reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

maciejka już poczytałam troche o tych bólach:) a nie próbowałas dawać córce smoczka zaraz po karmieniu? Ja tak robiłam, kładłam do łóżeczka i zaraz zasypiał:) po za tym jak P. byl w wieku Twojej córy to już nie ciągnął piersi:) Na kolację dostawał kaszkę mleczna ryżową albo mleczno - wielozbożową:) najwyżej będziesz musiała troszkę sie przemęczyć i próbowac odłożyć małą po karmieniu od razu do łóżeczka, musi się nauczyć że cyc jest do karmienia a nie do zasypiania:) Powodzenia:-)

Ja już posprzątałam, mama robi sos na obiad a P. znów siedzi w klockach lego:-)

reklama
Maciejka moze niech ktoś inny usypia mlodą. U nas tez bylo podobnie. F z juz nie jadł ale przed spaniem musial sie pobawic. sporo nerwow kosztowalo mnie odstawianie. w koncu kazalam dla Ł klasc do spania Filipa. Jego cycki mu sie nie podobaly i zasypial mlody bez placzu :)

Madzialena O ma bole wzrostowe. dodatkowo lunatykuje, czesto obie atrakcje lączą se w czasie. nie powiem zeby mi z tym fajnie bylo, ale mija :) w koncu przeciez przestaje rosnąc , nie ?? :)

masaze pomagają. na bole.. nie na lunatykowanie :D

Ostatnia edycja:
Madzialena mała nie używa smoka ... a spanie w łożeczku nie przejdzie. Dlatego chociaż być chciała żeby przy butli zasneła.
Renata jestem sama do pozna więc nikt mi jej nie położy. Mąż zresztą nie ma cierpliwości i by ja na rękach kołysał pewnie a tego nim chce uczyć.

maciejka no to pozostaje Ci próbowac aż do skutku:)
renata masaże na szczęście pomagają:) Ale wstałam taka niewyspana, nie pamiętam kiedy ostatnio P. budził sie w nocy wieki temu to było:)

Młody sypnął sobie piachem w oczy:no: płakał aż zasnął

Renata Olcia już sama chce iść do szkoły bo jej się nud

Papitka gratuluję

Paulina.oo witaj:) gratuluję drugiego bobasa

Madzialena tak, jest coś takiego jak bóle wzrostowe. Masaże i ciepłe okłady pomagają

paulina.oo- Witaj gratulacje kolejnego maluszka.
maciejka- nie pomogę mój bez cyca od początku.
madzialena- Słyszałam ze mogą się bóle przy szybkim wzroście pojawić i nóg i kręgosłupa też.:-(

Dziękuję za gratulacje z okazji pracy. Mam nadzieje ze się teraz już wszystko pomału poukłada.:-D

wampi - witam, witam ... Dziękuje bardzo i mam nadzieję, że będzie szybki i jak najmniej bolesny ;D
Maciejkaa - ja niestety też nie pomogę, bo małego karmiłam cycem tylko 3 miesiące.
madzialena647 - witam, duży już Twój synuś ;) Pomóc nie mogę, bo jeśli chodzi o Twoje pytanie, to my takich problemów nie mieliśmy. Ale z tego co czytałam, to podobno zdarza się u dzieciaczków, które gwałtownie rosną.
Liza - no też mam taką nadzieję, czekamy, czekamy i nadal nic ;D
asik24 - witam i dziękuje ;)

Papitka a jaka to praca?
Paulina oo. A no i widzisz już nie wiadomo co lepsze czy zakończyć karmienie szybko i spokój czy później się męczyć jak dziecko rozumne ...

papitka właśnie pochwal się co to za praca:-) Ja przedwczoraj zaniosłam cv do sklepu z kosmetykami ale na razie cisza, tez już chciałabym pójść do pracy:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czyli istnieje cos takiego jak bóle wzrostowe, fakt mój synek ostatnio bardzo duzo urósł szczególnie widac po ciuchach:) Oby było jak najmniej pobudek w nocy

My byliśmy chwilę na dworze, synek zadowolony bo w kaloszach i mógł poskakać po kałużach:)

reklama
Hej w tamtym tygodniu padł mi komp;/

Paulina
buhahah ale dałaś czadu:p Ja już za leniwa na takie picie nie chce mi się na drugi dzień umierać:p

Paulina.oo witaj gratulacje córeczki zyczę szybkiego rozwiąznia:)

Papitka gratulacje pracy:)

Moja miała bóle wzrostowe tak jak skończyła 2 lata zaczęła rosnąć jak głupia od bilansu do bilansu ponad 20 cm urosła. Teraz też szybko rosną ale minęły na szczęscie po prostu masowałam i zasypiała

Do góry