reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia no w sumie od najmłodszej do najstarszej wtedy. Mój co do rozpoznawania marki jest pierwszy nawet na te znaczki nie musi patrzeć, forda w każdym bądź razie rozpozna zawsze, nawet patrząc z boku i nie ważne czy dostawczy, kmbi czy inny i tak wie że to Ford. Ja jak nie widze napisu, albo znaczka to nie wiem co jedzie:-D. Ale jak sie bawi swoimi autami to co raz słysze, szukam opla, albo szukam poneza (poloneza), mama mama to Bemu jest ( BMW). Ostatnio mi powiedział po ogladnieciu reklamy i przeszukaniu wszystkich autek ze on Pejota ( peugieota) nie ma i trzeba kupić... Sporo tam już jesteście, nie wiem czy bym sie zdecydowała wracać po takim czaie, chyba bym sie nie mogła z powrotem do PL przyzwyczaić. A gdzie ci sie lepiej zyje, zyło w IE czy w PL?

Liza biedny Miki, szkoda mi go. Tym bardziej że paietam ból wyrastajacej ósemki z tamtego tygodnia. Biedak. A Hania to do przedszkola idzie w tym roku?

reklama
Vikamcia, umi, życzę powodzenia w kolejnych słówkach.:-)
Liza, umęczy się bidulek... oby szybko przeszło.;-)

ja się w końcu ruszyła, i coś ogarniam... ale wraz na forum siedzę... normalnie uzależniona.

Hej mamy ;)
Ja mam takie pytanie. Mojej Zosi wrósł troszkę paznokieć u nogi (przy dużym palcu). Próbowałam jej go obciąć ale to graniczy z cudem tak się wierci nawet przez sen. Co prawda trochę się udało ale wokół paznokcia i tak ma czarwoną skórkę. Póki co psikam jej tym octeniseptem i jest jakby mniej zaczerwienione. Kupiłam rivanol bo "mądra pani" w aptece powiedziała, że mogę używać, ale jak się okazało... Dzieci tylko po konsultacji z lekarzem. Nie chce jej dzisiaj ciagnąc do przychodni na dzieci chore bo jeszcze złapie jakąś bakterie, a żeby iśc na dzieci zdrowe muszę czekać do wtorku.
Chciałam się zapytać, czym jej to smarowac?? Żeby nie zebrała się ropka?

Hej mamy ;)
Ja mam takie pytanie. Mojej Zosi wrósł troszkę paznokieć u nogi (przy dużym palcu). Próbowałam jej go obciąć ale to graniczy z cudem tak się wierci nawet przez sen. Co prawda trochę się udało ale wokół paznokcia i tak ma czarwoną skórkę. Póki co psikam jej tym octeniseptem i jest jakby mniej zaczerwienione. Kupiłam rivanol bo "mądra pani" w aptece powiedziała, że mogę używać, ale jak się okazało... Dzieci tylko po konsultacji z lekarzem. Nie chce jej dzisiaj ciagnąc do przychodni na dzieci chore bo jeszcze złapie jakąś bakterie, a żeby iśc na dzieci zdrowe muszę czekać do wtorku.
Chciałam się zapytać, czym jej to smarowac?? Żeby nie zebrała się ropka?

Najlepiej moczyć w szarym mydle i soli fizjologicznej ale masz maluszka wiec dobre beda chyba okłady na paluszek, żeby skórka sie zmiekczyła i paznokieć powinien sie za jakis czas przebić, ale ja bym i tak poszła do przychodni po skierowanie do chirurga jesli wyglada to na prawde poważnie

gosdia - niewiem nie poradze nawet :no:

I juz 14, bosze jak ten czas leci :szok:
Spróbowałam tej fasolki co robilam wczoraj, i jest jeszcze lepsza od tej co robilam 2 dni temu :D

Cześć dziewczyny.
Ale dawno tu nie pisałam :zawstydzona/y: przyznaję się bez bicia, że zaniedbałam ten wątek...

Liza widziałam, że o mnie pytałaś to postanowiłam napisać ;-)

Ogólnie to wątek śledzę codziennie, ale jakoś pisać mi się nie chciało, więc wiem co u Was ;-)

Kamcia Zuzia też do 10 po angielsku liczyć umie, a po polsku nie :-p po polsku "jeden dwa jeden dwa" :-D a po angielsku liczy normalnie tylko na "five" potrzebuje malutkiej pomocy ;-)
Zuzka uczy się angielskiego sama, tzn z bajki ABC literkowe chochliki, uwielbia ją :tak:

Liza jeszcze trochę i Hania do przedszkola idzie, jak przygotowania? ;-) cieszy się? Dobrze, że angielskiego się uczy, przyda jej się :tak:

umi Zuza z kolorami też sobie nie radzi :sorry: u niej wszystko jest żółte. O co nie zapytam to żółte i żółte :baffled:

U nas wszystko ok. Zuzia już od jakiegoś czasu załatwia się do nocniczka :tak: nauczyła się miesiąc przed urodzinami :tak:
Mówi coraz więcej. Właściwie to wszystko już powtórzy, zdaniami zaczyna mówić. Buźka jej się nie zamyka :-p Czasami nie wiadomo czy śmiać się czy płakać jak coś powie :-p
Rośnie, już ma 92 cm :-) jeść nie chce :-p
Nie wiem co jeszcze mogę napisać.
Sorry, że tak tylko o mnie ale muszę się znowu wkręcić :tak:

Mam nadzieję, że mnie tu jeszcze pamiętacie ;-):-)

anetka fajnie ze sie odezwalas:tak: pytalam sie juz nie raz o Ciebie :-D bo widzialam ze zniklas:-p
Dobrze ze u was wsio oki:-) ten wiek jak juz dzieci mówią glupotki to jest doskonały :-D ja nie moge sie doczekac aż Miki bedzie mial ze 2 latka:-) się zacznie gadanie trójki łobuzów:-D
Już teraz jak w bajce zadaja jakies pytanie, badz ja sie pytam Miki odpowiada: kiwa głową na tak i mowi "taaaa" ;-)
Hania nie moze sie doczekać szkoły, zerówki :-D ona to pewnie nie bedzie chciała z tamtąd wracac do domu ;-) hehehe
Przygotowania powoli idą, choc jeszcze sporo trzeba kupic :dry:
Ale za tydzien myslimy ze cos juz pojedziemy jej skompletowac :tak: juz trzeba podstawowe rzeczy jak worek, plecak, kapcie.... zawrót głowy sie zacznie....;P

a ja się na dziś żegnam już:-)
miłego weekendu wszystkim życzę:-D:-D

jakby co to wracam na forum w poniedziałek, no chyba że wcześnie zatęsknię:-D

Liza z jednej strony trochę Wam zazdroszczę tego przygotowywania do przedszkola, kompletowanie przedszkolnej wyprawki, radość a zarazem stres dziecka i przede wszystkim SPOKÓJ bez dziecka :-p a z drugiej strony chciałabym, żeby moja Zuzka zawsze miała te 2-3 latka i była takim słodkim dzieciaczkiem ;-)

A dużo tego wszystkiego do zerówki trzeba Hani kupić? Jakieś książki też?

Pokażę Wam jak Zuzia lubi kałuże :-p:-p
[video=youtube;968QrvdIpTw]http://www.youtube.com/watch?v=968QrvdIpTw&feature=mh_lolz&list=HL1312549186[/video]

reklama
umi wyglądało kiepsko ale teraz jak psikam tym to trochę lepiej. Do wtorku będę robić w tym szarym mydle i soli, a wtorek pójdę do lekarza.
Wydaje mi się, ze zniknął jej pęcherzyk.

U nas dzisiaj strasznie gorąco....

Do góry