reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Skoro sie robi w wykryciu ciazy to czego ja nie mialam skoro poszlam do lekarza w 5tyg? :D
Nie wiedzialam ze nie trzeba potem no ale zawsze mama sie dziwi ze nie mialam ani takiego usg ani nie bylam badana ginekologicznie :D A ja co miesiac sie zastanawiam i stresuje czy bedzie takie badanie czy nie :D ehhh :-)

reklama
Witam niedzielnie;-)

U nas po staremu, nie ma o czym pisać... no może, że Oliwka w szkole skumała się z Kamilem. Chłopczyk fajny ale jego mama powalona ( ta 'koleżanka' co stwierdziła, że jej mąż woli mnie)

Ewi i jak Justynka?
Lucyp gina możesz zawsze zmienić. Ja w pierwszej ciąży nie miałam dopochwowego bo poszłam późno do lekarza. W drugiej miałam na początku by wykryć ciążę. Potem już miałam zwykłe robione 3 razy. Badanie ginekologiczne miałam na każdej wiz.
Moncia powodzenia w szukaniu pracy dla D.
Femme witaj i zaglądaj częściej

Cześć kochane :) Przybywam, żeby się z Wami przywitać i poznać się :) Za dwa dni skończę 20 lat, a mój synek ma prawie 19 miesięcy :) Witam, miło mi, mam nadzieję, że mnie ciepło przyjmiecie :p
Witaj.

Hej wam ;-) tak wpadam i znikam pewnie znowu jest masa nowych mam które mnie nie znają więc witam Marta jestem :-) mama już prawie 5 letniej Niny :szok: matko jak to leci ;-)

Ale widzę stare znajome też są myślałam że już wszystkie się zmyły :-p

Postaram się wkręcić na dłużej tym razem ;-) póki co jestem bezrobotna idzie jesień więc będę miała więcej czasu na neta :-p
Kogo ja tu widze ... :) pisz , pisz kochana .

A u mnie sie porobiło ... Mama w szpitalu od 5 dni , nie mam neta bo oddałam jej notebook'a bo lezy z kobietami po 80-ce ;D
W sob. byłam na weselu , Natalia z siostra w domku spała to sie pobawiłam pierwszy raz od dłuższego czasu.
Po za tym. niezłe plotki puszcza rodzina P. Poprosiłam o zwrot ubranek po Natce ( P. siostra brała dla synka ) i od razu że spodziewam sie dziecka ... no ale niech gadaja i szukaja brzucha :))
I w sumie to nic nowego u nas. Sprawa w sądzie 17go . P przestał cokolwiek pisac , pewnie rodzinka juz go nastawiła przeciwko mnie.. no ale ... zasadza mi alimenty i potem chyba napisze o ograniczenie wladzy ... bo po co mu ona kiedy on nawet nie spyta czy dziecko zdrowe nie mówiac o odwiedzinach ... tylko teksty typu '' masz Sz. niech on ja odwiedza'' brr. . az sie myslec nie chce. ze ja tyle z nim zwlekałam .

Witam jesiennie, ale za to cieplutko :-)

U nad wszystko dobrze.

Co do usg dopochwowego to ja miałam, ale przy zbadaniu torbiela. W ciąży nie miałam takiego usg. Nie widzę potrzeby na to usg dopochwowe.

milena
no to popisał się, nie ma co...trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i sprawnie poszło!

asik
nie bardzo rozumiem, to ona oskarża Cię, że jej mąż woli Ciebie? A z jakiej to racji? :-)

Hej! Podczytywalam przez ten tydzien ale jakos weny brak :) A. dzis polecial. W sobote zarezerwowalismy sale, dzis orkiestre. A. przyjezdza 10, a 11.10 jedziemy podpisywac umowy. Jutro dzwonie do kamerzysty i fotografa. Data 30.08.2014. Dzis bylismy w sadzie, nasza sprawa sie ruszyla bo sedzina juz ma papiery i sciagala info o rodzicach moich. Ale daty rozprawy jeszcze nie ma.

Milena zdrowia dla Mamusku. Mam nadzieje ze nic powaznego?

Widzę że coś tu cicho właśnie :-)
To widze Paulina że ślub szykujesz. My w planach mamy za X lat, sami chcemy na to zarobić w sumie bo gdyby rodzice mieli płacić - szczególnie moi, to by się nie wypłacili do śmierci! Mama ma 7 rodzeństwa, z czego 5 już ma swoje drugie połówki i dzieci więc łącznie by było z 28/29 osób od strony mamy i od strony taty pewnie też tyle bo ma 6 rodzeństwa ale jego najstarsza siostra ma 6 dzieci i dwie z tych moich kuzynek mają już po jednym dziecku :-) Także najbliższa rodzinka spora z mojej strony a ze strony K. jest ich mniej ale i znajomych by trzeba było liczyć i też dalszych kuzynów i ... masakra. Zarobimy to pokombinujemy ze ślubem ;-)

Wczoraj byłam u lekarza na wizycie i W KOŃCU dowiedziałam się jakiej płci jest dziecko! Lekarz się mnie pyta jakie były podejrzenia o płeć no i powiedziałam że ja i mój tato obstawialiśmy że chłopczyk a że wszyscy znajomi mówili że dziewczynka. A ten do mnie z uśmiechem "No to znajomi wiedzieli lepiej! Należą się im gratulacje." Ale w sumie nie ważne czy dziewczynka czy chłopczyk i tak już kocham :-) No i więc czekamy do lutego na Jagodę, chyba że namówię K żeby była Nikola bo też mi to imię się strasznie podoba :-D

Jeszcze mam do was takie pytanko - jeżeli chodzę przez pierwsze 3 miesiące do gin do szpitala,a potem decyduje się chodzić do niego prywatnie to mam wziąć kartotekę ze szpitala skserować czy coś i z tym chodzić do niego? Bo zastanawiam się jak to będzie z becikowym po urodzeniu...
On mi tam wczoraj nic nie powiedział, zapytałam się tylko czy mam przyjść za miesiąc też tak w godzinach wieczornych a on powiedział że tak no i tyle.
No ale przynajmniej już wie że przyjdę do jego gabinetu i troszkę zarobi ale w sumie po wczoraj zauważyłam że ja płacę całe nic. Weszłam do poczekalni po 17 (a przyjmuje od 16 do 17) a tam z 30 kobiet...Wiec zabrałam się pojechałam do domu i wrociłam o 20.
Pytałam się ile bierze za wizytę a kobieta która stała najbliżej drzwi bo dalej się nie dało dopchać powiedziała że 100zł! Ja zapłaciłam tylko 50zł. Ale jest taki plus własnie u niego że on patrzy czy kobieta w ciązy czy nie. Czy młoda na utrzymaniu rodziców czy ma własne pieniądze i mężatka. Więc dla mnie jak najlepiej ;-)

Paulina no to juz wielkie szykowanko :)
Lucypp gratki cory. ja tez jak zmienialam gina to karta ciazy i nic wiecej :-)

u nas od wczoraj juz tak fest palą i kurde okna pootwierane bo goraco :/ jakas masakra
rano oddychac nie mialam czym tak bylo sucho :p
A tak to dzis zaliczylismy karmienie kaczek, sloneczko cos przeblyskalo sie i bylo fajnie :)

lucypp my robimy sami, ja nie chce zeby moi rodzice sie dokladali. A chca. Nasze wesele bedzie na okolo 200 osob, moze nawet troche wiecej, wiec tez dosc duzo.
Liza u nas tez grzeja ale ja kaloryfer u siebie w pokoju mam wylaczony bo by sie wytrrzymac nie dalo.

reklama
Laski gdzie wy sie podziewacie wszystkie?? Zaraz nam watek umrze :( Ja sie witam przy kawie. Nikola sie bawi. Kuzynka moja jedzie do szpitala ze skierowaniem od gina, ta co sie hajtala miesiac temu, a mezulek nic sobie z tego nie robi... Dzwonila do babci czy moze przyjechac do szpitala bo ona nie chce byc sama. Ja sie pytam gdzie ten chlop do cholery?? A. to by ze Szwecji w ten sam dzien jeszcze przyjechal.

Do góry