reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No proszę, szybko poszło z tą Esterą :-D trolle naprawdę lubią młode mamy :dry::sorry2:

gosdia gratulacje, super, że Zosia tak mówi :-) A jakie słowo pierwsze powiedziała? Moja niestety ''tata'' :-D:-p

Liza śliczny avatarek :tak: A gdzie suwaczek Mikołaja? ;) edit: aaaa jest, nie zauważyłam ;P

kasiek dzisiaj wyjeżdżacie? Na ile jedziesz do rodziców?

Malwina na pewno szybko Zuzia znowu zacznie sikać do nocniczka, skoro już wie co i jak :tak:;-)

Zuzię jakiś czas temu położyłam spać, bo by mi przeszkadzała. Musiałam wypełnić PITY, bo P. coś się za to nie zabierał i nie wiem kiedy by to niby wypełnił :dry: Teraz tylko wysłać i czekać na kasę :-):-)

reklama
Moja też zimą ;-) latem coś kapowała ale tylko przez chwilę, też robiłam co jakiś czas podchody jak efekt był marny to dawałam sobie spokój, każde dziecko ma swój czas i nie ma co patrzeć że tej miał 1,5 roku a tamtej 2,5, powoli małymi kroczkami i cel będzie osiągnięty :-)

Wampi, ja tam jej zmuszac nie mam zamiaru... Chcę tylko, zeby się nie bała bo własnie słyszałam ze dużo dzieci się boi nocnika, dlatego poki co niech się nim bawi.
A jeśli chodzi o roczek to wiem co zrobie do jedzenia, nie wiem co kupić małej w prezencie ;/ No i niestety miała mieć impreze 25 czyli w dzien urodzin ale moj D. musi wyjechac i bedzie tydzien później

oj dziewczyny czepiacie się dupci pupci :-p hehe
snoopy wszystkiego NAJ na NOWEJ DRODZE ŻYCIA :*
dorotar zdrówka:*

wampi i dobre te piwa?? bo np Karmi dla mnie sa ochydne ale lubię redsa pomarańczowego z takich smakowych ..
a te do czego byś upodobniła??:-p
kasiek mój połóg w obu ciążach trwał po 10 i 11 dni :-p hehe więc nie zawsze jest to 6 tyg :-p
Vegas cieszę się ze z Bisiem lepiej , no i trzymam kciuki za J &&&&
kama , kasiekkkk ciesze się że kolejna nocka sucha... czekamy na kolejne mamusie do odpieluchowania :-)

milena w mojej rodznie moje rodzeństwo każde jest spłodzone ok 2,5 - 3 msc po porodzie poprzedniego.. tylko ja taki od;ludek po 6 miesiacach :-p a jest nas 4 :-)

kasiek skąd?? no na wiosnę chwasty rosną :-p trzeba je kosić :-D buehehehe

Ewi jak się czujesz??:-)

gosida moja tak szybko ząłapała nocnik.. już kilka razy opisywałam ...napjpierw około roczku właśnie siusiała przed kąpielą wieczirem razem ze mną ( ja w ciązy to zanim zaczłęam ja kąpac musiałam siku a ona siadała na nocniku i też wtedy sikała , później to jak zdążyła to zrobiła jak nie to w pampka i jak miała 1,7 to już całkowichie chodziła bez pampersa i nie miała wpadek , jedynie na noc i do auta jeszcze jej zakładałam bo jak mi w aucie zasypiała to sikała no a później już też nie , ale też nie naciskałam tylko sakma była chętna..
a kupe jak pierwszy raz zrobiła to była taka dumna że szok :-p
a całkiem pampersa jej zdjęłam jak zaćżęła za każdym razem wołać i nie miała w pamku wpadek
a jak miała już 2 latka to nawet bez problemu sama sciągała ciuszki (często do naga się rozbierała hehe znaczy od odłu :-p ) i siadała i sama sikała a mnie wołała di wylania nocnika albo wytarcia tyłka..
a na kibelku umie bez nakładki ale jej nie sadzam bo wtedy musze isć z nią :-p a na nocnik leci sama ...:-)
kama i zgadzam sie z Toba że powoli i da się radę... bo ja się bedzie naciskać to dziecko moze się przestraszyć ....
wiadomo ze samo wkońcu zawoła i nie bedzie robiło w pampersa do 10 rż :-p

dobra lece bo na szybko muiałam poczytac :-p bo mam jeszcze trochę pracy :-)

jak bedę miała dostep to znów zajrzę :-)
buziaczki

Witam jeszcze raz :) Poczytałam co tam u Was, niestety przewinęło się tyle różnych tematów, więc jeśli pozwolicie zacznę się wypowiadać od tego postu :)

Co do nocnika, to powiem tylko, że mój synek chwilowo jak go próbuje na niego posadzić wieje z gołą pupcią oby jak najdalej ode mnie. Tak jak kilka moich poprzedniczek, planuje letnią porą powrócić do nocnikowania. Jak nie będzie miał suchego pampersa i poczuje brak komfortu po siusianiu, to może przekona się, że nocnik lub jeszcze lepiej sedes nie jest takim potworem :)

Teraz staram się odzwyczaić go od smoczka, dostaje go tylko do zasypiania. Ale przyznam, że on nigdy nie był jakimś szczególnych fanem smoczka, dlatego mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzimy :)

JOANKA witaj bo Ciebie chyba nie znam.

I po prasowane.

Właśnie apropo PITów wiecie do kiedy pracodawca i ZUS mają Obowiązek do przysłania nam PITa.????? Mi sie wydaje, że do końca lutego ale nie jestem pewna czy dobrze kojarzę.

Joanka witaj :-) jakos Cie nie pamiętam, napisz cos o sobie ;-)
gundi mała sie nie obrazi ze bedzie miala imprezke tydzien po urodzinkach ;-) napewno jakis prezencik fajny jej sprezentujesz :tak:

Nie chce mi sie nic, chlopaki mi wywalili ciuchy do skladania, czas je posprzatac ;] ehhhhhhh
Własnie sobie uswiadomiłam ze jutro post ;P nie mam nic na tą "okazje" ;/////// prócz 4 jaj :D

dorotar ja swój z zusu i od pracodawcy (bylego) dostałam wczoraj ale zupelnie nie wiem jak mam to rozliczyc:dry:
chłopa rozliczyłam i wysłałam przez internet...a siebie zeby rozliczyc to nie wiem chyba musze komus dac...
Joanka Witaj :)

no my mamy siestę poobiadową Mała śpi a my mamy chwilke na komputer i dla siebie...jakies ciacho bym zrobiła...albo cus..wogole slodkiego mi sie ostatnio chce

Witam;)
Po wczorajszym okuliscie tak jak myslalam, dostalam okulary. Dzis zamowilam i tu uwaga trafilam na oprawki za 39 zl a szkla za niecale 80:-Dw innym miejscu takie oprawki 99 a szkla 110 plus zalozenie 29:dry:
Snoopy wszytskiego naj na nowej drodze zycia;-)
Kasiek ja mam tak samo z pakowaniem, zawsze nabiore jak durna a pozniej polowy rzeczy nie uzywam:confused:
Ewi jak sie czujesz?wlasnie tez myslalam ze on za maly a mi nie przeszkadza to ze je 2 razy bo zaraz zasypia;-)
Dorotar tez dzis prasowalam, jak ja tego niecierpie:no:
Wampi znam magnusy swego czasu sporo ich pilam, sa jeszcze sliwkowe. Moj Ł jest ich fanem;-)

A i musze sie pochwalic, dzis moj maly zaczal raczokowac;-)
zdjęcie0578.jpga to moj baczek;-)

reklama
Do góry