od dwuch tygodni na samym ryżu iągnę a wysypka nie znika, lekarz obejżał i nic na to nie powiedział. Mam nadzieję że to nie alergia na moje mleko.
Mnie to ostatnio depresja dopada przez te siedzenie samemu.
jak mój wraca do domu to tylko kompem sie zajmuje, nawet nie pogada, a dziećmi dalej muszę się sama zajmować. To jest takie przykre.
Asiowa Z tą wysypkąto u mnie tak samo jest. Maluszek wiecznie wysypany, przeważnie na buzi, ale na brzusiu też ma wysypkę. Od dwuch tygodni na samym ryżu iągnę a wysypka nie znika, lekarz obejżał i nic na to nie powiedział. Mam nadzieję że to nie alergia na moje mleko.
reklama
hej dziewczynki...
Ja nie nadrabiam bo dzisiaj wymęczona jestem (zasnęłam o 5 wstałam o 8) i ide leżeć... Która sie zna na wynikach krzywej cukrowej? Ja miałam obciążenie na75g i mam tak:
na czczo77
po 60min 113
po 120min 124
Piszcie jak coś wiecie... No i słyszłam że jak mocz sie pieni to że może być białko... A ja zanim doniosłam go do labolatorium to mi sie spienił... wyniki jutro ale strasznie sie martwie...
Ja nie nadrabiam bo dzisiaj wymęczona jestem (zasnęłam o 5 wstałam o 8) i ide leżeć... Która sie zna na wynikach krzywej cukrowej? Ja miałam obciążenie na75g i mam tak:
na czczo77
po 60min 113
po 120min 124
Piszcie jak coś wiecie... No i słyszłam że jak mocz sie pieni to że może być białko... A ja zanim doniosłam go do labolatorium to mi sie spienił... wyniki jutro ale strasznie sie martwie...