reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olicia- jak plamy nie zejda idźcie koniecznie jeszcze raz do dermatologa.

Co do koleżanki -jak można komuś powiedzieć ze dziecko jest grube! Każde dziecko jest inne! Nie wychowana jakas.

Mały właśnie się kapie, jeszcze inhalacja i spać. Mam dziś okropny dzień. Dennis strasznie niegrzeczny i id jutra koniec z bajkami a słodkie tylko 2 razy w tygodniu, musze go przywołać di porządku bo z dnia na dzień jest gorzej

reklama
Witam mamy znów zaległości ale nadrobie innym razem .. Nie ma na nic czasu poniewaz podjelismy decyzje o przeprowadzce do 10 musimy się przenieść wiec jest trochę roboty ;)
Malemu wyszła kolejna 2 na gorze wiec mamy juz 4 ząbki ;**

happy jutro sie umowie do innego bo do tej sie umowilam bo najszybciej bylo a do tamtego sie czeka ale chyba dobry skoro takie kolejki ??
ale jeszcze gdyby to byla jakas prawda przyjelabym to na klate ale jest normalnej budowy jak kazde dziecko szczuplutka :D ahh niektore matki to ja noe wiem :p

Malo bo rodzice chcą 100zl na rachunki od nas i 100od brata. Ponad 400zl to tankowanie no i rata za telewizor i dekoder no i sie pampersy pokonczyły te z prezentów. Jeszcze K chce zamawiać dalej mleko dla malej przez internet bo wychodzi taniej ale to jest aż 6 paczek bebilonu osiemsetek. Według mnie nie ma potrzeby bo to jest do pol roku to mleko a w sierpniu kończy pol roku. Teraz tez dajemy zupki wiec mleko powoli odchodzi. Ale wez tu przemów do rozumu facetowi :-D
No i kolejna kasa do wydania to buty na lato dla mnie a to moze jakas promocja na ciuchy sie trafi chociaz watpie i pojde pewnie do szmateksu :-D
No i na swoje tam mniejsze potrzeby tez kasa pójdzie :p a to piwko a to jakies zachcianki o i leci.
K. jeszcze głupi o i nie zdaje sobie sprawy ze zycie jest inne jak sie jest na swoim ale jak to mowi jego babcia i szefowa - on jeszcze nie dojrzał :-D

Kornelia spi, K naprawia komputer bratowej. Chyba dzis do 1nie bede spac bo boje sie ze malej nie usłysze jak sie obudzi jesc bo głosik straciła :-( jak do piątku to nie wyleczymy wkurze sie i pojade na IP zeby dali ja na oddzial bo mam dosc patrzenia jak sie męczy... Gorączki musi dostac zeby ja przebadali solidnie? Eh....

EDIT:
Jak dla mnie każde dziecko jest urocze. Czy to grubiutkie czy takie szczuplutkie :-D wszystko zalezy od genów wiec naprawde chamskie jest takie gadanie. Jakby to byla rodzicow wina...

Jeju ide stąd bo sie rozpisałam tak ze masakra :-D

Ostatnia edycja:
lucypp tez bym chciala tyle placic :D a to nie mozesz Ty pieniazkami rzadzic ? ;p kobieta niby jest rozrzutna ale zawsze wypatrzy gdzie promocja co na prawde pptrzebne i zawsze tego grosza jest woecej

happy zgadzam sie z toba ale nie uwazasz ze to takie zakompleksione jest ? nie urazajac nikogo bo wiadomo dla matki dziecko jest najpielniejsze na calym swiecie ale po co tak czepiac sie wszystkich ? ja to ja zawsze sie smieje z glupich komentarzy 'patrz na swoje dziecko a od mojego wara' ale zalezy kto jak ma osobowosc bo np ta druga kolezanka sie poplakala

ojj dziewczynki ide spac bo oczy sie zamykaja dobrej nocki :*

Nie rządze bo nie zarabiam :-) no i tez nie jesteśmy małżeństwem. A jak skończą sie pieniądze tydzien lub dwa przed wypłata nie można mi nic zarzucić bo z piwka zrezygnowałam i ze slodkiego wiec wole pokazac K ze nie potrafi rządzić pieniędzmi przez swoja głupotę :-D
Po ślubie sie to zmieni :-D moze :-D

Olcia-masz racje Ludzie chcą komuś dowalic żeby się lepiej poczuć. A co do najpiękniejszych dzieci to ja jestem inna. Kocham Dennis i owszem jest ładnym dzieckiem ale zdaje sobie sprawę że niektóre dzieci są ładniejsze, to tak jak ze sobą wiem ze jestem niebrzydka ale do pięknej mi daleko:D
Luccyp-ja tez nie zarabiam ale u nas nikt pieniędzmi nie rządzi, płacimy rachunki, i planujemy każdy wydatek, liczymy ile stracimy na jedzenie a jeśli cos zostaje to robimy coś dla przyjemność (oboje) albo pakujemy w dom

Ostatnia edycja:
Helloł

Olcia kup w aptece clemastin, albo coś innego na takie "parchy". I mimo ze czekasz do dermatologa, jesli skura jest sucha to natluszczaj. No chyba ze chcesz plame w pelnej okazalosci pokazac lekarzowi
a co do grubosci dziecka. Ja czesto slysze ze moi są za chydzi. i to czesto od osób ktore same mają chude dzieci.I albo palne jakis chamski tekst albo zasmieje sie w oczy i tyle. Bo po co z durniem dyskutowac?
Jeszcze "uwielbiam" jak obcy wypytyją, czy chamsko zą uwage dla wracaj F.Na wtedy ja gotowa jestem nawet palnąć miedzy oczy. Toż kazdemu nie musze tlumaczyć ze on ma autyzm i ADHD, i niektore zachowania to nie z wychowania,, tylko przez chorobe ma.

W sumie obcy to obcy.. bo opiernicze i pojde, nie widze wiecej ale jak ktoś z rodziny mi wciska kit ze ta choroba to nie choroba, ze jak bydobrze wlac w tylek i dzieci by byl grzeczny. No wtedy to bym wlala, ale napewno nie dzieciakowi.

wczoraj blismy z Ł i kuzynką w biedronce. dzieci zostaly z dziecmi kuzynki. Kupilam panom moim reczniki.Dla O z Samolotami dla F ze spidermanem.O sie prawie poplakał. Bo z Samolotami. No i japonki. Ja mam jobla na punkcie butów.No ale dla O z samolotami :D dla F z MAxStillem czy jak sie to pisze.
O z tej calej radosci z japonkami spał :)

A co do ladnosci dzieci. Moi panowie dla mnie są najpiękniejsi.Zdaje sobie sprawe ze są ladniejsze dzieci od moich kawalerów. Ale jak slysze jak ktoś na ulicy zachwyca sie urodą F czy O to ja pękam z dumy :)
znam takie osoby co potrafią sie obrazić albo dowalic jakims glupim tekstem do mnie jak np jakas strasza pani powie ze moj syn jest przystojny, grzeczny, czy kulturalny, a nie wychwali jej dziecka.Albo porownywanie umiejetnosci Filip umejetnosci innyc a umiejetnosci innych dzieci z rodziny czy wsrod znajomych. No dla mnie jest porazką.. porownywac zdolnosci szkolne zdrowego 9 latka i autysty i wychwalanie pod niebiosa ze jaki to ten drugi zdolny. 5 z dyktanda a u F 4.

reklama
Renata a ja mam pytanie. Jak stwierdzić adhd u dziecka? Bo mama wrażenie ze Dennis jest nadpobudliwy.
My wdtalismy, zaraz idę pic kawę i zrobić małemu śniadanie

Do góry