reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzialena -zdolna to nie wiem to tylko koperty z papieru na sznurku ale lubie takie rzeczy robić. Po za tym jak widze radość malego to az mi ciepko na sercu sie robi

reklama
Maciejka-na to mam jedną rade. Stopniowo wychodzić najpierw na 15 minut i zostawiać ja z kims innym. Na coraz dłuższy czas. A w nocy może mąż niech do niej chodzi ? Wydaje mi sie ze problem w tym ze mała jest bardzo do ciebie przywiązana. A co do pobudek w nocy musisz znaleźć powód dlaczego sie budzi i nie chce spać dalej. Moim zdaniem 15miesieczne dziecko nie powinno juz sie budzić w nocy jesli nie jesy głodne

Happy robie tak jak muszę gdzieś wyjść coś załatwić ale ona wtedy płacze tak długo aż nie wrócę :O a w nocy to chyba taki urok moich dzieci bo młody dłuuugo budził się w nocy. Do dziś się zdarzy :/

Maciejka a ja uwazam ze sa dzieci na ktore nic nie dziala, trzeba przeczekac. Wiem co przechodzisz Bartek wstawal ponad 2 lata noc w noc:sorry: najpierw jesc i szedl spac, pozniej przestal jesc w nocy ale nadal wstawal, nie chcial jesc, pic, siku ale wstawal. Przestalismy reagowac udawalismy ze spimy, ciemno bylo bo nawet lampki nie wlaczalismy a on i tak siedzial po ciemku. Zasypial okolo 22 a juz o 1 wstawal i tak po ciemku siedzial nawet do 3:eek::eek: nic nie dawalo proszenie zeby spal, siedzial po ciemku i cos sobie opowiadal, po ponad 2 latach przestal z dnia na dzien. Dzis juz na spanie narzekac nie moge bo zasypia 22 wstaje 6-7 w dzien od ponad mies nie spi. Sa takie dzieci, trzeba przeczekac nie ma innegow wyjscia:sorry:
Milena trzymam kciuki :*

Maciejka a ja uwazam ze sa dzieci na ktore nic nie dziala, trzeba przeczekac. Wiem co przechodzisz Bartek wstawal ponad 2 lata noc w noc:sorry: najpierw jesc i szedl spac, pozniej przestal jesc w nocy ale nadal wstawal, nie chcial jesc, pic, siku ale wstawal. Przestalismy reagowac udawalismy ze spimy, ciemno bylo bo nawet lampki nie wlaczalismy a on i tak siedzial po ciemku. Zasypial okolo 22 a juz o 1 wstawal i tak po ciemku siedzial nawet do 3:eek::eek: nic nie dawalo proszenie zeby spal, siedzial po ciemku i cos sobie opowiadal, po ponad 2 latach przestal z dnia na dzien. Dzis juz na spanie narzekac nie moge bo zasypia 22 wstaje 6-7 w dzien od ponad mies nie spi. Sa takie dzieci, trzeba przeczekac nie ma innegow wyjscia:sorry:
:*

Dokładnie też tak uważam! mój syn też tak robił. Takie przerwy w spaniu nocnym. Pamiętam jak wszyscy mi mówili żebym przestała karmić piersią bo przez to się budzi. I jedno i drugie. Prawda była taka że na butelce później też były pobudki, na wodzie też. Taki typ. Trzeba to przejść ;)

Maciejka, aniula-całkiem możliwe. Ja się cieszę że mój Dennis sie w nocy nie budzi bo bym zwariowala.
To znaczy zdaza ny sie obudzić ale wtedy poprawiam poduszkę otulam kołdrą i spi dalej. Czasem w nocy maly sie obudzi i przyjdzie do naszej sypialni ake wtedy bez slowa go odpriwadzam kładę i przykrywam a on zasypia

happymum ja tez lubię robic takie rzeczy:) P. często sam cos tworzy powycinam mu z wycinanki kształty a on przykjeja je na kartkę:) a bombki jakie w tamtym roku tworzył, na pewno będziemy robić:)

Co do pobudek nocnych to my na szczęście tego nie przerabialiśmy, oczywiście zdarzało się że budził się w nocy na piciu ale po chwili od razu zasypiał:) Ogólnie P. jest śpiochem, po tacie:-D

reklama
renata super te aniołki!!:) jak znajdę takie styropianowe stożki to tez zrobię:) Bo u nas jak na razie widziałam tylko styropianowe bombki i dzwonki

Do góry