• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Masakra. Jestem w szoku nie wiem co z małą sie dzieje... Śpiąca. Po 6h bez spania po kapaniu nie chciala spac. Darla sie i darla. A byla tak śpiąca ze masakra. Chcialam spędzić w koncu wieczór z K przy filmie a tu jeszcze wykąpać sie trzeba a ona krzyczy. Mialam dosc po całym dniu wiec rodzice ją wzięli i ponad 20minut sie wiercila i dźwigała. Dzis z rana to samo.
Mialam pobudke o 6 bo K wstawał a ona jakies 15minut pozniej wstała

A co do matmy to tez moja zmora jest ale w tym roku mialam taka fajna nauczycielkę ze sinusy i ta całą resztę ogarnęłam :-D a rok temu jak to brałam to nie chcialam sie tego uczyc bo mowilam ze sie nie naucze i tyle. W tym roku biorę sie za naukę. Musze. Chociaz w tym roku chce na mniejszej ilości sciag jechac. Od dzis sobie zaczynam repetytorium maturalne z angielskiego ogarniac. Angielski to aktuat moj ulubiony przedmiot w szkole ale jestem leniem i jeżdżę na 4 a chce w tym roku na 5 i 6 :-D

Uczę tatę karmić mloda z łyżeczki. Jest dobrze. Bal sie troche ale jest ok. Je :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie, te darmowe książki wg mnie to taka rekompensata za posłanie 6 latków do szkół :/

Renata i jak, jesteś w ciąży?

asik cóż poprawiasz u kosmetyczki?

lucy może na ząbki tak reaguje? mojej dziś wyszła czwórka :D

Idzie jej dolna jedynka po lewej stronie. Ale tez zauwazylam z rodzicami ze bierze smoczka na prawa strone ale maksymalnie jak sie da do kącika ust i gryzie go. Nie wiem.
A moze to dlatego ze za szybko przechodzimy z mleka jedynki na dwójkę? Eh.
Teraz padła przy jedzieniu. Wstała o 8:10 no i teraz zasnela o 11. Duzo jak na nia.
3tyg temu 6dni pod rząd spala mi w dzien przynajmniej raz przez cale 3h. Pojechała do teściowej i koniec. Juz od tego momentu nie spala tyle przez dłuższy czas.

Wkurza mnie to bo ja ją inaczej usypiam. Jak gdzies jedziemy do sklepu to zostaje z rodzicami to oni tez ją inaczej usypiaja. Jak jest u teściowej to tez inaczej. Ale nikt mnie nie słucha ze tak jej sie nie usypia. Ze nie trzeba ją brać na ręce, ze w wózku nie trzeba nią rzucać w górę i w dol. Ze nie mowi sie do niej podczas usypiania ale nie! Wszyscy wiedzą lepiej. "Ja tu tylko sprzątam" ...

Hej
Jest zamknieta grupa mlodych mam ale tam sie nikt nie udziela i sa tam mamy ktore wczesniej pisaly tutaj :P

U nas tez sa darmowe ksiazki i moj syn idzie do 1 klasy i sie na nie zalapie, ale dla córki musialam kupowac caly zestaw.... :nerd:

Kurcze czuje juz jesien normalnie :( przydaloby sie by bylo troszke cieplj, ten wiatr troszke zimny u nas :P
Ide zaraz z dzieciakami na plac bo po poludniu jak maz wyjdzie z pracy mamy troche zalatwiania :blink:
Milego dnia :)

No mam pomoc. I to duzo. Doceniam to ale no ... Czuje sie przy nich wszystkich jakbym byla siostra Kornelii a nie matką. Rozmawiałam kiedys z K na ten temat ze po prostu wszyscy wiedzą lepiej ode mnie a to przeciez ja jestem matka a on mi mowil ze oni maja doświadczenie wiec dlatego tak mowia i to i tamto robią.
Ale skoro oni maja doświadczenie to jakos je nabyli wiec ja tez chce je nabyć. W sumie juz je nabyłam. Dawno temu. No ale jak grochem o ścianę :-P

U nas pogoda okropna. Pada deszcz. Nie pada. I tak w kółko. Idzie wrzesień! :-D

Oj co ja bym dala zeby sie wyprowadzić :-D
Zaproponowałam K ze jak on chce jechac za rok do Szwajcarii to ja jade z mała do Anglii. Ten ze ok. Tylko nie wiem czy by wujek z ciotka mnie przyjęli. W sumie mowili zebym im mała wysłała takze :-D :-D :-D Sami dzieci chyba nie mogą miec bo sa ze soba ponad 10lat a od chyba 3 czy 4 sa małżeństwem i nic. A chcą bardzo. I próbują. Ale różnie bywa.
Mała spala 40minut. Chyba. Bo przychodzę do pokoju a ta lezy spokojnie i sie smoczkiem bawi

LUCYPP tez tak mialam :) jak siostra N. sie czulam. Tyle ze ja juz dawno to ukrocilam. Dwie trzy klotnie z matka, bo na spokojnie sie nie dalo, zalatwily sprawe. Teraz mamy spokoj bo mieszkamy 1500km dalej. Tyle ze z moim tata ale on sie tak nie wtraca, czasami powie w pozwol jej to pozwol tamyto ale wystarczy ze powiem takim "blagalnym" glosem "taaaaatooo" to on mowi no dobra :p i ty tez to musisz zrobic :)

Hej dziewczyny; ) sukienki ma założyłam bo podarlam rajstopy:/ z urodzinek wróciliśmy o 3:40 bo chłopy piły:) mój S. Tez.
Mamusia-Witaj i gratuluje; )
Jabw ciąży z Dennisem przytyłam prawie 20kg. A teraz ważę mniej niz przed ciąża o 5 kg:/
Co do wyprawki do przedszkola to w tym roku nic nie musi mieć. Tylko swoje pieluchy, chusteczki itp.
W przyszłym roku tylko mundurek i tak przez kilka nastepnych lat.

reklama
A to moj tato to sądzi ze wie wszystko :-D
Kuchnia salon korytarz ogarnięty. Tato zajął sie mloda wiec ogarnęłam. Jak on ma sie lenić to niech sie nią zajmie a ja posprzątam. Zrobil zupę i wielce zmęczony :-D
Odkąd choruje a raczej odkąd wyzdrowial to taki leń ze masakra. Mam z mama nadzieje ze jak dostanie wyniki we wtorek i bedzie ok to zmieni nieco podejście :-P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry